Guvern global?

Când au început revoluţiile arabe, am citit un articol pe blogul d-lui Liviu (Anticapitalism, din blogrollul meu), prin care dl Liviu saluta aceste revoluţii, însă atunci eu nu am putut să împărtăşesc acel entuziasm al d-sale, simţeam că nu e în regulă ceva.

Printre cunoștinţele mele se numără un expert în management internaţional, corporatist. Redau mai jos ce mi-a spus acesta în cadrul unei discuţii pe care am avut-o de curând cu el:

”Bogdane, am urmărit ce s-a întâmplat în ţările arabe. Cine s-ar fi gândit că vor cădea dictatori puternici, precum cei din Tunisia și Egipt?
În Tunisia am fost înainte de revoluţie. Sistemul hotelier era de stat, acesta oferea condiţii bune la preţuri decente. Acum tunisienii sunt fericiţi că s-a liberalizat acest domeniu, pot exista pensiuni sau hoteluri private. Pentru turişti asta va însemna o creştere a preţurilor, şi, destul de sigur, condiţii de multe ori mai proaste decât înainte.

Tunisieni vor parcurge un drum similar cu al nostru, pâinea de la 5 cenţi va ajunge la 50 de cenţi, iar benzina de la 30 de cenţi la 1 euro, tunisienii urmează să vadă pe pielea lor cu ce se mănâncă democraţia.
Ce s-a întâmplat în ţările arabe, dar nu numai, mi-a indus ideea că există un guvern mondial, ale cărui interese sunt în mod esenţial acelea de dominaţie globală şi de satisfacere a intereselor financiare ale membrilor săi. Religia și rasa, de exemplu, nu sunt concepte care să aibă vreo valoare pentru acest guvern”.

”Uită-te la greci”, mi-a mai spus expertul, ”primul lor ministru este o rotiţă în maşinăria aceasta de dominaţie globală. Grecilor, care nou ni se păreau atât de şmecheri, li se va vinde practic ţara. Probabil unicul rol, cu adevărat, al acestui prim-ministru, este să contracteze acel împrumut imens, de multe miliarde, prin care grecii sunt vânduţi străinătăţii. Şi ai noştri, cu Boc în frunte, au procedat la fel”.

”Ne așteaptă o altă criză, Bogdane, pe noi, românii, care va dura cel puțin un an, poate o minoritate o va duce în continuare decent, însă condițiile de viață se vor înăspri drastic pentru marea majoritate”, a încheiat expertul.

Anunțuri

55 responses to “Guvern global?

 1. Apropo de titlu, uite ce scrie in pagina oficiala a lu’ coana UE:

  „2009 is also the first year of global governance (…) The climate conference in Copenhagen is another step towards the global management of our planet”
  http://www.europa-eu-un.org/articles/en/article_9245_en.htm

  Cei de la „hor news” fac reclama la subiect si ne informeaza ca:

  „Fostul secretar de stat american Henry Kissinger a declarat ca presedintele ales Barack Obama ar trebui sa profite de actuala criza economica la nivel global pentru a crea o noua ordine mondiala. Declaratia lui Kissinger a fost facuta pentru postul american de televiziune CNBC”
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-5306934-video-henry-kissinger-obama-trebuie-creeze-noua-ordine-mondiala.htm

  Legat de greci, Mitropolitul Serafim al Pireului a avut curajul sa faca declaratii marturisitoare:

  http://stiri.ortodoxe.org/site-uri-personale/vestitorul/i-p-s-serafim-de-pireu-despre-infiltratii-sionismului-luciferic-si-implicatiile-acestora-in-degradarea-identitatii-crestin-ortodoxe

 2. Uite aici frumusete … un tribunal rabinic a condamnat la moarte prin lapidare un caine maidanez pe motiv ca ar putea sa fie reicarnarea unui avocat pe care l-au blestemat acum 20 de ani:

  http://www.financiarul.ro/2011/06/03/un-tribunal-rabinic-a-condamnat-la-moarte-un-caine-pentru-ca-in-el-ar-fi-salasluit-sufletul-unui-avocat-blestemat/

  Uite si sursa originala:

  http://www.ynet.co.il/english/articles/0,7340,L-4082843,00.html

  Tampenia cu reincarnarea in mod normal nu are ce sa caute in religia mozaica. Astfel de idei isi au originea in blestemata kabala.

 3. „tampenie”, „blestemata”…
  presupun ca urmatorul pas e lapidarea, n’importe quoi.

 4. @noemi kronstadt

  Valeu mademoiselle, presupuneti gresit! Urmatorul pas de dans se numeste nagaika, iar cand situatia e delicata, vorba lu’ nea Matache: „in cazul asta nu e asa de simplu cum crede lumea” … doar ritmul de Kalsnikov poate sa dea pasului gratia deplina. Sunt de parere ca domnisoarele ar trebui sa-si pregateasca rochiile de bal, iar cavalerii sa-si comande fracuri, pentru ca e posibil sa vina o perioada dominata de sarbatori aflate sub semnul multiculturalismului. Evenimentele astea mondene sunt organizate de huni cu girul UE. Laszlo Tokes in calitate de vicepresedintele al PE
  confirma ca e adevarat. Onorabila domnisoara Noemi Kronstadt, sunt sigur ca in venele dumneavoastra clocoteste sangele de costoboc, carp, mesaget si tyraget, cred ca abia asteptati sa participati la serbarile secuiesti. As fi incantat sa va insotesc, impreuna am arata norodului planetar cat de minunat danseaza urmasii reginei Tomiris pe spinarile insangerate ale haiosilor huni in timp ce proclamam cu glas de stentor:
  BUDAPESTA PAMANT ROMANESC!!

  P.S
  In semn de buna pace, de n-o fi cu banat, iti dedic o superba piesa cazaceasca:

  • TLC, am preluat un clip de pe un blog din lista ta de bloguri, ”brazii se frâng, dar nu se îndoiesc”.

  • TLC, Noemi, prințesa, cum îi mai zic eu, este o amică virtuală și este din București, numele este doar un pseudonim să-i zicem romantic.

   Ok, dacă i-ai mai spus şi de Kalaşnikov, sigur ai speriat-o de moarte acum! 🙂

 5. Daca ti-a placut, foarte bine ca ai preluat.

 6. Ce … in Bucuresti nu-s domnisoare romantice cu sange clocotitor de costoboc, carp, mesaget si tyraget?

  • Măi, eu nu am văzut-o niciodată în carne și oase pe simpatica prințesă, recunosc, am un oarecare regret din cauza asta, dar eu nu cred că este neapărat alogenă. Așa cum te-a criticat pe tine acum, m-a criticat și pe mine de-a lungul timpului pentru luările mele de poziție creștine și antisectare, ceea ce mai curând arată că are simpatii sectare decât că este unguroaică.

   Deoarece aproape întotdeauna a folosit un limbaj decent și a venit cu un mesaj decent, doar o dată a sărit un pic peste cal și a trebuit să o cenzurez , lucru la care se adaugă o simpatie pe care mi-a câștigat-o de-a lungul timpului, când nu ne-am contrat, m-am purtat cu ea cu mănuși, exact ca și cu un personaj de rangul corespunzător denumirii pe care i-am acordat-o.

   Tu ești un cavaler, TLC, și de aceea apelez la această trăsătură a ta ca să te porți cu mănuși, la fel ca mine, cu prințesa. Însă, ești liber să scrii ce vrei la adresa ei, dacă tu consideri că ești îndreptățit să faci astfel. Eu am doar o rugăminte pentru tine și nimic mai mult.

  • well, bogdan, ca sa respectam adevarul istoric, n-am sarit peste cal, am calarit o herghelie, chestie nu de nuanta, ci de incadrare metajuridica.
   d-le tlc, bogdan e un chevalier printanier. viseaza zane eterice, amorezate de postere cu bon jovi si cord plushat., ceea ce-mi produce, ca sa spun asa, inestimabile satisfactii estetice.

 7. ar trebui sa profite sau profita? dl. TLC?
  şi cine naiba e Obama pana la urma? nu e el manuşa celor cinci mari ştabi israelieni?

 8. @ bogdan

  Sunt de acord cu tine, e foarte simpatica. Dar io nu am vrut sa insinuez ca-i alogena … costoboc, carp, mesaget si tyraget sunt triburi dacice. In cazul in care accepta, ma gandeam sa fac echipa cu mirobolanta domnisoara, sunt sigur ca hunii vor fi siderati. In concluzie ma declar fan al domnisoarei Kronstadt. Pe cuvantul meu de taraboste, ma bucur ca e combatanta.

  P.S
  Te asigur ca nu mi-am propus s-o necajesc la modul serios pe distinsa printesa.

  • TLC, am crezut că a fost o ironie, știi că atunci când ești ironic, spui despre cineva un lucru care în realitate e cu totul invers.

   Necăjește-o atunci pe prințesă – la modul serios – cât vrei! 🙂

  • TLC, mata esti prejudecationist? se pare ca da.
   Apoi iata ce cred eu ca trebuie sa (mai) stii (stim):
   In initierea unui dialog toti trebuie sa fim egali…egali, nu in sensul cumulului de informatii, perceptii si convingeri, ci egali in toleranta. Chiar daca dialogul decurge apoi prin expunerea si sustinerea argumentelor, cred ca noi trebuie sa raminem cantonati cu spiritul si chiar umoarea in paradigma tolerantei (chiar daca e greu, recunosti cel putin ca e foarte-foarte greu, nu?)
   Pentru ca, demonstrabilitatile ironice, in astfel de probleme serioase, sunt exclusiv apanajul inculturii sociale, iar nervul ideologic nu poate produce decit retzete pavloviene pentru digestiile intelectuale imediate. Domnule TLC, rigiitul postideologic nu a propulsat niciodata rachete vizionare, iar regurgitarea etnica, de pilda, n-are legatura decit cu pseudopropovaduielile seboreice ale popilor care fac gioghing printr-un social virusat. N-am citit nicaieri despre o „religie a separarii” in care babele sa nu-si plinga morti autentici…apropo, „viii autentici” nu poseda gena instinctului- de- supravietuire-cu price pret, iar conceptul de „supravietuire intelectuala” produce rinjetul satisfacut al animalitatii care-si stropeste invaziv granitele cu acid uric. Inteleg ca unii au alergie la brinza-varza, altii prezinta intoleranta la proteina nationalista de sub shaua neturceasca a nanismului exaltat, insa, dindu-si seama ca pina la urma toate drumurile comunicarii se (de)savirsesc in excretie, se pare ca Dumnezeu a ..implementat(nu?) o espectativa a ansei henlice, curbata cit toata istoria nesincronizata a relativismului convietuirii, si, probabil constatind ca „pilda prostatei” nu e un remediu naturist pentru boala anticosmopolita, a dotat, oengistic vorbind, viii autentici cu gena anteedenica a ignorarii…apropo, se pare ca Noemi se lasa biciuita de nemutatia antireptilica si refuza cu obstinatie sa muste din marul autohton al cunoasterii „granitelor” binelui-raului. In orice caz, iremediabilitatea excursului dumitale ma face sa cred ca Dumnezeu ori sufera de diletantismul si inocenta chimistilor filozofali ori are incredere deplina in imixtiunea pe care o incerc asupra schimbului electrolitic pe fisiile gri ale granitelor dintre neuronii nostri

  • Supermișto, Gabi! Mulțumim! 🙂

  • ah, creca, puteai sa fii si tu mai sobru cu ideea si mai prietenos cu cortexul.
   (vroia sa spuna : kundalini-ul lui noemi nu e vegetarian. dimpotriva).

  • puteam noemi, dar un fanatic al cumpatarii sta in aceeasi osificata vitrina sacrala cu fanaticul frustrarii, iar energia cu care alegi este intotdeauna conservata…apropo, tu nu vezi conservele pline de ostentatie?

 9. Eu sunt un fan al serialului ”Uzeala tronurilor”, de pe HBO. Pentru cei care nu știu despre ce este vorba, acest serial prezintă o foarte bine realizată poveste fantastică medievală, având la bază romanul cu același nume al scriitorului american George R. R. Martin, primul din seria epopeei fantastice ”Cântec de gheață și foc”.

  Ce se întâmplă acum mi-a adus aminte de serial, avem o prințesă, pe Noemi, și doi cavaleri, Creca și TLC (sau Ser Creca și Ser TLC, ca să păstrez titlurile nobiliare din film și carte), care se duelează în fața prințesei.

  • cu deosebirea ca eu doar asist la duelul meu cu Ser TLC, fara insa sa si particip.
   apropo, bogdane, nu te-a frapat niciodata obligativitatea alaturarii istorice dinte „suav” si armura?

  • bogdan, refuz sa fiu comparata cu toanta aia decolorata si bleaga, amorezata de-un imbecil sinistru, o prefer pe mezina, aia care fugarea o matza prin catacombe. si asta doar daca romantismul tau infatigabil si traficul pe blog au de suferit crunt fara.

  • Well, Noemi, fie și Arya, numai că atunci o să fim un pic pedofili.

 10. Nu, m-ar fi mirat dacă era altfel. Mergând pe acest model, un alt binom ar fi ”război-dragoste”. „Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război”. Se pare că avem un principiu al compensării.

 11. Bogdane, te rog frumos sa nu te superi ca am taiat din comentariu urarea ta catre
  Mike D, americanul de la Fabrica de Pitici Saftica. Onoreaza-l cu formula slavona: „pasli na hoi” ca tot aia inseamna 🙂
  Arde-l oricat de tare vrei, folosind eufemismul in locul abordarii…directe 🙂

  • TLC, stai liniștit. Oricum, dacă am ajuns să înjur pe cineva pe net, înseamnă că în momentul acela s-a închis definitiv orice comunicare cu el. Ce m-a enervat, ți-o spun sincer, a fost blasfemia aceea cu Codreanu.

  • E normal sa te enerveze, printre altele, asta e menirea neoprotestantilor. Flacaul e baptist, are motive personale sa sara la noi. Probabil e nedumerit ca „paralamentarii care si-au aratat interesul fata de marturisirea crestina” inca nu au gasit vreme sa se ocupe de noi. Poate e amic cu nea Caius ben Obeada, menestrelul baptist cu kipa.
   Legat de Codreanu, pe scurt, uite despre ce e vorba:
   http://www.codreanu.ro/gheorghiu.htm

 12. @creca

  Onorabile Creca-Cavaler al Tristei Figuri, nu cred ca e vorba de „prejudecationism” mai degraba e vorba de „obligativism”. Altfel spus, e o datorie de onoare sa smulgem buruienile kakodoxe chiar daca exista riscul sa provocam pagube colaterale. Stiu ca cei „corecti politic” sunt ultragiati de faptul ca premisele de egalitate in toleranta sunt pe cale de disparitie. Dar astfel de oameni au uitat de toleranta excesiva de pana acum. Somnul lor dulce e pe cale sa fie tulburat de cosmarul „incorectitudinii politice” generat de acrivie. Din pacate pentru ei, vor fi treziti fara cea mai mica urma de delicatete, apoi vor fi pusi sa aleaga intre alb si negru. Cel corect politic va urla ca din gura de sarpe ca e nasol sa fie doar alb si negru, va stramba din nas si va zice ca totul e incorect din moment de lipseste optiunea gri. Apoi, cu glas adolescentin va ganguri ca nu citit nicaieri despre o “religie a separarii”. Numai ca ce crede el se bazeaza pe interpretari izvorate din lasitate si teama. Nici vorba ca ortodocsii inchid usa cuiva bazandu-se pe considerente etnice. Exista ortodocsi de toate rasele si neamurile. Cand vine vorba de sincretism, da, ne manifestam aversitatea.
  Cel corect politic, nu are habar cum sa inteleaga cele scrise la Matei 12:30 pentru ca intra in vadita contradictie cu „relativismul convietuirii” atat de drag lui. Mititelul avea impresia ca pacea e scopul. Of of of, ultragiata creatura e pe cale sa afle ca atunci cand cineva incearca sa strice cat de putin Predania primita sau sunt lezate drepturile pe acest pamant castigate de inaintasi, pace nu se face. Cel ce-si ascunde lasitatea in spatele pacifismului, va avea parte de o surpriza neplacuta cand vor afla ce scrie la Ioil 4:9 „Dati neamurilor de stire lucrul acesta: Pregatiti-va de razboi! Inflacarati vitejii! Toti barbatii buni de lupta sa dea fuga si sa se apropie.” Umanistii fara Dumnezeu sunt sofisti de exceptie, au facut un soi de dogma din “supravietuirea intelectuala” care nu-i decat o simpla constructie ce serveste la a nu face nimic consistent. Clement Alexandrinul zicea despre ei asa:

  „Nenorociţii sofişti, care se laudă cu arta lor, trăncănesc şi jonglează cu tot felul de cuvinte. Ostenindu-se toată viaţa lor să facă deosebire între cuvinte, să-şi alcătuiască cu măiestrie cuvintele şi să le împletească cu dibăcie, sunt mai limbuţi decât turturelele. 5. Gâdilă şi măgulesc, nu ca nişte bărbaţi, după părerea mea, auzul celor care doresc cu tărie să fie măguliţi; scot din gura lor râu de cuvinte, dar fără pic de minte; sunt ca încălţămintea cea veche, la care totul este slab şi flendurit şi numai limba încălţămintei rămâne întreagă.”

  Draga cavalere, sa nu uiti ca nuanta gri exista doar din cauza ca exista alb si negru. Gri e „no man’s land”, taramul unde se refugiaza cei ce se tem sa faca o alegere. In momentele cand treburile se complica, cei aflati in „no man’s land” se indoapa cu Prostamol crezand ca faimosul medicament o sa le ofere suficienta vigoare ca sa infrunte cu stoicism vremurile. Fiecare face ce are de facut, deocamdata bucura-te de pace, caci: „Mene, mene, techel ufarsin”.

 13. Si care-i diferenta (specifica n-asha?) intre cel care ma pune sa aleg acum (adecatelea matale) si cel care m-ar pune sa aleg atunci (cind, ca nu mi-ai spus?)…chiar, ai uitat sa-mi dai coordonata temporala cind incorectu politic o sa se pishe pe puterea florilor din tara nimanui.Ce stiu sigur este ca ma obligi prin „obligativism” sa ader la „prejudecationism”, adeca sa aleg acush-acush, sa nu fiu las, sa sorb barbateste griul inecologic al milcovului si sa trag ca un autentic cinepesc-livezen din chistocul soldatului rus care-si potriveste gnozic ceasurile in functie de cheful de „noi muncim nu vorbim” al hitrului clement.
  Si daca intelectul nu-ti produce consistenta, vorbeste cu-n „incorect” sa crutze niste menta, salveaza-ti flora si pastreaza furtunele de oxigen ale inevitabilei incaiereli apocaliptice pentru o necesara clisma mentala.

  • Incorectitudinea politica deja se manifesta. De exemplu, in Serbia au avut loc destule intruniri amicale finalizate cu protestele celor corecti politic. Mai devreme sau tarziu se va intampla si in Romania. Nu pot sa-ti dau o coordonata temporala a momentului in care se deschide sezonul monden. Am auzit ca incorectii politic din Est dar si din Vest, sustin pe incorectii politic din Romania.
   Poti sa vorbesti chiar si atunci cand te situezi in zona alba sau neagra. Dar nu te poti limita doar la insiratul de cuvinte, cu treaba asta se ocupa doar cei din tara nimanui. Cred ca merge un update la Bumbesti-Livezeni, in fond canalul Dunare-Bucuresti trebuie finalizat 🙂 O idee ar fi apelam la cei corecti politic, sunt sigur ca e suficient sa fie rugati, nu-i nevoie sa fie motivati de licarirea chistocului soldatesc. In orice caz, faci confunzie, soldatul ala era sovietic, nu era soldatul Rusiei albe. La momentul oportun o sa se vada diferenta. De la ei o sa afli ca icrele negre initial se potriveau cu vodka, nici vorba de sampanie. E drept ca bibanii sovieticii erau pasionati de ceasuri si biciclete, dar cei de astazi s-au eliberat de tarele trecutului, acum au pasiuni mult mai
   interesante. Clement Alexandrinul nu-i chiar asa de hatru pe cat crezi, e clar ca nu l-ai citit. Nu-i de mirare, el nu face parte din lista celor ce sunt siderati de pocnitori gen Dawkins, Hawking sau fetitza minune Remus Cernea.

 14. bre creca io credeam c-ai murit. pdap vad ca iar postezi cu dictionaru’ pe genunchi-felicitari.

  • pai vezi, „genunchii indoiti” pot servi si ca suport pentru dictionar si nu numai pentru lasitate.
   n-am murit, imi pare rau ca nu pot sa-ti intorc complimentul pentru ca eu nu mai credeam nimic despre tine.

 15. ps. draga creca, 1. ai un fix cu „popii”, normalno, cam ca toata miristea si 2.nu te pune nici dracu’ sa «alegi» stai tu linistit pe musuroiul tau si (eventual) sparge niste seminte- ca ortodoxia nu-i de nasu’ oricui, no…

 16. @ v.r.
  Gata, sofistii deja se inscriau pe trendul emo, credeau ca-i salta cineva cu arcanul apoi ii pune sa aleaga intre Polul Nord si Sahara. Sigur ca ai dreptate, in realitate nimeni nu-i obligat sa „aleaga”. Explicatia ar putea sa fie in ce spunea parintele Nicolae Steinhardt, parca el zicea ca lasii nici macar in iad nu-s primiti.

 17. fra’ TLC, dracii fara coarne urla de dureri inchipuite. cumva e in trend pi net sa faci pe intelectualu’ subtire „observator” (sanki..) dar in acelas timp, sa te dai cu partea dorsala de pamant. also, mictionez cu jet pe conceptul de toleranta si urasc cu ura mistica pe „finutzii”, pe lupii astia.
  asa cum scrie la psaltire.

 18. Mai baietzi, de ce ma obligati voi sa ma aplec peste rinjetul metaniilor voastre? Nu exista rinjet nobil, nu exista rinjet onest, nu exista nicaieri macar o justificare „crestina’ a rinjetului.Sau daca voi ati gasit in Scriptura Sfinta sau poate in „scriptura morala” vreo fisura prin care musteste combinatia inedita dintre credinta pura si rinjetul manifest, spuneti-ne-o si noua, caci bietul Pavel ii tot da saracul cu „fii sanatos in credinta” (eu nu zic ca sunteti bolnavi in credinta ci doar victimele baipasului simplificant dintre perceptie si actiune, fatidic ocolitor al cumpatarii) .. sau „credinta adevarata este cea care se lucreaza prin dragoste” sau, si mai grav, „nu te abate nici la dreapta nici la stinga, caci calea de mijloc este calea cea dreapta”..nu mai spun ca deneaul scripturii surprinde si niste „draci cu credinta cunoscatoare”.
  Deci, hai sa nu declansam un razboi metaniant, si daca tot sunteti conceputi pentru actiune inventati-va un crez care sa nu va dilueze justificarile idiosincrazice. Adica, aveti toate sansele sa deveniti buni ideologi, politicieni, artisti, avramiancisti, mutazilitzi, fobocosmopolitzi, cu conditia suficienta de a nu mai merge cu scriptura de mina la intrunirile voastre.

  • Felicitari mai Creca-Cavaleru, poti ascede la statutul privilegiat de pudel de paza al domnisoarei Kronstadt, in fond d’aia te-ai bagat in seama. Incearca niste giumbuslucuri mai deosebite, sunt sigur ca printesa o sa dea dovada de marinimie regala si o sa te fericeasca cu un os plushat decupat din posterul cu Bon Jovi.
   Sper ca nu esti atat de euforic incat sa-ti inchipui ca primim lectii de la tine in materie de Pavel. A nu te te abate nici la dreapta nici la stanga, uneori presupune sa-i spulberi din cale pe dracii fara coarne amintiti de prietenul „v.r”. Scriptura e prea complicata pentru cei corecti politic. Oricum idiocentrismul lor nu le permite sa cunoasca faptul ca Scriptura nu poate sa fie priceputa doar prin simpla ei rasfoire. Corecti politic au fost si aia de au inventat credinta ateista si sectele asa-zis crestine, din cauza lor exista peste 30.000 de denominatiuni.
   Ho cu tata, aport, stai linistit in cosuletul tau, nu esti in pericol de razboi, ar fi nasol sa ne razboim cu catelusul princiar. Lumea ar zice ca reactionam disproportionat. Din considerente de imagine, iti oferim un Mikki Puppy Shampoo (pentru dulaul din tine), ai grija ca nu-i de mancare.

  • Si nu e mai buna perspectiva dulaului, sa zicem, decit cea a mioritzei plingacioase care se da berbec printre sughitzuri?
   Eu zic sa-i spui baciului autohton sa se mai emancipeze dracu’ odata, adica sa se spele mai des, sa nu-i mai impunga isteric p’alde kornyai si sa nu mai asocieze cloruric melanina promaligna cu kla-urile deshidratante care vad dacii mai betzi decit sunt…si chestii d’astea.
   Redevenind seriosi, tre’ sa retzii cel putin trei lucruri: 1. ironia ta e neelastica. 2. impaca-te cu gindul ca poti si ai sa primesti lectii de la oricine. 3. oricit s-ar screme militzianul sa fie mai nationalist decit ortodox sau invers, nu va putea niciodata sa monteze un semafor la intrarea-n Scriptura.
   Si-acum, redevenind si mai seriosi, trebuie sa recunosti ca am intuit corect „rinjetul” ca sechela a luptei dintre adaptabilitatea speciei si iluzia victoriei definitive a animalului supravietuitor…noteaza-ti chestia, c-o sa-ti fie de folos la proximul casting al compatibilizarii….mai, tu intelegi ce spun, sau e nevoie sa coborim strabonic nivelul justificarilor care dau voie betzivilor, si numai lor, sa-si largeasca hotarele mahmurelii?

 19. „spuneti-ne-o si noua”..care noua? tie si printesei Noemi? E secret, secret bine pastrat pentru initiati, druje moi.

 20. ..de diferenta intre ura lumeasca izvodita din trufia mintii si ura mistica ziceam, mai creca, an caz ca nu ai sesizat nuanta. da’ cre’ca ai sesizat-o, caci esti baiat destept. partea cu ranjetul ii un rautacism subtil de-al tau, ya.

 21. nu mai roaita, cind spuneam „noua” vorbeam in numele meu, dar ma simteam innobilat ca pot sa am dialog cu asemenea voievozi viteji ai actiunii.

 22. pe de alta parte, m-as simti supraonorat sa stau alaturi de rafinamentul, cumpatarea, eruditia si concizia neomiei.

 23. …dar nu reusesc..poate din cauza genei, educatiei, sau mai degraba coatelor arealului ingust care ma stirnesc…apropo, cind e „hai la lupta cea mare”?

 24. inca una, @creca: nu te simti incomodat domnu (para)psiholog intre noi, dar daca totusi ai un fior interior, calea ti-e deschisa spre noi (vechi) orizonturi. gen prietenii tai din blogosfera, goodman, nedo, dadatroll, ostap etc. stii tu, fauna din smirc.

 25. si inca una: de acu’ inainte cind voi eructa (dupa un bax de stejar rece) o replica aflata (ma straduiesc) la inaltimea alor tale ( incriptate in cheie fa) voi folosi si io pluralul monarhic. adica NOI, cum ar veni.

 26. @v.r.

  Fra, atentie la provocari:

  http://www.mediafax.ro/social/romanii-chemati-la-o-adunare-nationala-la-sfantu-gheorghe-intr-un-clip-postat-pe-youtube-video-8373241/

  E curios ca marea agentie mediafax s-a gandit sa mediatizeze un clip mincinos postat pe youtube. Oricum, anuntul e fals, asociatiile amintite dezmint cele sustinute in clip.
  Roncea nu vorbeste aiurea cand sustine acestea:

  http://roncea.ro/2011/06/23/in-atentia-sri-o-gasca-de-agenti-ungro-kaghebisti-agita-apele-pentru-un-nou-15-martie-1990-in-tinutul-secuiesc-romanii-din-harghita-covasna-si-mures-nu-protesteaza-la-sfantu-gheorghe-ci-event/

 27. TLC, frate, cainii astia incearca marea cu ghearele’ dupa retzeta revolutiilor feisbuc, arapesti. lasa-i sa latre in pustiu , una la mana. Si doi la mana, ha ha ha, fratioare vezi ca suava domnisoara Kronstadt, zis-a mai demult aci pe blog, ca I o floare mettalizata. io cred ca prefera ceva hardcore (ca poster) nu un loser precum Bon Jovi..ceva de genu black metal se satanistiki ekklisia. Cannibal Corpse ii numa’ bun, mno
  ))

  • vasile, hai sa fim poetzi..dionosianismul, din principiu nu-si poate permite urmasi incrincenatzi..daca Adi Arvunescu merge la sigur pe proteina reincarnarii, eu mizez totul pe carbonul universal si sunt convins ca matale si teleceul adjuvant sunteti chiar clinici de dezintoxicare (descentralizate, biensur) ale primitivismului etnobotanic rigiind in etilotestul neinventat al jadarmului planetar.
   Hai mai Vasile, da-o dracu’, recunoste macar ca in cele mai vizionare clipe Burebista nu s-a gindit la cit de mindru o sa fii tu de el.

  • recunosc, am scris „dionosianism” dupa confruntarea apriga cu un stejar rece…acu’ ce vrei, si wittgenstein crede mai mult in motivatia chimica decit in anvergura transmateriala a viziunii.
   d’aia ma’ntreb: cit de achimic-seriosi puteti fi?

 28. pai intreaba-te. si pune mana pe carte si studiaza Omilii la Matei de sf Ioan Hrisostom. o carticica de o mie pagin . omilia XXIII cap III, afli acolo despre dulai, porci si cum tre procedat in diverse situatii. noteaza-ti asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s