Mucenicul Năstase

Sincer, au fost ani în care visam să-l văd pe Adrian Năstase în postura de acum. Azi nu am decât milă, o milă creștinească față de Adrian Năstase. Un Adrian Năstase care este victima lui Băsescu. Dacă îmi spune cineva că s-a făcut dreptate, o să-i râd în nas. Ce s-a întâmplat azi nu are de-a face cu dreptatea, ci cu cea mai abjectă răzbunare, cea a veneticului Băsescu, antiromânul prin excelență.

În închisoare merită să stea Traian Băsescu, fratele lui și fiicele lui. Pot să spun că dacă se va întâmpla acest lucru, nu voi avea față de aceștia mila pe care o am azi față de Adrian Năstase.

Reclame

13 responses to “Mucenicul Năstase

 1. Ai scris un pamflet? Cum adica, Nastase baron rosu de Cornu e mucenic? In ce anume consta „mucenicia” sa? Mucenic e sinonim cu martir.
  In conformitate cu ce marturisire de credinta e mucenic? Nu am auzit ca vreun mucenic sa incerce eludarea unei mici condamnari, in plus de asta, mucenicia presupune suferinta si/sau moartea pentru crezul in Dumnezeu, la care se poate adauga sacrificiul pentru neam si tara. In sinteza credintei, adica in Crezul niceo-constantinopolitan NU e marturisit „marele arhitect”, adica Dumnezeul lui Nastase.

  Antonie Iorgovan:
  -Masoneriei i-a fost recunoscut statutul de utilitate publica
  http://www.220.ro/video-news/Antonie-Iorgovan-Despre-Masonerie/FidfgGthul/

  Sa fie vorba de H.G 561 din 15.04.2004 semnata de Adrian Nastase si contrasemnata de Eugen Bejenariu, Razvan Theodorescu si Neculae Eugeniu Plaiasu?

  http://www.gov.ro/nota-de-fundamentare-h-g-nr-561-15-04-2004__l1a83093.html

 2. TLC, postarea am scris-o înainte de tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase, cu niște ore înainte. Bineînțeles, termenul de „mucenic” are aici doar un caracter metaforic, care exclude orice legătură cu credința noastră ortodoxă.
  Am vrut să subliniez doar că, în ciuda vinelor imaginare sau reale ale d-lui Năstase, nu putem vorbi de dreptate atâta timp cât el a căzut victima lui Băsescu, un om pe care eu îl văd ca un rău foarte mare. Mucenicia lui Adrian Năstase este strict legată de caznele la care îl supune Băsescu.

 3. Victima lui Base? Corb la corb nu scoate ochii! Bombonalul (adica cel ce face bomboane) Nastase e victima? Vreau sa fiu si eu o asemenea „victima”! Ma ofer sa ispasesc 2 ani de bulau luxos (Bombo e mai tare, e trecut de 60 de ani, daca nu ma insel executa 1/3 din pedeapsa, adica vreo 8 luni) cu conditia sa am jumatate din averea reala a familiei Nastase.
  De la guzganul rozaliu zicere:

  http://m.rtv.net/article/33211
  „Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a calificat condamnarea lui Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare drept „un sacrificiu ritualic”.

  Sigur ca da, sacrificiu patetic spre slava „marelui arhitect” si pentru aburirea norodului.
  Acelasi guzgan zice:

  „Adrian Năstase este o „victimă politică”, a declarat deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, la TVR Info”

  Victima politica? Poate victima politica intr-o sceneta de prost gust regizata de adeptii „marelui arhitect”! Guzganul e un ticalos care se joaca cu vorbele mari. Il prezinta pe purtatorul de fulare burberry drept personaj ce lupta de partea binelui impotriva raului personificat vremelnic de marinar. Daca Bombonalul e „victima politica”, oameni gen Elisabeta Rizea, Ilarion Felea, Costica Oprisan, Petre Tutea sau Ilariu Dobridor ce sunt? Cei care au suferit la Pitesti, Aiud, Canal si Dumnezeu mai stie unde, ce anume sunt?

 4. TLC, recunosc justetea absoluta a celor ce spui in privinta oamenilor gen Elisabeta Rizea. Nu mint insa cand spun ca Adrian Nastase este victima politica. Este adevarat insa ca acesta este o victima politica cu totul diferita de cele enumerate de tine. Da, sunt sigur ca Nastase este vinovat de multe. Insa asta azi nu ii sterge statutul de victima. Pentru ca el este in prezent doar o victima a masinariei basesciene, si nu una a unui act de justitie. Da, pentru mine va fi dreptate cand va fi judecat nu numai un Nastase, ci un Nastase si un Basescu in acelasi timp. In definitiv, cand au fost pedepsite pana acum marile acte de coruptie?

 5. Cum spuneam, vreau si eu sa fiu „victima a masinariei basesciene”, cu conditia sa ma pricopsesc cu jumatate din averea reala a masonului Nastase. Stau 8 luni in conditii de lux, apoi imi vad de treburi. Promit ca ma duc la bulau cantand minunatia asta de slagar:

 6. 1.Văd lupta lui Băsescu cu Năstase ca cea dintre Al Capone şi rivalul său Bugs Moran, doi gangsteri americani, reci şi calculaţi, în stare să omoare fără să clipească ce şi-au disputat supremaţia la sfârşitul deceniului doi într-un Chicago industrial măcinat şi zguduit de marea criză economică. Şi unul şi altul au adunat averi imense, palate şi domenii burduşite cu opere de artă şi valori. Nici despre unul, nici despre altul, nu se poate spune că a fost mai bun decât celălalt, iar dacă unul din ei o fi suferit vreo nedreptate din partea celuilalt, nedreptăţile pe care le-au comis împreună o fac să pălească, amândoi au sfârşit în puşcărie având pe conştiinţă zeci poate sute de morţi.

  2.Şi Băsescu şi Năstase sunt doi duşmani ai clasei muncitoare, doi politicieni burghezi care au călcat, terfelit şi violat fiecare cum i-a venit mai bine la mână interesele clasei muncitoare. Năstase are pe conştiinţă, ca şi Băsescu de altfel, nenumărate privatizări cu cântec, care uşor ar putea fi încadrate la subminarea economiei naţionale. Şi mă gândesc aici, oprindu-mă la epoca Năstase, la combinatul Sidex-Galaţi, citadela oţelului românesc, cedat pe nimic indianului Lakshmi Mittal, oare cât o fi fost comisionul şi cine l-o fi încasat?, obiectiv industrial de cea mai mare importanţă strategică, pentru a cărei realizare comuniştii români-şi aici e meritul lui Gheorghiu Dej- s-au bătut din greu cu sovieticii care nu erau de acord ca românii să devină independenţi din punct de vedere al importului de oţel şi urmăreau să ofere oţel sovietic contra grâne româneşti.

  3. Chiar dacă Năstase suferă azi o nedreptate, nedreptăţile pe care el însuşi le-a comis în timpul mandatului său în contra intereselor clasei muncitoare, în contra intereselor României o fac să devină neglijabilă.
  În România nu mai acţionează de mult justiţia civilă, ci numai cea divină.

  • Da, Florine, ai dreptate. Ce am nuanțat eu, pornind de la aceleași premize ca tine, este că justiție s-ar fi realizat dacă atât Năstase cât și Băsescu – mai sunt însă și alții de teapa lor – ar fi fost condamnați pentru marile acte de subminare a economiei naționale și de corupție. Însă ceea ce se întâmplă cu Năstase – în fapt, răzbunarea lui Băsescu – nu este justiţie, ci pseudo-justiţie. Cineva poate spune însă, ca şi Mircea Badea, că, deşi nu s-a făcut un act de justiţie, s-a făcut dreptate.

 7. @bogdan
  Cine-i blegul care se sinucide pentru ca merge 8 luni la inchisoare de lux? De fapt, care 8 luni? Pentru „buna purtare” Nastase poate obtine reducerea pseudo-pedepsei. Adica de Craciun e in Zambaccian si il slaveste pe „marele arhitect” in jurul pomului de iarna impreuna cu colegii de loja. Nu cred in sinucidere de catifea a bombonalului mason. E o sceneta executata execrabil pentru a impresiona boborul. Abia astept sa apara Sergiu Nicolaescu sa ne deseneze la tv treaba cu sinuciderea catifelata sponsorizata de compania Burberry.

 8. @Florian Liviu
  Al Capone si Bugs Moran? Slab, slab. Cafteala adevarata se isca doar daca bombonarul si marinerul se incaiera in stil Lev Davidovici Bronstein si Joseph Djugashvili. In plus de asta, ce e cu prostia aia capitalista Smith &Wesson care te lasa la greu? Un marxist adevarat foloseste Nagant M1895, macar din nostalgie!
  Domnule Florian Liviu, deduc ca sunteti nemultumit din cauza asa zisei privatizari a combinatului Sidex – Galati. Pai Tony Blair nu e mason socialist precum Nastase? Sidex a intrat in mainile proletariatului britanic, deci s-a nationalizat! Nu e nici un fel de diferenta intre proletariatul autohton si cel britanic, suspectez ca Sidex se afla in mainile oropsitilor sortii de pretutindeni. Faptul ca tov. Teflon Boy a intervenit la bombonar, inseamna ca a avut mandat din partea Internationalei.

  p.s
  Domnisoara Remus Cernea (din echipa micului Titulescu) si baronul de Cornu faceau reclama asta mult mai frumoasa

 9. TLC, eu cred în varianta cu tentativa de sinucidere a lui Năstase și, adaug, și în vinovăția lui în mari afaceri de țepuire a statului și poporului român.

  Tu și eu judecăm din perspectiva omului simplu – faci 8 luni și te întorci la averea ta – dar în cazul concret al lui Năstase mai există niște factori, posibilul orgoliu legat de faptul că a fost prim-ministru, al doilea om ca putere din stat, factorii legați de uzura inerentă luptei pe care Adrian Năstase o duce de 8 ani de zile cu mașinăria băsesciană etc. Să ne aducem aminte că orgoliul chiar a fost cauza morții unui fost prim-ministru, Octavian Goga, care a murit de inimă rea după ce Carol al II-lea s-a lepădat de el fără nicio problemă.

 10. Felicitari! Un articol si pozitie excelente 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s