Piața Universității – 06 februarie 2012, seara.

Am fost în seara asta la Piața Universității. Cu metroul. Jos, în pasaj, un cuplu. El, 29 de ani, ea 27. Simpatici. El purta o pancartă cu ”Să evoluăm”. Ea m-a pus să scriu pe un notes mare o calitate a românilor. ”Poetici” am scris. Cum să evoluăm? Scorpioana cu ochii albaștri: ”Să devenim mai buni. Peștele de la cap se strică, iar schimbarea trebuie să pornească de jos. Să ne crească vibrațiile” ”Sunteți cu bioenergia?”. ”Nu, cu reiki.” ”Să vă văd la vârsta mea, veți mai gândi atunci așa?” Râd amândoi. Tot ea, mai înfiptă, zâmbind: ”Atunci vom fi deja îngeri de lumină”. Cei doi au un cont de facebook, ”Românii sunt frumoși”. Acolo ea mi-a spus că sunt postate toate calitățile românilor menționate în blocnotes de trecători.

Am urcat. Pe partea cu TNB era un grup format din două-trei sute de oameni. Era şi un agitator cu un megafon, care nu contenea să dea tonul:

“Aţi luat banii la copii
Ca să daţi la FMI”

Apoi, spunea el, ”una care-i place lui Băsescu”:

“Ieşi afară
Javră ordinară”

Apoi:

”UDMR – curva PD-L”

”UNPR – curva PD-L”

A venit și cu una de ultimă oră: ”Vreți ca prim-ministrul să fie fostul șef al SIE?”

Au fost mai multe, însă doar pe acestea mi le aduc aminte.

Am aşteptat cuminte ca liderul, răguşit după atâta scandare, să ia o pauză, ca să vorbesc cu el. Lângă el erau mai mulţi indivizi cam de 40-50 de ani, pe vreo doi, în mod clar mai ameţiţi, acesta i-a atenţionat: “Băi, aveţi grijă, să nu care cumva să vă luaţi de jandarmi!”
L-am întrebat pe lider, Mircea îl cheamă, dacă nu poate să-mi răspundă la câteva întrebări, i-am explicat că interviul va apărea pe blogul meu. Mircea a acceptat cu amabilitate.

Eu: Ce e cu FMI-ul?
Mircea: Trebuie să scăpăm de el.
Eu: Credeți că USL, care pare să fie următoarea formațiune politică la guvernare, va reuși ceva în acest sens?
Mircea: Noi avem nevoie de oameni tineri, care nu au mai fost la guvernare, necompromiși. Nu de USL avem noi nevoie.
Eu: Credeți că va apărea așa ceva pe scena politică?
Mircea: Păi asta mă-ntreb și eu: ”Va apărea așa ceva pe scena politică?”
Eu: Sunteți revoluționar?
Mircea: Da. Am fost aici în decembrie 1989. Apoi și în perioada 13-15 iunie 1990. Atunci am stat 6 luni la închisoare. În 1996, m-au căutat ca să-mi dea certificatul de revoluționar, l-am luat – m-am gândit că îl au atâția care nu au făcut nimic. Am ieșit împotriva lui Ceaușescu, am spart geamul la CC ca să intre revoluționarii, am ieșit împotriva lui Iliescu și chiar a lui Constantinescu, atunci când acesta a ajuns la putere și nu a făcut nimic. Acum a venit rândul lui Băsescu.
Eu: Ce vârstă aveți?
Mircea: 43. Sunt născut în 1968.
I-am mulțumit și am dat mâna cu el. M-a oprit, înainte să plec: ”Știți care este statul din Europa de Est unde nu a ajuns FMI?” ”Nu”, i-am răspuns, ”nu știu”. ”Rusia”.

Anunțuri

5 responses to “Piața Universității – 06 februarie 2012, seara.

  1. Felicitări ! De asta avem nevoie, de informaţie la prima mână.

  2. @Florian Liviu

    Nu aș mai repeta încercarea asta cu interviul prea curând. 🙂 Era acolo un frig de crăpau pietrele. Cum am ajuns acasă am dat pe gât o pălincă de la socră-meu, din Banat. Cred că și manifestanții – a căror căpoșenie este de admirat – ar fi trebuit să guste la intervale de măcar 10 minute dintr-o licoare de genul ăsta.

  3. Goodmane,

    Nu am nimic cu băieții care îl ling în fund pe Băsescu pe Madame Menopauză Blogary. Poate și eu aș fi făcut-o, dacă aș fi crezut. Problema este că băieții mint, așa după cum se vede în postarea despre Blogary – hai să fim serioși, televiziunile și USL-ul au dirijat manifestările violente? – și cenzurează la greu – cine nu e cu noi, e împotriva noastră.

    Acum, pe Blogary există, ca în armata lui Ștefan cel Mare și Sfânt, mercenari și pălmași – strânsura, țăranii care au venit cu furcile și coasele de acasă. Dacă Răzvan Cucui face parte din prima categorie, Mirel Axinte și Ciuhu (ce nume predestinate!) fac parte cu siguranță din categoria a doua. Nu e nevoie de douăzeci de milioane ca să-i cumperi pe ăștia din urmă, ei mint și pupă în cur și pentru o șaormă pe săptămână. Dacă îi dau din când în când o șaormă Nedormitului, îmi cântă încontinuu osanale. Oricum, când o să pice șandramaua, fiecare are meseria lui la care să se întoarcă, Mirel Rădoi la vândutul de uși, respectiv Ciuhoi la asistență socială.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s