De-ale întâiului bărbat al ţării

De ce s-a dus Traian Băsescu în Qatar?

 marți, 29 noiembrie 2011
 
Material preluat de pe siteul Surse.org
 
Vizita  pe care tocmai a încheiat-o Traian Băsescu, în Qatar, a avut şi un scop oficial secret. Conform unor surse din anturajul presedintelui, într-o discuţie privată, avută la încheierea vizitei, cu emirul statului Qatar, Hamad Bin Khalifa Al Thani, presedintele Băsescu a pus problema obţinerii de către Statul Român a unui împrumut de 1 miliard de dolari, pe care România să îl ia anul viitor din sistemul de bănci islamic.
 
De ochii lumii, banii se vor duce în finanţarea deficitului  dar, în realitate, ei vor fi tocaţi pe programe electorale, al căror scop este ieşirea cu bine a găştii portocalii în 2012. Sursele noastre spun că demersul lui  Băsescu este unul disperat şi vine după ce FMI-ul, prin Jeffrey Franks, la ultimele discuţii de la începutul lunii, a refuzat să acorde orice împrumut financiar, care să poată fi deturnat către alegeri. Înainte ca Traian Băsescu să apeleze la emirul Qatarului, la sfîrşitul săptămînii trecute, pentru acelaşi miliard de dolari s-a deplasat, discret, în SUA, o delegaţie din Ministerul de Finanţe, condusă chiar de ministrul Gheorghe Ialomiţianu, care, într-o serie de întîlniri cu reprezentanţii unor bănci private americane, a încercat să facă rost de bani. Demersul a fost un eşec, bancherii americani apreciind România ca nesigură pentru un împrumut. Revenind la discuţia pe care Băsescu a avut-o cu emirul Qatarului, sursele noastre spun că el nu a fost refuzat, mai ales că  i-a propus gazdei  ca aceia care îi pot da împrumutul să vină să cumpere, la preţ de chilipir, societăţile care vor fi scoase la privatizare în sectorul energetic sau feroviar. Cei doi au stabilit ca discuţiile să se mute într-o comisie, alcătuită la nivelul Ministerului de Finanţe, care va negocia împrumutul cu reprezentanţii unor bănci islamice, indicate de şeic.
 

 

Băsescu vinde zăcămintele de cupru in valoare de 5 miliarde Euro cu… 46 milioane…. conform Codului Penal este „subminare a economiei nationale”!

sâmbătă, 5 noiembrie 2011 

A dat roade insistența cu care Traian Băsescu a ordonat guvernului său să privatizeze și să redeschidă chiar din acest an exploatările miniere la care activita­tea fusese suspendată. Luna trecută guvernul Băsescu-Boc a hotărât să vândă pe nimic cuprul României. 46 milioane euro e prețul cerut de guvern pentru zăcământul de cupru de la Roșia Poieni, cea mai mare rezervă de cupru din Europa, a cărei valoare reală este de 5 miliarde euro.
 
Ministerul Eco­nomiei condus de inexistentul Ion Ariton a luat act de dorințele stăpânului de la Cotroceni și a demarat la jumătatea lunii octombrie procedurile de privatizare a companiei Cu­pruMin Abrud.
Astfel, Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) – instituție aflată în subordinea Ministerului Economiei, a anunţat că preţul de vânzare al întregului pa­chet de acţiuni (100%), evaluat la a­pro­ximativ 200 de milioane RON, adică aproximativ 46 de milioane euro. O sumă infimă în raport cu valoarea zăcământului de la Abrud care se ridică la 5 miliarde de euro!
Trebuie spus că ministerul lui Ariton nu a făcut nicio precizare referitoare la soarta imenselor datoriile ale companiei. Cupru Min avea datorii, anul trecut, de cel puţin 71,5 milioane de lei că­tre bugetul statului şi de 6,7 mili­oane de lei către furnizorul de elec­trici­tate, pe care le-a eşalonat până în 2016. La fel nu s-a spus niciun cuvânt despre litigiul pe care statul îl are cu fostul concesio­nar al exploatării, litigiu care s-ar putea finaliza cu o despăgubire de 19 milioane de euro, pe care firește că tot sta­tul român o va achita.
Cât despre posibilii investitori money.ro scrie într-un articol publicat acum două zile, că statul român a primit 10 scrisori de intenţie de la companii interesate de CupruMin, printre care şi de la canadienii Barrick Gold, liderul mondial pe producţia de aur, şi Mineco Elveţia, compania care deţine Moldomin, celălalt producător de cupru din România.
Nu trebuie omis încă un aspect extrem de important. Anume că exact ca la Roşia Montană, marea problemă a celor care vor pune mâna pe cuprul de la Abrud va fi legată de protecţia mediului. Exploatarea de la Roşia Poieni este în momentul de faţă o mare amenințare pentru protecția mediului, din cauza celor trei ia­zuri de decantare dezafectate de aproape 30 de ani.
Specialiștii în domeniul mediului spun că dacă se va reuși, așa cum cere Băsescu, privatizarea și redeschiderea rapidă a minei de cupru de la Roșia Poieni, acela va fi semnalul și pentru demararea exploatării aurului de la Roșia Montană de către cei de la Roșia Montană Gold Corporation.
 

Se încearcă „spălarea” dosarului lui Băsescu, in „Afacerea Viktor Bout”?  

marți, 23 august 2011

Sîmbătă 25 Iunie 2011 dimineaţa, cu cea mai mare discreţie, directorul SRI, George Cristian Maior, a plecat într-o vizită oficială în SUA, unde ar urma  să aibă întrevederi cu directorul FBI Robert S. Mueller, dar şi, mult mai important, cu directorul CIA, Leon Panetta.

Vizita directorului SRI avea toate sansele sa ramîna nestiuta chiar de cea mai mare parte a subordonatilor sai, daca Traian Basescu, aflat în acest moment în criza de imagine, nu ar fi convocat o sedinta CSAT pentru luni seara, moment în care presa a observat ca seful celui mai mare Serviciu Secret  nu era pe lista participantilor. Surse din SRI au informat ca motivele deplasarii lui George Cristian Maior în SUA sînt, chiar în cadrul institutiei, învaluite într-un mister total, ca si subiectul discutiilor pe care acesta ar urma sa le aiba cu sefii celor mai puternice Servicii Secrete americane.
Nu excludem o legatura directa între deplasarea în SUA a lui G. C. Maior si procesul traficantului de arme Viktor Bout, care ar urma sa înceapa, în septembrie, la un Tribunal Federal din New York. Unul din cele mai probabile scenarii privind scopul deplasarii directorului SRI este acela al unei negocieri pe care Maior este mandatat de Basescu sa o faca cu directorul CIA Leon Panetta, în care, printr-un troc la nivelul Serviciilor Secrete, presedintele de la Cotroceni sa nu fie deranjat de citarea în proces.
Reamintim ca, în 1998, Viktor Bout se pare ca a plecat cu doua transporturi de arme si munitii chiar de pe Aeroportul Otopeni, avînd avizele de decolare emise de autoritatile aeronautice românesti, la presiunea lui Traian Basescu, care în acel moment ocupa functia de ministru al Transporturilor. Sursele noastre spun ca este posibil ca, în schimbul faptului ca Justitia americana îl va „uita” pe Basescu, SRI va trece sub tacere o întreaga lista de infractiuni economice dovedite ca fiind savîrsite pe teritoriul României de agenti de influenta americani, ce apartin CIA si opereaza la noi, deghizati în prosperi oameni de afaceri.
 
Mai multe detalii despre implicarea lui Traian Basescu in „Afacerea Viktor Bout”, – AICI  precum si AICI si AICI. Clik pe linkuri.
 
Anunțuri

2 responses to “De-ale întâiului bărbat al ţării

  1. Băsescu trebuie să plece, dar să nu uităm că el nu este decât o marionetă în mâinile păpuşarilor de la Washington, exponentul, poate cel mai nefericit pentru ţară, al burgheziei compradore autohtone. Sunt de acord cu faptul că plecarea lui Băsescu este necesară, dar mă tem că nu se va schimba nimic substanţial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s