China, Iran, Pakistan, al treilea război mondial

Acum niște ani buni am văzut la TV o interpretare a unor profeții ale lui Nostradamus. Conform acelei interpretări, va exista o invazie a Europei Occidentale, ea va fi declanșată fie de chinezi, fie de arabi. Atunci am fost mai degrabă amuzat. Azi am intrat pe yahoo.ro și am citit știrea de mai jos, preluată de pe saitul cotidianului Jurnalul Național. De data asta nu am mai fost deloc amuzat.

General chinez: „Vom apăra Iranul, chiar dacă asta înseamnă declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial!”

La scurt timp după ce Statele Unite au sancţionat planurile Iranului de înarmare nucleară, generalul Zhang Zhaozhong, profesor la Universitatea Naţională de Apărare, a declarat că statul chinez va apăra interesele Iranului, „chiar dacă asta ar însemna declanşarea celui de-al Treilea Razboi Mondial”, relatează infowars.com.

„China a sesizat reacţiile violente ale ţărilor implicate în acest conflict şi este îngrijorată de amploarea pe care au căpătat-o aceste neînţelegeri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe.

China este un aliat important al Iranului, de la care cumpără petrol, iar schimburile comerciale bilaterale ajung la peste 30 miliarde de dolari anual, relatează AFP. Alături de China, şi Rusia a anunţat că se va opune cu vehemenţă oricăror acţiuni militare împotriva Iranului.

China a luat poziţie şi în cazul Pakistanului. Oficialii militari au început detaşarea de trupe la graniţă, declarând că „orice ameninţare împotriva Pakistanului este o ameninţare împotriva Chinei”.

Reactia vine după ce 26 de pakistanezi au fost ucişi într-un bombardament NATO, săptămâna trecută. După acest atac, Pakistanul şi-a închis graniţa cu Afganistanul, blocând astfel accesul la provizii a acestei ţări controlată de Statele Unite.

Şi Statele Unite au trimis trupe la graniţa cu Pakistanul, fapt care a iritat oficialii chinezi. Ei cred ca statele occidentale doresc să controleze Pakistanul, pentru pozitia sa strategică în Asia.

Mai jos este o altă știre interesantă care se referă Iran, mai precis la universul iranian, preluată direct de pe Jurnalul Național, de data aceasta.

Iran are un program nuclear, dar populaţia sa trăieşte, parcă, în Evul Mediu.
Execuţiile publice sunt la ordinea zilei. Înregistrarea prezentată aici este filmul unei execuţii în Kermanshah. Doi violatori au fost spânzuraţi împreună. Funiile au fost suspendate de un pod, o dubiţă a parcat sub pod, condamnaţii au fost urcaţi pe dubiţă, legaţi de mâini şi de picioare. Călăii le-au petrecut funiile în jurul gâturilor, apoi au coborât de pe dubiţă şi aceasta s-a pus în mişcare.

Click aici pentru articolul original, cu clipul execuției.

Anunțuri

11 responses to “China, Iran, Pakistan, al treilea război mondial

 1. Unchiul Sam vrea totul şi era de aşteptat ca, la un moment dat, cineva să-i spună „Până aci !”

  Dar Pakistanul nu e condus de o marionetă a americanilor ?

 2. Aveam și eu impresia că Pakistanul este un fief SUA. Uite că Pakistanul a blocat graniţa cu Afganistanul ocupat de SUA, după ce aviaţia NATO a aruncat în aer, din eroare, un avanpost cu 26 de soldaţi pakistanezi, omorându-i pe toţi.

  Nu sunt împotriva poporului american, ci împotriva politicii belicoase şi imperiale a guvenanţilor americani. Vorba dvs, prea au întins aceştia coarda, uite că a apărut China care a zis stop. Atât China cât şi Pakistanul sunt puteri nucleare.

 3. Nimănui nu trebuie să-i acordăm cec în alb.
  Dar descreieraţii din SUA au distrus dreptul internaţional, au transformat ONU într-o instituţie de validare a abuzurilor lor.
  În absenţa regulilor de drept cu larg suport internaţional ne întoarcem în junglă.

  • ONU a fost deturnată de americani, azi este exact ceea ce spuneţi că este, un instrument al imperialismului american, în timp ce NATO a ajuns poliţia supertehnologizată a acestui imperialism.

   Mi-ar fi plăcut ca China şi Rusia să se fi trezit mai devreme, iar preţul acestei treziri să nu fie Libia, o ţară a petrolului suverană, dar poate a fost şi asta o tactică.

 4. China a devenit şi ea la rândul său o putere imperialistă interesată în controlul surselor de materii prime şi al pieţelor de desfacere pentru produsele sale manufacturate. Ciocnirea, deci, cu imperialismul american este inevitabilă.

  Nu pot să nu observ cât de actuală, cât de mult stă în picioare analiza lui Lenin din lucrarea sa Imperialismul stadiul cel mai înalt al capitalismului.

  • Se pare că SUA vrea să apuce tot, când e vorba de petrol. China însă nu poate să permită să ajungă să depindă de SUA din punct de vedere al acestei resurse.

 5. Nu e „din eroare”, a fost un act deliberat.

  Marioneta SUA, dar lipsita de putere, armata si serviciile secrete au condus si conduc. Astazi, multi simt amenintarea cu destramarea (in parte si datorita faptului ca e singurul stat musulman cu arme nucleare, dar, mai ales pentru ca incercuirea Chinei nu se poate face cu un Pakistan (sau Iran, de altfel) intreg. Chestie care nu convine. Iar Pakistanul nu e un stat-client docil, ca altele. De unde si schimbarile frecvente (si violente) de regim.

  Aliat traditional al Chinei, Pakistanul a acceptat bani americani si a ajutat de nevoie invazia in Afganistan, in pofida intereselor sale strategice pentru care talibanii erau o solutie buna. Acum, populatia a devenit atit de ostila americanilor incit nici o marioneta nu poate sa riste. Pe de alta parte, americanii vor razboi. Occidentul e terminat economic, dar traieste cu iluzia unui imperiu mondial pe care, uite, acusi, il vad instaurat.

  Unde vor putea sa opreasca nebunia putinele minti intregi de prin America e greu de spus. Daca vor putea.

  Ultima zvonistica, ingrijoratoare pentru ca are citeva elemente concrete -stare de alerta a garzii revolutionare, inchiderea scolilor internationale – plus atacurile recente – asasinarea generalului implicat in coordonarea programului de rachete si altele – plus escaladarea razboiului sanctiunilor, anunta iminenta atacului impotriva Iranului. Coarda s-a intins foarte mult, poate sa plesneasca oricind.

  • Și eu cred că va fi război. Dacă va fi unul mare, americanii o vor lua pe coajă. Sper însă să nu o luăm și noi pe coajă pe lângă ei.

  • Interesant. Normal, nicio ipoteză rezonabilă nu poate fi exclusă, faptul că acele buncăre au fost distruse sistematic este în favoarea celor afirmate de generalul pakistanez. Întrebarea este: dacă a fost o acțiune deliberată, de ce au făcut Statele Unite așa ceva?

   PS Urgent, ți-am scris ceva pe e-mail, pe adresa de gmail.

 6. Domnule Bogdan,

  Îmi trimiteţi nr. dv. de telefon prin email ?
  Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

  Mulţumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s