Postfață Gaddafi

Ca și Ceaușescu, Gaddafi poate fi învinuite de anumite lucruri. Se poate face legătura, de exemplu, între el și atentatul de la Lockerbie, se pot trage anumite concluzii negative legate de politica lui. Totuși, sunt de menționat lupta lui anticolonială și faptul că, față de Ceaușescu în anii ’80, Gaddafi reușise să aducă Libia la un nivel de trai care se situa printre cele mai înalte din Africa.

Ce am văzut că s-a întâmplat pe 20 Octombrie?

Păi am văzut un Gaddafi în viață, bătut, scuipat, sodomizat cu o bucată de lemn. Un Gaddafi pentru care moartea a venit ca o ușurare (Notele de subsol 1,2).

L-am văzut pe Mutassim, fiul lui, născut în 1977, cum bea apă, calm și fumează, demn, probabil bănuia ce-l așteaptă. Apoi pe Mutassim întins pe pat, rănit, cu o rană vizibilă la gât, pesemne împuns în gât cu un cuțit, rana care este posibil să-i fi adus moartea (Nota de subsol 3). Pe Mutassim, un războinic demn, să-l țină Allah la pieptul lui!

NATO, da, NATO, a fost un instrument fascist. Din mijlocul ONU de impunere a interdicţiei aeriene, avioanele NATO participante la acţiunea din Libia au ajuns forţa aeriană privată a rebelilor de la CNT.

CNT? O adunătură de ucigaşi.

Nu pot să închei decât cu un gând de tristeţe îndreptat spre cei doi, tatăl de 69 de ani şi fiul de 35 de ani, care au stat împreună şi înainte, dar şi după moarte.

Nota 1 – Convoiul în care se afla Gaddafi, lângă Sirte, a fost mitraliat de avioanele Rafale ale francezilor. Ca să se apere, Gaddafi s-a adăpostit într-o conductă, loc unde a fost prins de oamenii Consiliului Național de Tranziție – CNT și apoi linșat de aceștia.

Nota 2 – http://www.click.ro/news/extern/TRAGIC-Muammar-Gaddafi-impuscat-VIDEO_0_1271872889.html

Nota 3 – http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/insangerat-mutassim-gaddafi-a-primit-permisiunea-de-a-fuma-o-ultima-tigara-inainte-de-a-fi-ucis-video-594372.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s