Madamele

Nu demult amicul meu Creca mi-a adus la cunoștință apariția unui blog al pedeleului, Madame Blogary.

Acest blog susține statul minimal. Madame Blogary este o chestie nenorocită. Să vorbești de statul minimal în criză este o crimă. Statul trebuie să intervină în vreme de criză, să creeze locuri de muncă, ca să relanseze economia națională, să o scoată din criză, să aibă grijă din punct de vedere social și economic de oameni, să adopte o politică protecționistă, de apărare a intereselor naționale.

Dar aceste madame blogary vin tocmai acum cu statul minimal. Acum, când lumea este în tumult, când se critică fața fascistă a capitalismului, când avem Ocuppy Wall Street, când se cere adoptarea de măsuri cu caracter social, madamele construiesc o statuie capitalismului sălbatic. De ce? Păi este simplu, în cadrul capitalismului autohton, unii și-au făcut mari averi în ultimii douăzeci de ani,  pe care și  le-au mărit chiar în vreme de criză, în timp ce populația a sărăcit încontinuu, acum, în criză, marea majoritate trăind într-un  cotidian  al genocidului. Și ce zic  ei prin gura servitorilor lor,  în acest moment? Stop joc!  Statul e minimal, noi ne-am făcut averile, voi  muriți atunci!

Se tot fură de douăzeci de ani încoace, dar mai rău ca acum nu a fost niciodată. Niciodată nu a fost atât de rău ca sub conducerea unuia cu strămoși alogeni,  răul din țară este la fel de abject ca figura lui. Madamele lui, dezbrăcate,  ar trebui tăvălite  prin catran, apoi prin fulgi, și gonite în râsetele și huiduielile târgoveților.

Anunțuri

2 responses to “Madamele

 1. Sunt de acord doar cu unele dintre ideile tale…e adevarat, intr-o perioada de criza acuta, de orice fel, statul trebuie intarir…asta nu inseamna ca nu trebuie minimalizat…dimpotriva, minimalizarea este solutia…eficienta nu sta in cantitatea statului si in infiintarea de comitete si comisii care sa supravegheze si sa coordoneze activitatea economico-financiara bla bla…stim foarte bine cum functioneaza astfel de structuri bugetofage..problema noastra tocmai asta este, ca astazi in RO sunt prea multi posesori de butoane statale…prin minimalizarea statului inteleg simplificarea sau anularea baipasului centru-teritoriu…de ce, ma rog, e musai ca directiva centrului sa treaca prin filtrul exclusiv subiectiv al presedintelui de consiliu judetea sau al prefectului?…si truncherea directiei data de centru nu se termina aici ci numai dupa diseminarea acesteia in deconcentratele judetului..si nici dupa aia nu se termina, pentru ca comunitatile locale au si ele un amendament de adaugat sau de anulat…
  Cred ca regionalizarea ar distruge feudele..care sunt foarte multe si au putere statala…oricit ar fi un stat de puternic n-ar putea imagina o strategie de sincronizare a reactiilor feudelor…paradoxal, dar singura modalitate de intarire a statului este pasarea responsabilitatii adevarate catre cetatean…astfel cetateanul se va trezi din letargia asistentiala si va fi obligat sa supravietuiasca..cum? simplu..alegindu-si proximul conducator dupa cu totul alte criterii decit cele folosite pina acum.
  In ceea ce priveste care cit a furat pina acum, aritmetica e simpla..numaram baronii si ii incolonam dupa partide, virste, vechime in politica, avere, locul feudei in topul saraciei, etc. si o sa vedem te-ai cam grabit cu concluziile, Bogdane.

  • Creca, vorbind de regionalizare, să te uiţi la Mexic, stat federal, deci regionalizat la maximum. Acolo regionalizarea înseamnă puteri mari pentru baronii locali.

   Povestea asta cu cetăţenii care îşi aleg reprezentanţii care îi reprezintă cel mai bine şi cu comunităţile care se autogospodăresc este una binecunoscută de mine, care am un master în Administraţie Publică şi Integrare Europeană la ASE, unde am terminat şi facultatea, Managementul. Nu ştiu de ce nu vrea să meargă la noi. 🙂

   Se pare că acest capitalism nu scoate decât corupţie şi hoţie pe bandă la noi, munţi de corupţie şi hoţie.

   Nu am tras nicio concluzie în postarea principală de mai sus.

   Am ajun însă la o concluzie, şi anume că la noi binele popular este direct proporţional cu ascuţişul săbiei care aparţine conducătorului, care trebuie să fie cinstit şi voitor al binelui ţării.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s