Contemporaneitate

M-am uitat ieri, fugitiv, la televizor. Acolo era Şişu, un solist de muzică, de, cum să-i zic?, hip-hop cu o puternică critică socială?, care intră din nou la închisoare, din cauza drogurilor.

În fermecătoarea noastră societate românească capitalistă, unde a început să se vadă  fără putinţă de tăgadă că nedreptatea dă pe dinafară ca laptele pe foc, Şişu intră la bulău pentru droguri, dar prinţul moştenitor de două ori Ion – Ţiriac nu, şi nici capra lui Naşu Mircea Sandu.

Încep deja să văd regimul ceauşist ca pe un model de echitate, pe lângă ce e azi, beizadelele, în orice caz, nu scăpau ca acum.

În puţinul timp cât mă uit la televizor văd tot felul de lucruri dubioase. Dansatoarea Jasmine este turnată, din răzbunare,  de fostul iubit, capul mafiot ţigan Leo de la Strehaia, că a făcut sex în grup cu încă una, amică de-a ei, într-un hotel. O altă panaramă, Daniela Crudu, zboară cu elicopterul cu grangurele tomnatic Niculae de la Braşov şi îşi negociază partidele de sex pe euro.

Dacă te uiţi la televizor, ţara noastră a ajuns ţara drogaţilor, a curvelor, a prostituatelor, a mafiei ţigăneşti. Avem un capitalism de căcat, antamat de multă corupţie, hoţie, impostură şi incompetenţă. Nu e de mirare că am ajuns să ne uităm în urmă, la comunism, din ce în ce mai des, ca la o perioadă mitică, o perioadă de aur, cu multele lui cărţi citite şi cu liniştea care exista atunci, deşi acesta a avut şi el problemele lui, mari, în anii ’80, ca urmare a grandomaniei şi politicii greşite faţă de populaţie ale lui Nicolae Ceauşescu, cu toate greşelile lui,  un  mare patriot – asta se vede pregnant dacă facem comparaţie cu ce avem de douăzeci de ani încoace, asasinat pe nedrept.

Ar mai fi de adăugat ceva la final. Soluţia? Care e soluţia?

Reclame

2 responses to “Contemporaneitate

  1. Soluţia este sugerată de rezultatul sondajelor: mult peste 50% din români consideră că mergem pe un drum greşit. Dar nu putem aplica în practică soluţia, căci România nu se mai autoguvernează de mai bine de 20 de ani (cei care par a fi guvernanţi sunt, în realitate, doar marionete). Urgenţa nr. 1 ar fi înlăturarea acestor cozi de topor. Dar cum s-o faci ?

    • Da, asta cred și eu că este soluția, să scăpăm de aceste cozi de topor, mai trebuie găsită modalitatea, după cum ați spus și dvs.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s