Polemică

Vasile (v.r.), în cadrul unui comentariu, mai jos:

“…pagini din vietile sfintilor.luna iulie.
http://paginiortodoxe.tripod.com/vsiul/07-17-sf_marina.html
*operele lui marx, sartre, lenin, probabil nu valoreaza pretul sabiei care a taiat capu’ unei martire in varsta de 15 ani.”

Eu:
“Vasile,
Există un păcat mare, numit al mândriei. Se vede şi când unul spune ceva de genul: “cât de bune sunt ale lui prin comparaţie cu ale părţii adverse”.
Într-o carte bisericească am citit o cugetare: “Nu ne este dat nou să judecăm sluga, ci numai Stăpânului său”.
Deci Vasile, hai să nu luăm locul lui Dumnezeu şi să ne apucăm să judecăm.”

Vasile:
“pai nu judecam, frate. constatam, doar. sa stii ca nu-i interzis. caci pina si blandul sf Nicolae , i-a tras o palma lui Arie. la propriu…”

Vasile, marxismul nu a fost aplicat a la carte la noi. Noi, mai ales, după 1958, am avut un, după cum era numit, un comunism naţionalist, un oximoron.

Comunismul românesc a eradicat două flageluri din momentul când a venit, analfabetismul şi TBC-ul, acestea două bântuiau o societate care nu este departe de cea de azi. Milioane de oameni au primit o educaţie corespunzătoare în comunism, milioane au primit apartamente, cu o chirie modică, în care milioane stau şi azi. În comunism s-a construit România, cea de atunci este cea de azi, cu mici diferenţe, este cea lăsată de comunism, deşi multe s-au mai distrus sau s-au dat străinilor pe bani puţini, aceştia în schimb îmbogăţindu-se nespus din ceea ce au luat pe sume modice. Metroul, Transfăgărăşanul, Canalul Dunăre-Marea Neagră, Porţile de Fier atunci au fost construite, în comunism.

Dacă am fi dus-o şi după 1979, aşa cum am dus-o până atunci, România ar fi fost un paradis până la căderea comunismului. Societatea românească cea mai apropiată din punct de vedere al împărţirii avuţiei de principiile creştine a fost societatea comunistă românească, nu cea de dinainte de 1945 şi nici cea de după 1989 şi asta o spune un credincios.

Anunțuri

45 responses to “Polemică

 1. „Societatea românească cea mai apropiată din punct de vedere al împărţirii avuţiei de principiile creştine a fost societatea comunistă românească, nu cea de dinainte de 1945 şi nici cea de după 1989 şi asta o spune un credincios.”

  Vă felicit sincer pentru această concluzie justă şi cât se poate de adevărată. Mă bucur că gândirea dvs. politică a făcut un progres atât de însemnat şi a reuşit să ajungă la esenţa problemei marxismului, care nu este alta decât repartiţia justă şi echitabilă a produsului social. În numele său, cere marxismul şi fundamentează suprimarea „pozitivă” a proprietăţii private asupra principalelor mijloace de producţie.

  Eşafodajul relaţiilor de proprietate capitaliste pe care se fondează teoria dominaţiei celor avuţi şi a servituţii maselor împiedică universalizarea ideilor revoluţiei franceze de libertate-egalitate-fraternitate mai departe de cercul strâmt al clasei burgheze şi duce la la o repartiţie injustă şi neechitabilă a produsului social, de genul o zecime din societate îşi însuşeşte munca a nouă zecimi. Iată motivul suprimării acestui eşafodaj, iată motivul suprimării proprietăţii capitaliste.

  În rest nu există nici o incompatibilitate între marxism, care se consideră continuatorul revoluţie franceze în sensul universalizării ei, şi tradiţie, credinţă, sentiment naţional, etc.

  • Stimate d-le Liviu, eu acum am vorbit de cele bune ale fostului regim marxist românesc, nu m-am referit la cele rele.

   Nu am vorbit de feudalizarea şi anchilozarea sistemului, de nomenclatură, de cultul personalităţii, de lipsurile din anii ’80, de senzaţia de mare închisoare de dinainte de lovitura de stat conjugată cu intervenţie străină şi mişcare populară din decembrie 1989, de campania de descreştinare, ateizare şi îndoctrinare a tineretului, de procesul elaborat de diminuare a rolului, imaginii şi poziţiei în societate a intelectualităţii în favoarea clasei muncitoare.

   Însă, punctele bune sunt reale. O istorie corectă ar trebui să recunoască aceste puncte. Nu pot spune, deşi aş dori să pot spune asta, uite, domnule, capitalismul românesc post-1989 a avut o periodă de măcar câţiva ani în care a depăşit perioada comunistă de prosperitate de vis dintre anii 1965-1979. Această perioadă, că vrem sau nu, rămâne vârful culturii, educaţiei şi bunăstării sociale româneşti.

 2. merci frate, dar nu meritam o postare separata. nu ma ajuta la smerenie .haha, cit despre revolutia franceza, inecatii din vendeé si ghilotinatii din paris ar aduce contraargumente valide dl Liviu. ref la (unele) incompatibilitati.
  ps-de operele sus mentionatilor ziceam(strict), nu de (parodia) de comunism(ul) autohton(’65-’89)..cu bune si rele…

  • Dragă frate, ţi-am promis cândva că îţi postez oricând un text ca postare principală. Dezvoltă, dacă vrei, ce ai scris: “*operele lui marx, sartre, lenin, probabil nu valoreaza pretul sabiei care a taiat capu’ unei martire in varsta de 15 ani” cu referire la cei aproape 45 de ani de comunism românesc şi la ce avem de peste 20 de ani, şi-ţi voi posta ca postare principală ce vei scrie. S-ar declanşa destul de probabil o polemică interesantă, mai ales că eu am aici, pe forumul meu, patru marxişti care scriu şi citesc.

 3. probabil dl Liviu nu cunoaste cum e cu „revolutia franceza”. sa demitizam putin..
  http://www.vexilla-regis.com/rembarre/a_genocid5.htm

 4. Ai vazut asta?

  http://www.hiddenmysteries.org/religion/pentecostal/pentecostalscandal.shtml

  SAO PAULO, Brazil — Ana Paula Monteiro was such a loyal contributor to the Universal Church of the Kingdom of Godthat she was awarded a diploma — signed by “Mr. Jesus Christ.” She says she has paid $12,000 in tithes and special offerings. Last week, Monteiro went down to the Universal Church’s largest temple in Sao Paulo and demanded her money back. A preacher told her: “GO AND GET IT BACK FROM GOD.”

  P.S
  🙂 nu ajung penticoastalii la reduta. Ei stau pe bara si lustruiesc lampa in speranta ca o sa iasa duhul lui Parham la inaintare

  • TLC, o merită ăştia. 🙂 După cum am spus şi pe blogul tău, noi îi aşteptăm cu braţele deschise înapoi, la religia noastră şi a strămoşilor noştri, ortodoxia.

 5. eiii bogdane, marxism-leninismul (opera) ramane (doar) o culegere de texte (a preluat influente din religios) inaplicabila in practica. de citit in vacanta printre lecturi din stephen hawkins si isaac asimov. o religie ateista provenita din „cultul ratiunii”, o maimutareala (imitatie) a adevarului din crestinism, un paradox in esenta.

  • Nu discutăm acum teoria, care, într-adevăr, după mine, este formată din părţi aplicabile, mai puţin aplicabile şi deloc aplicabile, ci, regimul. Ceea ce a existat la noi, după 1958, a fost o dictatură naţionalistă cu elemente socialiste, ce i-a avut ca principali exponenţi întâi pe Dej apoi pe Ceauşescu, doi mari naţionalişti.

   Discutăm despre părţile negative? Ok, sunt de acord. Însă, atunci hai să le subliniem şi pe cele pozitive. Şi ele există, sunt reale,au profitat milioane de ele, o parte din ele sunt menţionate mai sus. După cum am spus, România contemporană este cea construită de comunişti. Şi asta trebuie să avem mereu în minte, pe lângă altele.

  • … Şi Vasile, marxismul are la bază un principiu foarte simplu, care nu este SF: deoarece avuţia este creată de oamenii muncii, atunci ea trebuie împărţită acestora. Da, acest principiu poate fi discutat, pot fi aduse argument pro şi contra, dar de SF, de SF el nu este.

 6. pai de acord cu tine 100%. „marxismul are la baza un principiu foarte simplu care nu este SF”. da exact, principiul este ciordit de catre marx/ in extenso din religios. d’aia ziceam ca marxismul ii un (pseudo)cult… de acord (si) cu asta; „dupa 1958 a fost o dictatura nationalista cu elemente socialiste”. in Romania a fost comunism dur si pur din ’47 pina prin ’64 (eliberarea detinutilor politici), cand au preluat puterea socialistii „soft”, s-a terminat „experimentul” comunist (universalist), si a inceput renasterea nationala. oricum religia secular-humanista (neo-ateismul) din prezent, a inlocuit comunismul. are dogme, „apostoli” (dennet, shermer, dawkins, samd) oameni de „stiinta” (hawking, kaku, etc) si adepti (anti-crestini) fanatici.

 7. Domnule Bogdan,
  Am intrat să vă văd blogul şi fără a-i cere permisiunea d-lui Liviu Florian (pe care îl salut cu simpatie deoarece de pe al dumnealui blog am cules adresa dv. de blog) întrucât am apreciat bunul simţ şi buna-credinţă (nu mă refer la aceea religioasă) a modului dv. de abordare a chestiunilor polemizate.
  Vă sugerez să vă păstraţi şi pe viitor echilibrul imparţialităţii şi obiectivităţii cercetătorului şi să vă feriţi de a face pripit afirmaţii care v-ar situa ca partizan pătimaş de partea uneia sau alteia dintre taberele care polemizează.
  Lăsaţi-i să se dueleze, pătimaş, pe prietenii sau cunoscuţii dv. V.R. şi L.F. Dacă veţi avea amabilitatea să-mi trimiteţi o scrisoare prin poşta electronică, putem să corespondăm fără riscul de a-i supăra pe alţii.
  Cu stimă,
  Oliviu Tocaciu-Transilvanius

  • Stimate d-le Tocaciu,

   În primul rând, vă mulţumesc pentru cuvintele de preţuire. Eu apreciez anumite elemente ale comunismului, al celui ceauşist, de până în 1980, îm mod special.Eu nu obişnuiesc să corespondez mai extins pe e-mail, e-mail-ul îl folosesc doar pentru corespondenţă scurtă. Aici, până acum, s-au întâlnit comunişti, legionari, credincioşi ortodocşi. Regula este că oricine poate să spună orice, mai puţin să jignească. Şi, deoarece am avut nişte experienţe neplăcute cu neoprotestanţi,acestora nu li se permite să scrie aici, nu am timp de pierdut cu ei. Deci, în loc să-mi scrieţi pe e-mail, sunteţi binevenit să scrieţi orice aici.

 8. În cazul în care nu vă apare adresa mea de e-mail, aceasta este următoarea:
  oliviutocaciu@yahoo.com
  P.S. Sunt curios pe ce anume se bazează V.R., când afirmă că „principiul este ciordit de catre marx/ in extenso din religios; d’aia ziceam ca marxismul îi un (pseudo)cult… ” Poate că-mi va răspunde chiar dumnealui (inclusiv la valabilitatea sau nu a aprecierii: comunismul este o utopie).
  Cu aceeaşi simpatie,
  O.T-T

 9. Bogdan, daca nu raspunzi la provocare, distrug ortodoxia!!

  Crestinismul rodeste samanta autodistrugerii pe care a sadit-o cand miseleste l-au asasinat pe Arie!!

  • Adi,

   Poţi să distrugi ce vrei, dacă poţi! 🙂

   Aici, la mine, nu am traficul pe care-l are TLC. Eu zic că poţi să scrii din nou acolo. Până la urmă, e nevoie şi de cineva ca tine la MihailAndrei, care nu este nici ortodox şi nici neoprotestant.

   Eu te simpatizez, fără un motiv anume, poate pentru că ești așa, un don Quijote.

   Un singur sfat îți dau: nu răspunde la jignire cu jignire, nu insulta, folosește întotdeauna un limbaj civilizat. Atitudinea ta față de Iulian și a lui față de tine sunt inacceptabile din punct de vedere al bunelor maniere. Câștigi orice război pe net dacă tu folosești un limbaj civilizat și adversarul tău nu.

 10. Nu mai postez acolo cat oi trai… acolo e balci.
  Si in piatza e mai multa decenta 🙂
  Oricum… gasesc infinit mai utila contributia lui Florian decat a lui TLC… motiv pt care ma simt mult mai bine aici.

  • Bine, mă bucur sincer că te simți bine aici. Urmează doar o regulă: nu înjura, nu jigni, și voi avea grijă ca tu, la rândul tău, să nu fii insultat.

 11. Lasa… n-avea tu grija mea… doar sa imi raspunzi la intrebari!!
  In caz contrar… fac scandal monstru!

 12. Eu nu am cum sa fiu suparat… eu transcend orice dualitate, cum ar fi fericire-suparare.
  Dar, desi pe toate blogurile m-au banat ateistii… Goganu ma intriga ca pur si simplu refuza sa raspunda la provocari, ceea ce este o atitudine stresant de inedita!

 13. Nu sunt stresat… doar actez ca atare, ca sa fac presiuni asupra Goganului! 🙂

 14. O sa iti zic… cand o sa raspunzi la intrebari!!

 15. Bogdan, iti amintesti cand discutam ca exista posibilitatea ca Stalin barbarul sa fi stiut de invazie germana? Uite ca incepe sa se confirme:

  http://www.frontpress.ro/?p=3122

  • Da, ce am citit și eu este că deși Stalin a fost avertizat de iminența invaziei, nu i-a venit să creadă că amicul lui bun, Adolf, o să-l atace. Fără sprijinul logistic al Aliaților este foarte probabil că rușii nu i-ar fi învins pe nemți.

   URSS în război – Cifre

   Din cartea “Hitler contra Iuda” de S. Fressanges (pseudonimul unui istoric belgian revizionist care a editat în 1998 o serie de dezvăluiri despre aspecte mai puțin stiute ale războiului 1939-1945, reieșite mai ales dupa desființarea URSS în 1991, când s-au desecretizat masiv arhivele moscovite ale KGB, cartea tradusă, având un al doilea nume “Caracatița mondialistă este adevaratul Anticrist” se mai poate găsi la anticari:

   “Pe tot parcursul razboiului Armata Roșie a primit din SUA un total de 427.000 camioane, 5.000 blindate ușoare, 7.000 tancuri grele, 5.000 tractoare de artilerie, 2.000 ateliere autopropulsate, 14.000 avioane, 2.000 locomotive, 11.000 vagoane, 500.000 telefoane de campanie, 2.670.000 tone de produse petroliere, 4.478.000 tone de produse alimentare, 6 rafinării de petrol complete, o fabrică de pneuri enormă, mari cantități de arme portabile ușoare, materiale medicale, ateliere mecanice, etc. De la Churchill, Stalin a primit în total 5.031 tancuri, 6.800 avioane, 4.600 tunuri antitanc și peste 150 milioane de proiectile de toate tipurile. Este cert ca fără acest ajutor substanțial , Armata Roșie ar fi sucombat rapid în pofida enormei sale superiorități numerice în oameni”.

   Sursa:Forumul Nanu (din blogrollul meu) ; autor: Tristus

  • Apropo de tătuca – Epurări și reabilitări-sursa: Wikipedia

   „Totaluri:

   Toţi membrii Politburo al Comitetului Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice care fuseseră tovarăşii de drum ai lui Lenin și care mai erau în viaţă la momentul începerii epurărilor, cu excepţia lui Stalin, Kalinin şi Molotov, au fost judecaţi. La sfârşitul seriei de procese, Stalin arestase şi executase pe aproape toţi bolşevicii în viaţa care participaseră la Revoluţia din Octombrie. Din 1.996 de participanţi la Congresul partidului din 1934, 1.108 au fost arestaţi. Din 139 de membri ai CC al PCUS, 98 au fost arestaţi. Trei din cei cinci mareşali ai Uniunii Sovietice şi o treime dintre ofiţerii Armatei Roşii au fost arestaţi sau executaţi. Mai multe milioane de cetăţeni obişnuiţi, care nu aveau nimic de-a face cu politica sau cu armata, au murit în timpul epurărilor. Principalul acuzat al tuturor proceselor, Lev Troţki, a fost exilat, dar a fost asasinat în cele din urmă de un agent stalinist în 1940.

   Reabilitări:

   După ce Nikita Hruşciov a denunţat în discursul secret din 1956 cultul personalităţii lui Stalin şi epurările din perioada când acesta a fost la cârma statului sovietic, a început cu timiditate reabilitarea veteranilor bolşevici executaţi. Nicolai Buharin şi alţi 19 co-inculpaţi au fost complet reabilitaţi în 1988. În acelaşi an au fost reabilitaţi şi Zinoviev, Kamenev şi Radek şi co-inculpaţii din procesul lor.
   În ianuarie 1989, oficiosul partidului comunist – Pravda – a raportat reabilitarea postumă a 25.000 de persoane. În acelaşi ani, discursul secret al lui Hruşciov a fost publicat în întregime, (deşi, despre existenţa lui, publicul sovietic avea cunoştinţă încă din 1956).”

  • Și ultima – comportamentul glorioasei armate sovietice (care chiar a dat dovadă de vitejie, nu a fost numai faptul că în momentele critice pentru ruși ale războiului, la atacurile acestora stăteau în spate cei din detașamentele NKVD cu mitraliere, ca să-i curețe pe cei care se retrăgeau) după ce a ieșit din Mama Rusia:

   ”În al doilea război mondial, pe unde au trecut, prin Europa, armatele rusești au lăsat o dâră groasă de furtişaguri şi violuri. În Germania au violat peste două milioane de femei, asta se spune în statisticile legate de faptele negre ale sovieticilor, în majoritatea cazurilor fiind vorba de violuri în grup (peste 50%), multe victime fiind violate în mod repetat, numai în săptămânile de după căderea Berlinului au fost violate peste 100.000 de femei. În Berlin, a existat un fenomen de sinucidere în masă, înainte de intrarea ruşilor, peste 10.000 de femei s-au sinucis auzind de atrocităţile comise de sovietici, în înaintarea lor. Au fost violate nu numai femei, dar şi fete, fetiţe, unele foarte mici, cele mai mici aveau opt ani. ”

   Se pare că trupele cu cea mai mare apetență pentru atrocități erau cele formate din siberieni.

  • @bogdan

   Faza e ca Aleksandr Dughin vine si el cu ceva informatii interesante. Omul nu-i ageamiu, e unul din artizanii actualei politici externe a Rusiei (pacat ca o da in gnosticisme). Lasa sa se inteleaga faptul ca inca de la inceputul anilor ’30 securistii bolsevici aveau oameni infiltrati in aparatul nazist. Zice asa:

   „Astfel, în Germania GRU mentine legatura cu Walter Nikolay, seful “Biroului problemei evreiesti”. Multumita lui, GRU capata acces în directia Abwer, SS si SD. Figura centrala a acestei retele a fost Martin Bormann. Acest fapt a fost binecunoscut aliatilor dupa chestiunile în legatura cu procesul de la Nurenberg si multi aliati au fost convinsi ca Bormann a fost ascuns în URSS în 1945. Este cunoscut cu siguranta faptul ca Walter Nikolay a murit în mai 1945” (Marele razboi al continentelor)

   E prima data cand aud de acest Walter Nikolay. Cine stie ce nume mai aflam, oricum, daca-l adaugam si pe Richard Sorge si informatiile sale, incepe sa devina din ce in ce mai clar ca Stalin stia de invazie.

   Legat de atrocitatile armatei rosii, e drept ca in Germania a fost prapad. Totusi, nu sovieticii au deschis seria barbariei, din pacate, germanii au facut treaba asta. Cele mai crunte atrocitati (mutilari, violuri etc) au avut loc pe frontul de Est, germanii au inceput. Ei au aparut primii pe campul de lupta cu trupurile muribunzilor rusi legate cu sarma ghimpata de turele.

   „Se pare că trupele cu cea mai mare apetență pentru atrocități erau cele formate din siberieni”

   Cumva e normal, pentru ca etnicii rusi deja erau decimati. A avut Stalin grija sa-i bage in fata in prima parte a razboiului.

 16. Cifrele alea sunt imbecile si pt un copil de gradinita.
  Atata armament nici nu exista laolalta in intreaga lume!
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_power

  • Ia uite, s-a trezit și dl Adi. Păi, măi Adi, numai în Bătălia de la Kursk din august 1943 sovieticii au venit cu peste 5.000 de tancuri și aproximativ 2.800 de avioane (http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Kursk).

   Vezi că acolo, undeva, se spune că în perioada 1941-1942 sovieticii au pierdut 36.900 de avioane. Piloţii ruşii au beneficiat în perioada premergătoare bătăliei de la Kursk de un program rapid de training, care i-a ajuta mult. La șase luni după bătălia de la Kursk rata avioanelor sovietice doborâte de nemți versus cele ale nemților doborâte de piloții sovietici a scăzut de la 4:1 la 3:2 Și datorită faptului că viitori piloți ruși se antrenau pe avioanele cu care urmau să lupte, până în vara lui 1943 sovieticii au pierdut în accidente 10.600 de avioane.

   E logic că după al doilea război mondial, urmare creșterii puterii destructive și a folosirii rachetelor și a mijloacelor electronice de ghidare, a scăzut numărul de tancuri și de avioane, crescând însă mult eficiența letală a acestor mijloace de luptă.

   Deci, Adi, ori pui mâna pe cărțile de istorie (să le citești), ori te duci și te culci la loc.

 17. Ma… ti-am zis ca eu n-am nevoie sa studiez istoria… istoria e mincinoasa, eu stiu cel mai bine!
  N-au cum sa fi existat 10.000 de avioane.
  N-are nimeni atata baza, nici sa pregateasca atatia piloti, nici macar unde sa le tina. Nici Chinejii, care au cea mai numeroasa armata, nu au de unde sa scoata atatia specialisti.
  In plus, n-am niciun motiv sa cred ca avioanele erau mai ieftine sau mai usor de produs in ww2 decat acum

  • Păi bine, măi Adi, la peste o sută de milioane, câți erau rușii, nu crezi că se găseau 50.000-60.000 de piloți? 🙂

 18. Jumate erau femei si jumate copii si batrani.
  Nu stiu de ce iti imaginezi tu ca e asa usor sa fii pilot…
  Astazi iti trebuie zeci de mii de ore de simulatoare, cu toata automatizarea…

  • Vezi, iar faci o conexiune greșită, unde am dat eu să se înțeleagă că este ușor să fii pilot?

   Revenind la numere, la o populație ca a Rusiei, în prezent ai cam 600.000 de bărbați și cam 600.000 de femei ca incorporabili anual (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/rs.html) – rușii au avut și piloți femei în al doilea război mondial.

   Hai să zicem că atunci erau 400.000 de bărbați și 400.000 de femei, ca incorporabili, anual. Vom lua însă numai bărbații ca bază de calcul. Pentru perioada 1941-1943, s-au luat membrii din trei generaţii consecutive (cel puţin, puteau fi luaţi şi alţii mai în vârstă) pentru a scoate un total de 50.000 de piloţi. Deci, din 1.200.000 au trebuit să fie aleşi 50.000, asta însemnând un procent de 4,1%. Ţi se pare mare acest procent? Mie nu.

   Văd că tot îţi dau lecţii, uimeşte-mă şi dă-mi tu mie nişte lecţii! 🙂 E adevărat, pentru asta ar trebuie să gândeşti, eventual să studiezi şi să încetezi să mai trolezi. Eu cred că ai potenţial pentru a gândi bine.

 19. Usor sa devii pilot… totusi am explicat in ce consta principala dificultate, in pregatire.
  Uite, alta analogie, absolventii unei intregi universitati… or fi 1 mie, cateva mii… iti trebuie 4 ani sa pregatesti pe cineva sa fie economist sau avocat… iti dai seama cate centre de pregatire trebuie sa fi avut rusii, ca sa scoata 50.000 de piloti??
  Nici nu sunt convins ca puteau dispune de logistica necesara, darmite de personal calificat… nu vreau sa aduc nicio critica, probabil rusii erau f competenti, dar asemenea cifre sunt pur si simplu scoase din burta.

  United States Air Force
  329,638 active personnel
  68,872 reserve personnel
  94,597 air guard personnel
  5,573 aircraft, of which 2,132 are fighters

  only 4% of all people in the Air Force are actually pilots.
  As of March 2010, the U.S. Air Force had about 13,700 pilots of all kinds, according to the Air Force Personnel Center. The airborne force also included about 4,100 navigators and about 1,400 air battle managers.

  http://www.answerbag.com/q_view/2384816
  http://en.wikipedia.org/wiki/Pilot_licensing_and_certification
  http://en.wikipedia.org/wiki/Pilot_certification_in_the_United_States#Number_of_active_pilots
  http://wiki.answers.com/Q/How_many_pilots_are_in_the_Air_Force

  • 1. Nu mai face comparaţie între avioanele de acum şi cele de atunci.

   2. Citeşte secţiunea despre Aviaţia Roşie din linkul către Bătălia de la Kursk, pe care ţi l-am dat mai sus. La un moment dat se vorbeşte de 20 de ore de pregătire în zbor înainte de intrarea în luptă, de aici pierderile imense de la început, situaţie care s-a schimbat înainte de Kursk, în august 1943.

 20. Nu citesc nimic… ca nu ma intereseaza istoria, deoarece este de cacat.
  Daca tu crezi ca ia oamenii de pe strada, le da sa se joace cu avioane teleghidate si brusc ii trimite la razboi…
  In plus, ce aberatie mai era si aia sa le trimita englejii la rusi 60.000 de avioane? Cu ce le transportau?? Probabil ca nu ar fi avut nici macar suficient combustibil pt ele…
  Ar fi trebuit mii de portavioane…
  Apoi, de ce nu le-ar fi utilizat ei direct impotriva Germaniei si s-a fi complicat sa le dea rusilor?

  • Englezii le-au dat rușilor doar 6.800 de avioane. Suma de 50.000 reprezintă aproximativ totalul format din numărul avioanelor care au participat la Bătălia de la Kursk, numărul de avioane ale rușilor doborâte de nemți până atunci și numărul de avioane pierdute tot până atunci de ruși în perioada de instruire (a se vedea postarea de mai sus cu secțiunea referitoare la Aviația sovietică, parte a textului din Wikipedia în limba engleză referitor la Bătălia de la Kursk).

   În timp de criză esențială, cum a fost războiul cu germanii, este normal să presupunem că rușii au fost nevoiți să facă eforturi supraomenești ca să supraviețuiască și în cele din urmă să învingă, și aici mă refer și la pregătirea piloților.

   Treaba ta dacă nu vrei să citești istorie. Însă, să nu te miri dacă nu îți răspund când scrii nonsensuri. Cred că ești de acord cu mine când spun că în ziua de azi toată lumea stă prost cu timpul și că a-l irosi e un lux.

 21. Pai tocmai asta zic si eu! Ce rost are sa te apuci sa citesti ca tampul istorie… cand poti sa iti folosesti mintea! Mie, daca nu imi place sau nu imi convine o afirmatie, atunci cu siguranta este falsa.
  Mai ales ca TLC e un manipulator subversiv notoriu…
  Concluzia este clara, ca legionarii si nationalistii trebuie eradicati.

  • Adi, te fac atent că ai luat-o pe un drum greșit cu afirmații de genul ”Mai ales ca TLC e un manipulator subversiv notoriu…”. Eu consider că nu este așa. Data viitoare te pun să și dovedești ce spui. Dacă nu, te cenzurez. La a treia cenzurare te banez definitiv. Te-am avertizat că nu doresc aici, la mine, atacuri la persoană.

 22. Nu inteleg ce prostie mai e si aia sa ma ameninti… Nu vad cum m-ar putea afecta orice atitudine ai avea tu sau altcineva f.d. mine….
  Mai ales vizavi de faptul ca TLC e guru-l atacurilor la persoana…
  Eu m-am prins demult de strategia lui… vrea sa arunce la toti praf in ochi cu cunostintele sale de istorie, ca lumea sa il ia drept erudit, si sa il preia ca autoritate si vizavi de religie 🙂
  Dar l-am prins de zeci de ori la cotitura cu intrebari `de finete` (la care un intelectual adevarat, care stie despre ce vbeste, ar fi trebuit sa stie sa raspunda), la care a plecat cu coada-ntre picioare :))

  • Nu agreez critica afirmațiilor unor persoane (și nu a persoanei) – care oricum trebuie să fie civilizată – decât pe bază de argumente. Te apăr pe tine, dar îi apăr și pe ceilalți de tine, dacă trebuie. Aici sunt permise numai discuțiile de salon. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s