Mândruțe capitaliste

22 responses to “Mândruțe capitaliste

 1. Mandruta capitalista fimeaza ın trenul şi gara socialista Bogdan:))

 2. Uuu ce bucurie ca mi-am agatat steagul european de acoperişul garii lui Ceauşescu:)

 3. Hai, măi, că blondele sunt superbune! 🙂

 4. PAX LEGIO la toata lumea 🙂
  Uite niste veritabile comuniste capitaliste

  • Știu clipul. Astea sunt alese din sute de milioane. Nu-i așa că sunt superbe? TLC, nu ți-ar strica, dacă nu o companie, măcar o jumătate de pluton din simpaticele chinezoaice.

 5. Întrebare pentru Bogdan şi fratele sau întru credinţă TLC. Cum se împacă morala legionar-creştin-ortodoxă cu înclinaţia voastră spre concupiscenţă ? Ce relaţie există între creştinism şi hedonism ? Ce zice morala creştină despre familie şi despre femeie ?

  Până vă gândiţi voi, iată ce zicem noi, comuniştii, despre familie şi despre statutul femeii:

  1.Familie

  „Desfiinţarea familiei! Pînă şi cei mai radicali se indignează în faţa acestei infame intenţii a comuniştilor.

  Pe ce se întemeiază familia de astăzi, familia burgheză? Pe capital, pe cîştigul privat. În forma sa deplin dezvoltată ea există numai pentru burghezie; ea îşi găseşte însă completarea în lipsa de familie impusă proletarilor şi în prostituţia publică.

  Familia burghezului dispare, fireşte, o dată cu dispariţia acestei completări a ei, iar ambele dispar o dată cu dispariţia capitalului.” Marx -Manifestul…

  2. Statutul femeii.

  „Dar voi, comuniştii, vreţi să introduceţi comunizarea femeii — ne strigă în cor întreaga burghezie.

  Burghezul vede în soţia lui o simplă unealtă de producţie. El aude că uneltele de producţie urmează să fie exploatate în comun şi nu poate, fireşte, decît să-şi închipuie că soarta comunizării va lovi şi pe femei.

  El nici nu bănuieşte că este vorba tocmai de a desfiinţa această poziţie a femeii de simplă unealtă de producţie.

  De altfel, nimic nu este mai ridicol decît indignarea ultramorală a burghezilor noştri în faţa pretinsei comunizări oficiale a femeii de către comunişti. Comuniştii nu au nevoie să introducă comunizarea femeii; ea a existat aproape întotdeauna.

  Burghezii noştri, care nu se mulţumesc că au la dispoziţie femeile şi fiicele proletarilor lor, fără să mai vorbim de prostituţia oficială, îşi fac o plăcere din a-şi seduce reciproc soţiile.

  În realitate căsătoria burgheză este comunizarea femeii măritate. Comuniştilor li s-ar putea imputa cel mult că, în locul comunizării făţarnice, ascunse, ar voi să introducă comunizarea oficială şi pe faţă a femeii. De altfel se înţelege de la sine că prin desfiinţarea actualelor relaţii de producţie va dispărea şi comunizarea femeii, izvorîtă din ele, adică prostituţia oficială şi neoficială.” Marx-Manifestul…

  Asta aşa, ca să mai animăm discuţia, să o salvăm de la lâncezeală.

 6. Stimate d-le Liviu,

  Eu nu văd nici un fel de concupiscență. Este normal să te uiți cu plăcere la o femeie frumoasă, aceasta este o operă de artă, până la urmă.
  Și vorbind de petreceri și femei avem destule exemple de petrecăreți și afemeiați din rândul liderilor comuniști și a nomenclaturii, să ne gândim numai la Stalin, Mao sau Castro.

  Nu înțeleg ce vreți să spuneți cu desființarea căsătoriei, oricum, ea a existat și există în toate regimurile marxiste.
  Căsătoria adevărată e însă în fața lui Dumnezeu, în biserică, când se unesc cele două suflete în cer. Normal, aceasta trebuie precedată de cea civilă.

  Dacă Marx a vrut, prin ceea ce este prezentat în fragmentul din Manifestul său, să distrugă instituția căsniciei, atunci a vrut o prostie, căsnicia adevărată nu are de-a face cu capitalul și exploatarea, ea ține de suflet.

  Vorbind de moralitatea lui Marx, să ne gândim la faptul că acesta a avut o relație cu menajera. Sau, vorbind de bolșevism, să ne amintim de acea Kollontai, adeptă a amorului liber.

  Eu nu mă dau moralist, dar nici nu vreau ca alții să facă pe moraliștii cu mine sau, mai precis, pe lupul moralist.

 7. Nu dau prahovencele pe chinezoaice Bogdan,:)))

 8. Nu ma omor dupa dambovitence ca sunt prea bonave de nationalism:))))

 9. @Florian Liviu

  De unde pana unde hedonism? Eu stiu ca in acceptiunea hedonistilor, viata are ca scop satisfacerea placerilor. Faptul ca aici pe pamant, Ortodoxia si national-legionarismul incurajaza traiul decent, iar pe cei cu stare materiala peste medie ii incurajaza sa faca acte de caritate, nu cred ca are legatura cu hedonismul. Se pune problema atasamentului fata de comorile Cerului sau fata de cele ale pamantului. Oricat de bine ar trai omul, daca vine clipa marturisirii credintei, bine e sa renunte la orice in favoarea Domnului. In subiectivismul meu, cred ca pilda Sf.Martiri Brancoveni lamureste cel mai bine toate intrebarile. Apelez la ce spunea domnul profesor
  Ion Coja :

  „Mai întâi v-aş invita să încercaţi a vă imagina ce a fost în mintea sultanului care l-a pus pe Vodă Constantin Brâncoveanu să aleagă între credinţa sa în Iisus şi viaţa sa şi a celor cinci feciori ai săi. Acel nevolnic de sultan atotputernic era ferm convins că Brâncoveanu va ceda, că voievodul român se va lepăda de credinţa străbună şi va trece la religia musulmană. Era atât de sigur încât a făcut un veritabil spectacol din acest moment al renunţării la Iisus Hristos şi i-a invitat să asiste la biruinţa Islamului asupra Crucii pe toţi ambasadorii de la Constantinopol, majoritatea reprezentanţi ai unor state europene, creştine (…) Ştim cu toţii ce a urmat. Constantin Vodă Brâncoveanu şi feciorii săi domneşti au stricat petrecerea păgânului şi a invitaţilor săi, românii de ei nu au abjurat, nu s-au lepădat de Iisus Hristos şi nici de Maica Sa. Au murit pe rând decapitaţi, ultimul pierind Brâncoveanu după ce a asistat la uciderea copiilor săi.

  Partea interesanta vine acum:

  „Vom înţelege mai bine valoarea martiriului brâncovenesc întrebându-ne ce s-ar fi întâmplat dacă Vodă accepta să se turcească, dacă Vodă ar fi cedat, aşa cum mizase sultanul, sultan care credea că îl cunoaşte bine pe Brâncoveanu, căci Brâncoveanu nu era un ascet, un mistic, un om cu aspiraţii la sfinţenia vieţii sale, ci era un om de lume, era foarte bogat, îi plăceau petrecerile, hainele scumpe, mâncarea bună, vinurile alese, băute mai ales în muzici lăutăreşti vestite în toată Europa. La curtea sa era multă eleganţă şi rafinament de influenţă italiană, florentină, plăcerile vieţii erau preţuite şi cultivate.
  http://www.ioncoja.ro/2009/08/predica-de-la-patru-voda/

  Omul sa se bucure de cele lumesti si trecatoare dar sa fie gata sa renunte oricand la ele. Sf. Martiri Brancoveni au pierdut averile si viata pamanteasca, in schimb au dobandit comoara Cerului si vesnicia alaturi de Domnul.

  Ecclesiastul 5
  17. Cu adevărat iată ceea ce am văzut că este bine şi frumos: să mănânce şi să bea şi să trăiască omul bine din tot lucrul cu care se trudeşte sub soare în vremea vieţii dăruite lui de Dumnezeu, căci aceasta este partea lui.

  Totul are o limita, traiul bun si iubirea de arginti sa nu fie mai mare decat iubirea de Dumnezeu. Adevarata comoara e in Cer. Omul e indemnat sa nu puna in balanta cele pamantesti cu cele ceresti. Sa se bucure de cele pamantesti, dar sa nu uite de cel aflat in necaz. Tot in Scriptura scrie:

  Ecclesiastul 11
  1. Aruncă pâinea ta pe apă, căci o vei afla după multe zile.
  Ecclesiastul 12
  14. Căci Dumnezeu va judeca toate faptele ascunse, fie bune, fie rele.

  Poti sa ai avere, depinde ce faci cu ea. Maestru Petre Tutea a surprins binisor situatia:

  „Eu m-am lămurit că un om care vrea să fie bogat nu este un păcătos. Spunea odată un preot bătrîn: Circulă o zicală că banul e ochiul dracului. Eu nu-l concep ca ochiul dracului, eu îl concep ca pe o scară dublă. Dacă-l posezi, indiferent în ce cantităţi, şi te mişti în sus binefăcător pe scară, nu mai e ochiul dracului. Iar dacă cobori, atunci te duci cu el în infern, prin vicii, prin lăcomie şi prin toate imperfecţiile legate de orgoliu şi de pofta de stăpîn”

  Dar, pe deplin lamuritor e Parintele nostru Sf. Ioan Gura de Aur, cel putin asa cred eu. Stiu ca am mai semnalat scrierea Sfantului Parintelui, insa e relevanta si de data asta:
  http://logos.md/2010/02/09/viata-pamanteasca-asemuita-cu-o-reprezentatie-de-teatru/

  Interesant, ati citat din catehismul rosu, citatele alea devaluie inca odata ca supusii religiei marxiste au cazut in erezie, adica s-au abatut de la dogma credintei marxiste. Cum se face ca bolsevicii au dat-o in diverse si nu au desfiintat familia?

  „Comuniştii nu au nevoie să introducă comunizarea femeii; ea a existat aproape întotdeauna”

  Chiar asa? Elena a lu’ Nea Nicu era … comunizata? 🙂 Cum se faca ca Herschel Mordechai – apostolul satanei, a gasit de cuvinta sa-si marite fiica? Nu cumva e chestie burgheza vopsita in culori bolsevice? Sau era vorba de comunizare kosher atunci cand a maritat-o pe Laura Marx cu Paul Lafargue?

  Pacat ca nu am trait pe vremea lui Eleanor Marx, am auzit ca mititica se comuniza fara prea mari probleme, era suficient sa-i soptesc la ureche: „proletari dint toate tarile, uniti-va!” si gata comunizarea … mai ceva ca „nokia connecting people”.

 10. Un trup frumos fie de femeie, fie de bărbat sunt lucruri de admirat şi surse de încântare. Atunci când frumuseţea fizică se conjugă cu cea morală ne apropiem de idealul socratic de perfecţiune umană. Ei bine, şi ce-i cu asta ? Nu asta este problema pe care v-am ridicat-o.

  O reformulez mai simplu. Comentaţi de ce adorarea divinităţii creştine în mod profesionist presupune renunţarea la plăcerile carnale, aşa de pildă cum o fac călugării sau călugăriţele. De ce sunt obligaţi preoţii să se căsătorească? De ce nu au voie să divorţeze ? De ce când vine vorba despre libertatea sexuală biserica adoptă o atitudine timidă de fată mare ? Asta era problema.

  Comunismul se pronunţă pentru o libertate sexuală deplină, fără oprelişti, mergând până la negarea familiei ca fiind o instituţie burgheză ce asupreşte femeia.
  Comunismul se pronunţă pentru emanciparea femeii, pentru libertatea actului sexual ne încorsetat de instituţia îngustă a familiei şi a căsătoriei.

  De ce biserica este ipocrită şi nu acordă deplină libertate sexuală slujitorilor şi credincioşilor ei ?

  • @Florian Liviu

   Este vorba de asceza si mistica, mai ales in cazul calugarilor. Parintele nostru Sf. Vasile cel Mare ne lamureste:

   „După ce ai redobândit, prin Hristos, uşurinţa de a înţelege şi ai înălţat mintea deasupra dorinţelor, plăcerilor şi grijilor lumeşti şi după ce te-ai străduit cu râvnă să separi şi să smulgi, cu orice chip, gândul de la patimile trupeşti, de multe ori ne-ai împărtăşit gândurile, căutând să înveţi cum trebuie să duci la capăt lupta începută, fără să fii stăpânit vreodată de plăcerile trupeşti care asaltează sufletul prin trup”
   ( Sf. Vasile cel Mare – Constitutiile ascetice )

   Bogdan a precizat bine, in cazul calugarilor e vorba de vocatie. Trebuie precizat ca monahismul a luat fiinta avand ca motivatie nevoia de a respinge o anumita stare de lene duhovniceasca ce a cuprins societatea dupa ce Sf. Imparat Constantin cel Mare a recunoscut Crestinismul drept religie tolerata in imperiu. Multi s-au crestinat formal, doar pentru ca era un soi de moda a vremii. O parte dintre crestini, doreau sa mentina intensitatea duhovniceasca din primele secole crestine, asa ca au respins tentatiile lumesti, s-au retras in pustie si s-au dedicat cu precadere ascezei. Cu timpul, manastirele au devenit centre de excelenta duhovniceasca, dar si institutii de de excelenta culturala. Marii monah erau si mari oameni de cultura. De exemplu, Sf. Vasile cel Mare avea o mare eruditie, a studiat in cele mai importante centre universitare, la Atena si Constantinopole. Excela la retorica, filosofie, matematica, astronomie si medicina. A acordat mare atentie caritatii, instituind azile si spitale pe langa manastiri. Preotii de mir, da, musai sa fie casatoriti. Ei nu sunt calugari (doar papistasii incurca lucrurile), nu au voie sa divorteze, casatoria e una din „tainele” Crestinismului. Casatoria e randuita de Dumnezeu, Facerea 1:28; Facerea 2:18. In Noul Testament, Iisus Hristos intareste aceasta Matei 19:5, 6.

   „De ce când vine vorba despre libertatea sexuală biserica adoptă o atitudine timidă de fată mare?”

   Biserica incurajaza familia, in nici un caz excesele. Asa marturiseste Scriptura, asa marturisesc Sfintii Parinti si ierarhii luminati ai tuturor timpurilor. Astazi, mai mult ca oricand se cere Bisericii sa reafirme valorile Dreptei Credinte.
   Multi ierarhi si laici s-au lenevit, nu prea mai au ravna sa marturiseasca cele cuvenite si sa lupte impotriva exceselor. Din slabiciunea Bisericii tot felul de netrebnici isi extrag tupeul hulitor.

   „Comunismul se pronunţă pentru o libertate sexuală deplină, fără oprelişti, mergând până la negarea familiei ca fiind o instituţie burgheză ce asupreşte femeia”

   Adica Sfanta Treime e burgheza pentru ca protejaza familia crestina? Cumva, in opinia bolsevicilor, Iisus Hristos e reactionar si dusman al proletariatului pentru ca incurajaza familia descurajand astfel „libertatea sexuala? Poate ca dumneavoastra ganditi kosher, poate ca va aliniati cu adevarat la dogma credintei marxiste. Dar cum se face ca aristocratia comunista (nomenclatura) zicea la lume:
   „tovarasi, familia e celula de baza a societatii”?
   Aveti grija ca „libertatea sexuala deplina, fara oprelisti” e o cutie a Pandorei. Din aceasta blestemata cutie poate oricand sa iasa incestul, homosexualitatea sau pedofilia, chiar daca nu va doriti asa ceva. Sa nu credeti ca am apelat la astfel de exemple doar ca sa fac opozitie de dragul opozitiei. Va rog sa cititi acest articol:

   http://antimedia.info/ro/social/educatie/guvernul-germaniei-a-legalizat-pedofilia/

  • TLC, ai scris un articol excelent.

   Legat de articolul cu pricina, cu pedofilia, eu nu cred că este adevărat, nu se dă nicio sursă. Or fi nemții originali, dar nici chiar așa!

 11. ”Comunismul se pronunţă pentru o libertate sexuală deplină, fără oprelişti, mergând până la negarea familiei ca fiind o instituţie burgheză ce asupreşte femeia.
  Comunismul se pronunţă pentru emanciparea femeii, pentru libertatea actului sexual ne încorsetat de instituţia îngustă a familiei şi a căsătoriei.”

  Aș fi curios ce părere are dl Valerius de ce scrie mai sus. Cred că și d-sa, ca și mine, respinge ceea ce este scris mai sus.
  Tocmai de aceea au existat dictaturi naționaliste cu elemente de socialism și nu marxism ca la carte, pentru că lucruri ca acelea de mai sus nu pot fi aplicate. Și, hai s-o spunem și pe asta, comuniștii, prin comparație cu ce există acum, erau chiar decenți și, ca o trăsătură definitorie, puneau un accent foarte mare pe familie.

  ”O reformulez mai simplu. Comentaţi de ce adorarea divinităţii creştine în mod profesionist presupune renunţarea la plăcerile carnale, aşa de pildă cum o fac călugării sau călugăriţele. De ce sunt obligaţi preoţii să se căsătorească? De ce nu au voie să divorţeze ? De ce când vine vorba despre libertatea sexuală biserica adoptă o atitudine timidă de fată mare ? Asta era problema.”

  Nimeni nu te obligă nici să fii preot sau călugăr și nici să rămâi așa, asta este o vocație, ca și marxismul. Forța bisericii stă, pe lângă credința în Sfânta Treime, în tradiție și în continuitate, iar ce spuneți dvs. face parte tocmai din această tradiție.

  Mi-a plăcut ce a spus TLC mai sus:
  ”Omul sa se bucure de cele lumesti si trecatoare dar sa fie gata sa renunte oricand la ele. (…) Totul are o limita, traiul bun si iubirea de arginti sa nu fie mai mare decat iubirea de Dumnezeu. Adevarata comoara e in Cer. Omul e indemnat sa nu puna in balanta cele pamantesti cu cele ceresti. Sa se bucure de cele pamantesti, dar sa nu uite de cel aflat in necaz. ”

  Domnule Liviu,eu nu sunt un fanatic, dacă eram, nu mai stăteam de vorbă acum. Eu nu am nimic cu nimeni, cu excepția neoprotestanților, care sunt o plagă, o plagă importată din America.

  Ce pot să spun cu fermitate este că îmi iubesc Biserica mea ortodoxă și cele două familii ale mele, cea mare, poporul român, și cea mică, a mea, personală.

 12. Domnule Bogdan, ce părere aveţi despre industria porno ? Este ea o parte onorabilă a sistemului economic capitalist ? Poate fi un capitalist al acestei industrii un bun creştin ? Poate el sponsoriza biserica cu banii obţinuţi din aceste afaceri ?

  Ce aţi fi zis dacă o astfel de industrie ar fi existat şi pe vremea socialismului ?

 13. Mă mai uit și eu în Playboy, însă, nu sunt un fan al pornografiei. Unul din extremele capitalismului este că trupul poate deveni marfă. Și comunismul avea o extremă, acea nivelare, aplatizare, cu toate consecințele ei dezumanizante.

  Nu consider că a scoate bani din pornografie e onorabil, însă, să nu uităm, este alegerea actorilor să joace în astfel de filme, sunt atâtea alte meserii onorabile.

 14. „Eu nu am nimic cu nimeni, cu excepția neoprotestanților, care sunt o plagă, o plagă importată din America.”

  Păi asta e singura plagă importată din America ? De ce nu aveţi şi cu capitalismul ,cu exploatarea, cu inegalitatea socială, cu imperialismul, cu subcultura, de ce numai cu neoprotestanţii ? Cum se împacă asta cu toleranţa religioasă sau în sens şi mai larg cu democraţia al cărui fan am înţeles că sunteţi ? Văd că pornografia şi exploatarea sexuală a femeii vă e cam indiferentă, dacă nu chiar simpatizaţi cu ea, în schimb vă roade neo-protestantismul, curios ! Curat atitudine mic-burgheză !

  • Domnule Liviu,

   Interpretați într-un mod injust ceea ce spun eu. Căsătoria, am afirmat asta, reprezintă o legătură între sufletul femeii și cel al bărbatului, iar pornografia nu o aprob, din moment ce am spus doar mai sus că nu o consider o ocupație onorabilă.

   Cât despre capitalism, întotdeuna am spus clar că eu condamn capitalismul sălbatic de la noi. Faptul că am afirmat că sunt pentru modelul social-democrat nordic, înseamnă și că sunt pentru o repartizare cât mai corectă a avuției naționale, pentru dreptate, pentru justiție socială.

 15. „Cât despre capitalism, întotdeuna am spus clar că eu condamn capitalismul sălbatic de la noi.”

  Dar despre capitalismul american ce părere aveţi, vă place ?

 16. In realitate, si eu as vrea sa nu fie adevarat. Am intrat pe pagina Bundeszentrale fur gesundheitliche Aufklarung, am gasit asta:

  http://www.bzga.de/infomaterialien/sexualaufklaerung/kindergartenbox-entdecken-schauen-fuehlen/

  Aici am gasit o descriere mai detaliata:

  http://www.kinderliedertour.de/nasebauchpo/

  Este vorba de un program de educatie sexuala adresat copiilor, paginile web indicate sunt pagini oficiale. Pentru verificare amanuntita, trebuie achizitionat pachetul CD muzical, brosura, caseta video sau DVD, trebuie vazut mai clar ce fac personajele alea Lutz si Linda. Cred ca „antimedia” a facut rost de materiale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s