Democrație reală acum

Deși nu știu cu ce se mănâncă această ”Democrație reală acum” – poate să fie una din multele tentative de manipulare postdecembriste de care a avut parte poporul român (și câte nu au reușit, din cauza igoranței maselor!), postez totuși la mine comunicatul mișcării de tip ”indignados”, poate, până la urmă, se va găsi o perlă la marginea mormanului de rahat.

Comunicat mișcarea „Democrație Reală Acum”

Mișcarea „Democrație Reală Acum” se manifestă și la Cluj, duminică, 5 iunie, 2011, începând cu ora 18.00, pe B-dul Eroilor, în jurul monumentului dedicat Memorandiștilor (la „Clopot”). Clujul se alătură sutelor de mii de tineri protestatari din peste 130 de orașe europene care ies în stradă în data de 5 iunie, sub egida „European Revolution”. Vă așteptăm cu mesaje de protest, pancarte ori nemulțumiri cetățenești, pe care le vom aduna într-o „Cutie a indignărilor” după care le prezentăm opiniei publice și autorităților.

Mișcarea „Democrație Reală Acum” din România se solidarizează cu evenimentele din Spania, Grecia, Franța, Marea Britanie etc. și consideră că problemele pentru care cetățenii din întreaga Europă au ieșit în stradă le regăsim și în România.

Nu reprezentăm vreo formațiune politică și nu susținem exclusiv vreun grup religios sau etnic. Suntem simpli cetățeni, iar factorul nostru de coeziune îl reprezintă indignarea față de felul în care funcționează sistemul politico-economic în Romania și la nivel internațional.

Suntem indignați de abuzurile și corupția politicienilor, băncilor și afaceriștilor care au adus România în starea actuală. Vrem ca responsabilii pentru criza și inegalitățile economice să plătească pentru această injustiție și nu cetățenii prin impunerea măsurilor de austeritate (tăieri salariale, creșterea taxelor și impozitelor, creșterea prețurilor la servicii, disponibilizări etc.).

Dorim asigurarea unor locuri de muncă plătite decent, accesul la educație publică de calitate și la un sistem sanitar gratuit și eficient, dreptul la egalitate de șansă, la o participare politică reală, dincolo de democrația electorală, și la o dezvoltare personală liberă.

Vrem să fim considerați ființe umane, nu mașini de vot manipulabile o dată la 4 ani. Iluzia democrației este întreținută de un vot care nu îți dă posibilitatea reală de a schimba ceva, ci doar să alegi răul cel mai mic. Indiferent de rezultat, puterea rămâne în mâinile lor.

Dorim suspendarea acordurilor cu FMI și Banca Mondială deoarece acestea reprezintă sursa îndatorării și sărăcirii României pe termen lung, în condițiile în care populația va trebui să suporte returnarea împrumuturilor prin impunerea unor noi măsuri de austeritate. Într-o paradigmă de tip neoliberal, FMI-ul și Banca Mondială sunt organisme care urmăresc doar profitul câtorva privilegiați și nu bunăstarea generală a populației. O Românie săracă și îndatorată își pierde libertatea și suveranitatea de a-și alege viitorul.

Pentru toate acestea suntem indignați! Vom lupta pentru drepturile noastre! Vrem o Democrație Reală Acum! Cetățenii nu sunt subordonați statului și capitalului speculativ, comunitățile de cetățeni asociați constituie statul!

Indignații

http://www.eurevo.org/
http://www.eurevolution.com/
http://roarmag.org/
http://wrong.ro/manifest/

Anunțuri

10 responses to “Democrație reală acum

 1. Dap. Cum spunea Stalin:”Nu conteaza cine voteaza, ci cei care numara voturile”
  Imi este greu sa cred ca romanul este ın stare de revolutie. In 1989, KGB-ul şi CİA au facut „revolutie”, nu romanul!
  Sa speram, totuşi! O zi buna!

  • Gabi,

   În numele acestei mișcări, ”Democrație reală acum”, au avut loc manifestații destul de importante în țăru europene, vârfurile de lance fiind Spania și Grecia. Îți recomand să intri pe linkurile din cadrul postării. Oricum, eu sunt sceptic în legătură cu mișcările de genul acesta, și aici mă refer în special la bunele lor intenții, și da, nu cred nici în revoluții spontane.

  • Gabi,

   Eu prima dată am citit apelul la manifestație pe blogul d-lui Liviu, ”Anticapitalism”. Ce m-a amuzat este că dl Liviu crede în binefacerile democrației reale în țările capitaliste la fel de mult cât cred eu în bunele intenții ale americanilor în Libia, Irak sau Afganistan.

   Pentru dl Liviu orice mijloc este bun pentru slăbirea sistemelor capitaliste, pentru perioada de luptă necruțătoare de până la instaurarea dictaturii proletariatului și în timpul acesteia (acesta, cu lupta necruțătoare și, am putea adăuga, fără scrupule, o știu de la d-sa, este o concepție stalinistă), inclusiv în mimarea interesului în instaurarea unei democrații reale în țările capitaliste și în sprijinirea mișcării care luptă pentru acest ideal.

   Pe de altă pare, este de remarcat faptul că vârfurile de lance ale mișcării sunt Grecia și Spania, țări cu o puternică tradiție comunistă.

 2. „Mișcarea „Democrație Reală Acum” din România se solidarizează cu evenimentele din Spania, Grecia, Franța, Marea Britanie etc”

  De partea cui? A nationalistilor sau a bolsevicilor? Vor ei un stat european sau o Europa strict CRESTINA si a natiunilor? Faptul ca organizatorii refuza sa-si decline identitatea religioasa, spune multe.
  Sunt foarte rezervat, inclin sa cred ca e bagata antifa (cu voie si bani de la putere).
  Smoke and mirrors.

 3. Cam asta e antifa:
  http://federatia-anarhista.blogspot.com/

  Se pare ca sunt suparati ca niste cetateni anti-antifa au cumparat au cumparat numele „antifa.ro” 🙂
  http://antifa.ro/

 4. Draga Bogdan, am citit articolul dl. Liviu zilele trecute şi ınca odata ierila dl.prof. Valerius. Nu mii se pare nimic anormal ın ce face dl. Liviu, omul ışi cere drepturle! Dl. Liviu e un bun revolutionar dar ce te facicu boborul care nu ştie decat sa lalae…
  Partidele communiste din Turcia şi sindicatele nu au avut nici un fel de protest astazi pe motivul ca actiunile din Spania nu au nici ın clin nici ın maneca cu communismul ci sut proteste la adresa guvernului.
  Printre protestanti se afla şi grupari communiste ori anarchiste ce huiduie sistemul da,

 5. Sa ma anunti te rog şi pe mine totalul manifestantilor care au ieşit ın strada,

 6. Poate un European Revolt era ok dar European Revotion asta:)
  Sa ma ierte toata lumea dar eu numesc asta Cucumber Revolution:))

 7. A, nu, nu îl condamn pe dl Liviu, dumnealui, am mai spus-o, mi-e simpatic, însă, ne mai dăm unii dintre noi seama de motivațiile d-sale, care sunt corecte din punct de vedere al idealurilor de care este animat d-sa.

  În altă ordine de idei, am fost acolo, am vorbit cu oamenii de acolo, cu polițiștii, am făcut poze, vreau să scriu și o postare, în completarea căreia o să vin cu pozele, însă nu știu dacă mai am timp în seara asta pentru postarea aceasta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s