Tot de 9 mai

Nimic în lume nu-i mai sfânt

Anunțuri

22 responses to “Tot de 9 mai

 1. Constat cu regret îndepărtarea dvs. de la valorile perene ale umanismului, ale progresului social, ale eliberării omului din condiţia sa de alienare indusă de o lume ostilă sieşi şi îndreptarea către fascism. Este opţiunea dvs., eu mi-am făcut datoria să vă avertizez.

  Ne despărţim în acest punct fără să ne strângem mâinile. Fiecare va merge pe drumul său aşa cum îi va dicta propria conştiinţă.

  • Acesta este un cântec ostășesc pe care l-am găsit pe youtube, care vorbește de Ardeal și care-mi place. Dvs. postați postere care glorifică un regim care ne-a furat o parte din țară și nu v-a zis nimeni nimic. Glorificaţi acest regim, care a ucis români din bucata de ţară furată, şi nu v-a zis nimeni nimic. Glorificaţi un regim criminal care a făcut milioane de victime şi nu v-a zis nimeni nimic.

   Nu cred că era în planul meu strângerea de mână.

 2. Se pare ca pana la urma a fost o greseala participarea mea la comentarii pe acest blog. Nu pot accept sa comentez pe un blog al carui autor posteaza cantece ce glorifica un ucigas cu sange rece. Nu pot face asta nici ca marxist, si mai ales nu ca un crestin si pana la urma, ca om.

  Daca domnul Florian Liviu continua sa-si duca traiul pe aici, cred ca acest lucru este in traditia inceputa de Stalin. Pana la urma nici Lenin, nici Trotki, ci „omul de otel” a fost acela care a semnat tratate de intrajutorare economica cu Hitler in ajunul razboiului.

  • Domnule Bobby, cântecul acela nu glorifică pe nimeni, este un simplu cântec ostășesc, care îmi place. Atâta timp cât eu v-am lăsat neatinse texte pe care alții mai puțin deschiși decât mine cu siguranță le-ar fi cenzurat invocând caracterul antiromânesc al lor, cred că dvs. ar trebui să vă gândiți bine înainte să-mi reproșați ceva.
   Eu nu am niciun fel de preferințe politice, iar preferințele mele muzicale pot fi criticate doar din punct de vedere muzical.

 3. Felicitari pentru postarea melodiei. Alegerea ta e inspirata, dovada e faptul ca adeptii religiei propovaduite de Moses Hess si Herschel Mordechai hulesc de zor. Reactia e naturala, izvoraste din dogma marxista. Unde-i dogma nu-i tocmeala! Cred ca o sa ai parte de anatema 🙂
  Asta inseamna ca esti condamnat sa ajungi in Rai. O sa-ti petreci eternitatea alaturi de reactionari precum Sf. Stefan cel Mare sau Sfintii Brancoveni.
  ……….
  Absolut din intamplare m-am gandit sa postez la tine pe blog cateva pasaje din cartea „Marx si satan” scrisa de Richard Wurmbrand, un evreu onorabil fost simpatizant comunist convertit la luteranism:

  Lunaciarski, un filozof important care fusese ministrul educatiei in URSS scria in revista Socialism si Religie ca Marx a renuntat la orice legatura cu Dumnezeu punindu-l in schimb pe Satan in fruntea coloanelor de proletari in mars (…) Exista o pata destul de intunecata in viata lui Marx, marele revolutionar. Ziarul german Reichsruf publica (9 ianuarie 1960) stirea conform careia cancelarul austriac Raabe i-a daruit lui Nikita Hrusciov, pe atunci conducator al Uniunii Sovietice, manuscrisul unei scrisori a lui Marx. Hrusciov nu s-a bucurat insa la citirea scrisorii pentru ca aceasta
  constituia dovada ca Marx fusese informatorul platit de politia austriaca pentru a-i spiona pe revolutionari. (…) Intr-o agenda a anului 1848, Marx scrie despre ,,plebea slava”, din care faceau parte rusii, cehii si croatii. Acestor popoare retrograde, nu le ramane decat ,,sa dispara imediat” in furtuna revolutiei. ,,Viitorul razboi mondial va face sa dispara de pe fata pamantului nu numai clasele si dinastiile retrograde, ci si popoare intregi reactionare. Si aceasta disparitie va constitui un progres.” ,,Pana si numele lor va disparea” (…) De ce preotului ortodox roman Roman Braga – pe care l-am cunoscut personal in timp ce se afla la inchisoare din ordinul comunistilor si care acum locuieste in S.U.A – i-au fost smulsi dintii, unul cate unul, cu o bara de fier pentru a-l face sa huleasca? Comunistii i-au explicat nu numai lui:
  ,,Daca noi va omoram pe voi, crestinii, voi va veti duce in cer. Dar nu vrem sa deveniti martiri. Mai intai trebuie sa va facem sa-l blestemati pe Dumnezeu pentru ca apoi sa va duceti in iad”
  In inchisoarea de la Pitesti, comunistii obisnuiau sa-l ,,boteze” zilnic pe un detinut foarte evlavios, bagandu-l cu capul in butoiul in care tovarasii sai de suferinta isi facusera nevoile si obligandu-I in acest timp pe ceilalti detinuti sa intoneze cantarile specifice Botezului. Unui student de la teologie, dupa ce a fost imbracat cu forta cu niste cearsafuri albe ( o imitatie a vesmintelor lui Hristos), i s-a legat de gat cu sfoara un falus facut din sapun. Crestinii erau batuti pana cand isi ieseau din minti pentru a fi fortati sa ingenuncheze in fata unei astfel de imagini batjocoritoare a lui Iisus Hristos. Trebuiau sa sarute sapunul si sa rosteasca o parte din liturghie. Alti detinuti au fost siliti sa-si dea jos pantalonii si, astfel dezbracati, sa se aseze pe Biblii deschise (…) Ce au in comun aceste josnicii cu socialismul si cu bunastarea proletariatului? Nu sunt oare aceste lozinci anticapitaliste doar niste pretexte pentru organizarea orgiilor si a blasfemiilor satanice? Marxistii pretind ca sunt atei si ca nu au nimic in comun nici cu cerul, nici cu iadul.
  In astfel de imprejurari extreme, marxismul si-a lepadat insa masca ateismului, dezvaluindu-si adevarata sa identitate: satanismul.
  In 1923, in Uniunea Sovietica, in prezenta lui Trotki si a lui Lunacearski, mai multe procese batjocoritoare au fost intentate lui Dumnezeu (…)
  La procesul intentat Mitropolitului Banjamin din Leningrad, procurorul a spus:
  ,,Biserica Ortodoxa este o organizatie subversiva. De fapt, intreaga Biserica ar trebui sa fie condamnata la ani de inchisoare.”

  Uite-i pe practicantii religiei marxiste:

  • TlC, mersi pentru apreciere.

   Eu sunt pentru libertatea de expresie. Dacă dl Liviu susține stalinismul și postează pe blogul d-sale de Ziua Victoriei, ziua capitulării nemților în fața rușilor, postere cu o putere care ne-a păgubit de o parte din țară, deportând și ucigând prin înfometare sau alte mijloace români din cei ce i-am pierdut odată cu furtul acelei părți, fără ca eu să îi spun ceva în legătură cu ceea ce făcut d-sa pe blogul personal, mi-am permis și eu și să postez cu ocazia acestei zile un frumos cântec ostășesc care face referire la Ardealul nostru iubit.

   Poți posta ce vrei, TLC, așa după cum oricine poate posta ce vrea. Domnii Liviu și bobby trebuie să se obișnuiască cu gândul că libertate de expresie li se aplică și domniilor lor, dar și celor care au opinii diferite de dumnealor.

   Ca observație, regret din suflet suferințele victimelor stalinismului, însă vin cu aceeași precizare, că până în 1958, când s-au întâmplat acele crime, noi eram țară sub ocupație sovietică. Securitatea avea consilieri și comandanți ruși, iar sistemul concentraționar beneficia de aceleași ”înlesniri”, Armata rusească era cantonată la noi. După ce Dej, secondat de Ceaușescu, a scăpat de ruși în 1958, acele fenomene negative, printre care s-au numărat Pitești și Canalul, au încetat.
   Stalinismul a fost un model de regim de teroare comparat cu Inchiziția.
   Asta nu înseamnă că nu a avut și realizări, industrializarea și câștigarea războiului în fața nemților, de exemplu, umbrite însă de milioanele de victime.

   Până acum nu consider că au existat regimuri marxiste, dacă ne gândim la marxism ca dictatura proletariatului, ci doar dictaturi naționaliste cu elemente de socialism. De fiecare dată, un grup a confiscat puterea, pretinzând că acționează în numele proletariatului, proletariat căruia i s-a rezervat doar rolul de executant fidel și de aplaudac.

   Ceaușismul, dictatura națioanalistă românească de coloratură socialistă, a avut mari realizări. România modernă a fost construită de ceaușism. Însă, după 1980, Ceaușescu a luat-o razna cu privațiunile impuse poporului, pentru plata datoriei externe și cu cultul personalității.

   A veni capitalismul, am intrat apoi în UE. Până nu demult am crezutcă înălțarea noastră post-decembristă se va produce până la urmă. Ce a adus însă capitalismul în România? Sărăcie, astăzi suntem în stadiul de colonie săracă. Am fost păcăliți, după 1989, cu conceptul de democrație vestică, o minciună în baza căreia am devenit piață de desfacere și colonie a marilor puteri occidentale, cu concursul neprecupețit al conducătorilor noștri români lacomi și incompetenți.

   Eu sunt în principiu neutru politic, și da, sunt naționalist și credincios ortodox.
   Ca o concluzie, ce am putut să văd până acum în istoria noastră, a românilor, este că indiferent de natura regimului (capitalist, ca în timpul Brătienilor, niște mari români sau ceaușist, Ceaușescu fiind, cu toate greșelile lui, un naționalist de excepție), lucrurile au mers bine la noi doar când cei de la conducere au fost buni români, iubitori de patrie și de popor, punând patria și poporul deasupra oricăror alte interese și când aceștia au avut o politică chibzuită, înțeleaptă, care a avut în vedere atât interesele pe termen scurt cât și pe termen lung ale nației.

 4. well, ceva din devotamentul inestimabil al altui ardelean mic si sfant si al capitanului sau de curse ma face sa ma intreb daca nu cumva, prin comparatie cu ei, carol si ferdinand n-au fost cei mai patrioti lideri moderni pe termen lung ai natiei noastre exorcizabile.

  aha, deci asta e o balada ardeleneasca, interesant. probabil ca mi s-a decolorat accentul de cand am devenit globe trotter.

 5. Noemi, cei care au creat România Mare au fost membrii unui grup, grup ce a avut ca lideri pe cei doi Brătieni, tatăl și fiu, și din care personajele cele mai sus-puse au fost Carol I, Regina Maria și Ferdinand.

  Trebuie să se întâmple un dezastru pe blogul Lorenei ca să ți se facă dor de mine din nou?

 6. bogdan, singurul dezastru real din blogosfera ar fi accizele la clickuri si tva-ul pe licente.
  ash, eu sunt ca haley, te mai ating cu coada din cand in cand.

 7. Bine, my dear comet, cândva am să mai provoc un dezastru, poate cine știe …

 8. lezbianu obosit

  prima oara pe blogul domniei tale. deci, te salut. cantecelul mi se pare cel putin interesant de ascultat. eu personal il ascult de multa vreme, cam la doua zile odata. tare am io sentimentu’ ca ar trebui ascultat de cat mai multi conationali. poate i’ar baga la idei. cantecu’ asta impreuna cu opera lui Radu Gyr si Glossa lui Eminescu reprezinta mai mult decat codul Bushido si Cele Zece Porunci la un loc. e doar o parere. poate gresesc. nu sunt decat un bucurestean prost. e stiut faptu’ ca oamenii de la campie nu prea sunt cine stie ce valori. Dacii Mari nu au trait la campie. nu ma cunosti si poate ca nu merit un raspuns de la tine, dar am sa te rog… oare cel mai mare rege al nostru, Marele Rege Decebal, nu ar merita si el sa fie „Cel Sfant”? ma intereseaza parerea ta. e prima oara cand intreb asta, blogul tau si atitudinea ta mi’au creat o stare de spirit foarte speciala. nu mi se intampla des. te salut.

  • Stimate domnule,

   Te salut și eu. Cântecul acesta eu l-am postat pur și simplu ca un cântec patriotic. Dl Mihail Andrei este ortodox și legionar, îl găsești în lista mea de bloguri, cu el poți să discuți mai multe despre Mișcarea Legionară, dacă dorești. Eu sunt în principiu neutru din punct de vedere politic. Aici scriu și comuniști și oameni de dreapta.

   Vorbind de valoarea oamenilor de câmpie, și eu am rădăcini în Sud, mai precis, în Dâmbovița, unii din înaintașii mei au trecut în opinci munții, în Ardeal, în 1916, cu ofițerii lor, alți s-au bătut, mai devreme, pentru independența noastră, iar unul, știu sigur, a ajuns cu brava Armată Română la Stalingrad. Altul și-a pierdut viața în luptele din Ardeal, în 1944, așa cum altul, fratele cel mai mare al bunicului din partea tatălui, și-a pierdut viața în primul război mondial.

   Cre că toți înaintașii noștri merită apelativul de sfânt, dacă ne gândim ce zbucium a fost mereu pe aceste meleaguri. Totuși, de bun-simț, de sfinți cu adevărat nu putem vorbi decât după creștinare.

   Domnule dragă, te văd om serios, ce cauți, dom’le, la Lorena Lupu? Acolo e curată pierdere de timp. Ai devenit mai bun sau mai cult de când scrii acolo? Ți-am urmărit câteodată postările, pari un om cu bun-simț. Lorena Lupu nu e decât o lesbiană incultă, fustrată, care poartă dușmănie bărbaților, un om fără viață personală.

   În altă ordine de idei, tocmai pentru că te văd om serios, fă-mi și mie o plăcere, dacă mai scrii acilișa, ia-ți, te rog, domnule, un alt nick și vino cu alt e-mail, lasă-mă cu aiureli gen lezbianul obosit și poponarul de serviciu. Hai să mai mergem un pic spre normalitate, dacă tot te referi la Gyr și la Eminescu. Te rog. Anunță-mă, însă, te rog, că tu ai fost acela, lezbianul obosit.

 9. lezbianu obosit

  o lezbiana este o doamna care iubeste alte doamne. un lezbian este un domn care iubeste doamne. adica un heterosexual. adica un om cat se poate de normal. e o gluma, pentru cine se prinde din prima. nu are nici un fel de incarcatura sexuala. oamenii isi aleg nick-uri spectaculoase ca si rezonanta: cel puternic, neobositul, istetul, eroicul, smecheritul, darth wader, etc. eu am ales „obosit” doar din modestie. lezbian obosit = vrabie maron-cenusie. adica ceva absolut nomal si firesc (si modest, bineinteles). sobrietate pura. adresa de e-mail este reala. suna suficient de ciudat si neserios, incat, oricui as furniza’o, nu este luata in consideratie. nu primesc niciodata spamuri. imi protejeaza nervii. va fi asa cum vrei domnia ta. voi avea un nick decent si un mail asisderea. ti’am explicat acestea doar din dorinta de a intelege ca nu sunt un ciudat. e vorba doar de protectie. ce caut pe blogul Lorenei? am o personalitate dezvoltata in multe directii. am prieteni cu care vorbesc in diverse jargoane de specialitate, greu de inteles pentru omu’ normal. am prieteni cu care vorbesc intr’un argou imposibil de descifrat. dar! sunt un om normal, ortodox, casatorit (cununat religios), traiesc cu aceeasi femeie de mai mult de 20 de ani, nationalist, putin xenofob si patriot. il iubesc pe Decebal, pe Tepes si pe Capitan. oamenii astia sunt singurii lideri de necontestat. ei nu s’au ales cu nimic pentru ei. au crezut, au suferit si au murit (urat de tot) pentru NOI. iti multumesc prea-plecat ca m-ai primit pe blogul domniei tale. postarea aceasta nu e nevoie sa devina publica. este mai mult un mesaj pentru tine. un mesaj in care ma prezint. am observat cum scrii. eu scriu cu minuscule, deoarece este o regula de politete pe internet. pot sa scriu si cu diacritice, dar nu am timp. te rog sa ma intelegi. nu sunt un incult, am citit niste metri cubi de carti si chiar stiu romaneste, dar sunt obligat sa fac rabat de stilul ingrijit de scriere din cauza nervilor. nu sunt de dreapta ca si educatie. constat doar, cu bunul simt cu care m’ai creditat, ca „stanga” ne’a cam purta ghinion (noua romanilor) in ultimii 70 de ani. respect.

  • D-le X,
   Ești binevenit atâta timp cât vii cu alt nick și alt e-mail.

  • Domnule X,

   Nu am avut timp să-ți răspund ieri cum aș fi vrut, acum o să-ți zic și ceea ce voiam să-ți spun ieri, dar nu am apucat.

   Spui tu: ”sunt un om normal, ortodox, casatorit (cununat religios), traiesc cu aceeasi femeie de mai mult de 20 de ani, nationalist, putin xenofob si patriot.”. Ce spui despre tine lucruri decente, chiar frumoase unele, mă abțin însă să mă pronunț în legătură cu xenofobia, care e o chestiune foarte interpretabilă.

   Bănuiesc, din descrierea ta, că ai peste patruzeci de ani. Din cauza asta cred că înțelegi mai bine ceea ceea ce spun decât alte persoane mai tinere.

   Vorbeam cu o amică despre ceea ce scriem pe blogurile noastre, și am fost de acord că scripta manent, adică trebuie să dăm atenție la ceea ce scriem, la ceea ce postăm, pentru că suntem judecați după asta. Amica e cea din lista mea de bloguri, cu blogul ”Madam Bovary”. În intimitate putem trage o înjurătură, dacă ne enervează ceva, la o adică, verba volant, deși nici asta nu e recomandabil, dar scrisul rămâne. Mergând pe principiul de a crea și a întreține o atmosferă sănătoasă, singura mea regulă aici este că nu permit insultele, accept orice polemică, numai că ea trebuie să se circumscrie regulilor de adresare politicoasă.

   De ce te-am întrebat de Lorena? Pentru că acolo nu e un mediu decent. Postarea aceea cu vaca este o probă despre cât o duce minte pe Lorena. Nu m-am simțit absolute deloc jignit, e ca și cum aș primi o jignire de la un handicapat mental, de acela ai doar milă, nu iei în seamă ce spune. De Lorena nu am milă, comportamentul ei îmi sugerează nu un handicap mental iremediabil, ci doar faptul că ea are nevoie urgentă de ajutor specializat, cineva normal nu și-ar da frâu liber cu o asemenea postare.

   Vârsta maturității, să zicem cea de peste 35 de ani, presupune alegeri decente, dacă ne referim la comportament, vârste și maturitate.

   ”ii iubesc pe Decebal, pe Tepes si pe Capitan. oamenii astia sunt singurii lideri de necontestat. ei nu s’au ales cu nimic pentru ei. au crezut, au suferit si au murit (urat de tot) pentru NOI.”.

   Înțeleg că îți place să citești. Ia ”O istorie sinceră a poporului român”, de Florin Constantiniu, și citește-o. O să vezi că istoria noastră are și alte personalități, de exemplu, Brătienii, regii Carol I și Ferdinand, regina Maria.
   Decebal a trăit în antichitate, iar Țepeș în Evul Mediu, pentru acele perioade obținerea și păstarea puterii era un proces deosebit de cel de azi, însoțit de motivații și acte care nu mai sunt valabile în prezent. Timpuri diferite au motivații și cer acțiuni pe măsură.

   ”ca “stanga” ne’a cam purta ghinion (noua romanilor) in ultimii 70 de ani. respect.”

   Nu trebuie să ne lăsăm influențați de sloganuri gen ”comunismul a fost rău, capitalismul este bun”. Că vrem sau nu vrem să acceptăm asta, în ceaușism s-a construit România modernă și, dacă ai peste patruzeci de ani știi ce a fost în anii ’70, în opinia mea, vârfurile civilizației românești și al nivelului de trai din întreaga noastră istorie le avem în perioada anilor ’70.

   PS Și apropo de regula ”fără majuscule”. Limba română este cu diacritice și cu majuscule. Nu știu cine a făcut-o regula aceasta, cum că pe net se scrie fără majuscule, însă sigur acela a fost un cretin.

  • marcelique

   Domnule Bogdan,

   Regulile Domniei tale sunt bune şi vor fi respectate. Nume real, adresă de e-mail decentă (tot numele meu real).

   Am spus „puţin xenofob”. Să mă explic. Este vorba de discernământ personal. Eu văd cam aşa: pe la noi au trecut tătari, turci, greci, huni şi mai târziu unguri, ruşi şi alte seminţii „simpatice” si „bine intenţionate” care ne- au învăţat lucruri nu tocmai bune. Cred că cel mai rău a fost cu scârboşii şi blestemaţii de turci, de la care am învăţat tare bine corupţia de performanţă (de stil bizantin). Cum să nu urăşti asta? Eu spun doar că nu îmi place, consider că sunt moderat. Xenofobia este naţionalism. Eu sunt un urmaş al geto-dacilor, nu am nici o legatură cu cu toţi boschetarii fără patrie şi fără credinţă care au cutreierat Europa cu sabia în mână „civilizând” popoare. Adică nici cu romanii nu sunt de acord. În opinia mea au fost o şleahtă de
   ţigani (chiar erau cam ţigănoşi aşa, la înfăţisare, în comparaţie cu dacii, care erau blonduţi) care au omorât în drepta şi în stânga oameni cinstiţi.

   Mulţumesc. La toamnă împlinesc 37.

   Înţeleg că prin „insulte” se înţelege „expresii triviale”. Adică dacă cineva spune o gogomănie, iar ca şi răspuns altcineva reuşeşte să demonstreze prin cuvinte frumoase cum că primul personaj este o persoană „aşa şi pe dincolo”, practic personajul numarul unu s-a cam insultat singur, nu?

   Blogul Lorenei nu este un mediu decent sau indecent, este doar un mediu. Poate că nu poţi respira aerul de acolo. Unii pot, alţii nu. Nu e nimeni de vină. Nu se poate face nimic. E valabil pe orice blog. Mi se întamplă şi mie. Şi Lorenei, te sigur. Postarea cu vaca a fost o mare păcăleală. Gândeşte-te ce ai văzut. O vacă supusă unui control. Nu o „concepţie”. Nu se poate face nici o legătura între un control pur medical şi apartenenţa la o anumită specie a mamei cuiva. A fost o manipulare. Oamenii au „ascultat” ce zice Lorena si atât, deşi poza sugera altceva. Eu nu am comentat asta, că nu e treaba mea. Eu m-am amuzat de alte lucruri. Dacă nu iţi blochează postările şi nu le editează, este decentă în postura ei de admin. Dacă alegi să te duelezi sau nu cu ea este o opţiune personală. Duelurile nu sunt onorabile şi nici creative, doar curge sânge (metaforic, în cazul nostru). Asta e părerea mea. Bineînţeles ca nu ştiu şi nu vreau să aflu de unde a izvorât acest conflict, dar cred că nu e bun. Ar trebui stins. Cu scuze şi plecăciuni politicoase, dacă trebuie, indiferent cine poartă vina iniţială. Aşa s-ar putea merge mai departe. Conflictele şi ura blochează creativitatea. Sunt vremuri bune, este pace, ar trebui „s-o punem” (scuze pentru expresia uşor argotică) de o nouă Renaştere spirituală. Dar prima oară trebuie să iertăm.

   Eu cam ştiu de multe personalităţi ale neamului. Nu pot sa îi „iubesc” pe toţi, dar îi respect şi îi cinstesc pe foarte mulţi. Ca idee, am plâns (de-a dreptul, cu lacrimi) când l-am vazut pe ultimul urmaş al Brătienilor la televizor. Nu mai ştiu exact când, prin 90 sau 91. Omul a apărut la televizor cu un cartof uriaş şi a spus că dacă îl votăm pe el preşedinte aduce el „sămânţă de cartofi” şi „uite atâta o să fie cartofii în România”. Am crezut că nu văd bine, dar nu, omul chiar era acolo şi zicea asta. Nu ştiu dacă ştii sau nu episodul de istorie la care fac referire. Chiar aşa a fost. Am suferit. Sic transit gloria mundi, mi-am zis. Am sa citesc cartea pe care mi-ai recomandat-o. Mulţumesc.

   Nu mă influenţează niciun slogan, deţin discernământ, spirit analitic şi ascult cu cea mai mare atenţie părerile celor din jurul meu. Am să explic ce înţeleg eu prin „ne-a purtat ghinion”. Ai spus aşa: „Că vrem sau nu vrem să acceptăm asta, în ceaușism s-a construit România modernă și, dacă ai peste patruzeci de ani știi ce a fost în anii ’70, în opinia mea, vârfurile civilizației românești și al nivelului de trai din întreaga noastră istorie le avem în perioada anilor ’70.”. Aş mai spune-o şi eu încă odată, chiar cu majuscule! Partea ciudată este că s-a format un „om nou” leneş, prost, rău, hoţ şi neadaptabil la schimbări. Deci s-a greşit grav de tot pe undeva. Uită-te la noi. Suntem vai de capul nostru. NU VREM si nu ştim să muncimeficient.Nu ştim nici măcar să furăm cu cap. Dcă am fura de la alţii, ne-am numi un popor versatil şi isteţ. Dar nu! Noi ne furăm căciula unul altuia şi vindem sculele de produs bani la fier vechi! Suntem expresia ultimă a ratării dpdv economic. Să mai spun ceva de aspectul spiritual? Vorba lui Tănase: „el tic, eu tac!”.

   Cred că ne-ar putea salva o monarhie sau o dictatură militară. Nu contează culoarea politică. E vorba doar de a urmări o direcţie suficient de mult timp încât să putem culege ceva roade. În momentul de faţă suntem în derivă şi nici măcar nu avem suficiente cunoştinţe despre navigaţie ca să ne dăm seama că suntem în derivă şi că pierdem timp preţios. Credem că suntem liberi. Nu suntem liberi, doar ne autodistrugem. Popoarele prietene (vorba lu’ Ceauşescu) ne ajută intens. E rău!

  • Marcel (Hai să nu ne mai domnim atâta!),

   Nu era nevoie să-ți dai numele real, mai ales în condițiile în care și eu semnez doar cu prenumele. Eu te-am rugat să vii numai cu un nick și un e-mail care să se încadreze în sfera convenționalului. Din cauza îndatoririlor de la job, mă ocup de proiecte, mai precis de implementarea lor, nu am iarăși timp să-ți răspund la toate chestiunile ridicate, ai ridicat multe și din acelea importante, așa că te rog să mă mai păsuiești cu răspunsul.

  • Marcel,

   Hai să începem discuția cu un fragment din ”O istorie sinceră a poporului român”, de Florin Constantiniu, partea de început a capitolului ”Prea mici pentru un război atât de mare”:

   ”Deși nepregătită pentru o încleștare de amploarea celei din Est, armata română a făcut față onorabil situațiilor dificile de pe front. Hitler îi spunea ambasadorului Spaniei la Berlin, Espinoza, la 12 august 1941, că trupele române sunt ”absolut extraordinare” și că generalul Antonescu ”a făcut minuni”. Și mai târziu, după război, generalul Hans Speidel (ajuns comandant al forțelor terestre NATO în Europa Centrală), răspunzând la întrebarea cunoscutului ziarist american, Cyrus Sulzberger: ”Care au fost cele mai bune trupe ale Axei în afară de germani? Finlandezii, croații, ungurii?” a răspuns: ”Nici unul dintre aceștia. Românii. Dați-le șefi buni, nu veți găsi trupe mai bune”.

   Marcele, românii sunt poporul meu, pe care îl iubesc așa cum e. Românii, dacă vorbim de calități, sunt, după cum istoria o arată, soldați excelenți, bravi, sunt inteligenți, maleabili, sunt oameni veseli, primitori, iubitori de frumos, de natură.

   Hai să-i luăm pe unguri, de cei din Ungaria, pentru comparație. Ungurii sunt mai rigizi decât noi, n-au efervescența noastră și sunt și cam exaltați, dar, Marcele, sunt uniți și buni, buni gospodari și buni patrioți.

   Dl Valerius a venit cu două exemple pozitive legate de unguri, pe blogul d-sale, Atitudini, aflat în lista mea de bloguri, am mai vorbit eu de ele. Primul: noi am dat voie cetățenilor străini să cumpere terenuri la noi, multe terenuri au fost cumpărate pe nimic, în timp ce maghiarii au zis nu, noi nu dăm voie, au rezistat presiunilor Comisiei Europene și au spus că vor da voie străinilor să cumpere teren în Ungaria când prețurile la terenurile lor se vor alinia la cele din Vest. Al doilea: ungurii au și ei bănci cu capital străin ca și noi. Ce au făcut? Le-au impozitat dublu. Au răspuns Comisiei Europene că băncile trebuie impozitate dublu deoarece ei au nevoie de bani, sunt în criză, iar băncile au profituri uriașe în aceste vremuri de criză.

   Un amic de-al meu, foarte cult și foarte înțelept, dl Emil, a spus odată o vorbă: ”Popoarele cu snagă sunt acelea care au fost imperii”, or fi ei turcii mai bruneți, dar mare imperiu au fost odată, ca și grecii, de altfel!

   Și vorbind de scăderile românilor, dacă mergem până în antichitate, să ne amintim numai cum Burebista i-a pus pe dacii lui să smulgă vița-de-vie din rădăcină!

   Marcele, după perioada romană pe aici au trecut migratori. Slavii, de care spune că i-am asimilat până la urmă, au stat vreo cinci sute de ani pe aici și ne-au condus. Om fi noi urmașii daco-romanilor (romani care, cică, erau bruneți!), dar suntem și ai altora, ceea ce nu e rău, pentru genetică diversitatea e bună!

   Marcele, aici oamenii nu au dus-o bine decât atunci când la conducere a fost o mână forte, un om al dreptății și cu frica lui Dumnezeu!
   Ștefan,Mihai, Mircea, Carol I sunt astfel de exemple.

   Ultimul punct pe ordinea de zi: Lorena Lupu :). Măi Marcele, orb să fii și tot vezi că Lorena e o lesbiană frustrată, cu oftică pe bărbați și fără viață personală! E incultă și dusă cu pluta, păi ce fel de om punea o postare ca aceea cu vaca și ca altele! Tu stai cât vrei acolo, însă, dacă o să mai stai, sigur te vei convinge că eu nu spun prostii! Americanii au verbul acela, ”to contain”, când e vorba de a izola o maladie, un virus, cam de asta are nevoie Lori, să nu mai împrăștie demență pe net!

 10. Domnule Bogdan,

  Una dintre cele mai înţelepte idei ale omenirii, de care am eu cunoştinţă, este „meden agan” (= nimic prea mult). Era înscrisă pe frontispiciul templului de la Delfi, alături de „gnothi seauton” (= cunoaşte-te pe tine însuţi) şi de încă alte cinci. Legionarismul a trecut mult dincolo de zona înţelepciunii şi a umanismului.

  Domnul Liviu îmi pare un om bine intenţionat, iar insistenţa sa în relevarea meritelor lui Stalin (în cazul căruia putem identifica, de asemenea, încălcări ale lui „meden agan”) are o justificare, în această situaţie post-comunistă de lamentări sterpe: oferă un model de om activ întru realizarea proiectului comunist de societate.

  N-am să pot justifica niciodată uciderea unor oameni cu adevărat nevinovaţi („victime colaterale”), de aceea nu pot fi un om politic eficient; pot face doar cârcoteli mai mult sau mai puţin filozofice. Dar nu consider victime nevinovate pe cei care au luptat cu arma în mână contra comuniştilor şi a comunismului; cum scrie şi Sartre, exprimând o idee împrumutată: „în război nu există victime inocente”. Consecvenţa mă obligă să recunosc: dacă eu aş folosi mijloace militare pentru a lupta împotriva acestui sistem capitalist alienant, care-mi este profund antipatic, atunci n-aş putea fi o victimă absolut inocentă a apărătorilor acestui sistem, aş fi un combatant pe linia frontului, care-şi asumă riscurile inerente.

  • D-le Valerius, şi eu sunt adeptul acelui principiu, ”meden agan”, nu sub această formă, ci, aşa cum mi-l definisem eu, ca principiu al căii de mijloc, al echilibrului, care caută să evite excesul. E bine că am aflat de această formă, de la dvs., vă mulţumesc pentru informaţie, e o formă pe care nu o ştiam.

   Şi eu sunt împotriva victimelor coletarale, avem și acest punct în comun.

   D-le Valerius, eu am studiat perioada lui Stalin, am pornit, recunosc, de la părerea preconcepută că tot ce a făcut a fost rău. Cu surprindere am descoperit că Stalin a avut o politică vizionară de industrializare și că a a avut o trăsătură de excepție pe timp de război, a știut să-și lase generalii să-și facă treaba.

   Cu Stalin, rămân însă problemele cu milioanele de victime din rândul propriului popor, precum și a acelora din rândul popoarelor din Europa de Est, de pe unde a trecut Armata Roșie. Și da, bineînțeles, e vorba și de acapararea cu forța a unor teritorii, așa cum e cazul cu Basarabia noastră.
   Vorbind de regimul lui Stalin, vorbim și de oameni care și-au pierdut libertatea și chiar viața datorită unor vini imaginare, de oameni deportați pe criterii etnice, din care, la fel, unii și-au pierdut viața, de măsuri care au provocat foamete în masă, așa cum s-a întâmplat în Ucraina și mai nou am aflat și că în Basarbia ș.a.m.d.
   Nu cred că regimul lui Stalin poate fi indicat ca o cale de urmat, din cauza elementelor sale negative.

   Cât privește Mișcarea Legionară, i-am spus asta d-lui TLC, aici sunt de acord cu Stoenescu. Mișcare s-a vrut un vector al renașterii națioanale, în momentul când Duca a fost asasinat, Mișcarea a pierdut această poziție, renașterea națională nu se împacă cu asasinatul. După cum spune și Stoenescu, Mișcarea ar fi trebuit să aștepte până când ar fi ieșit la suprafață ca singura variantă posibilă.

   Azi văd cu regret și cu amărăciune că am avut parte de un capitalism care ne-a adus destul rău. Democrația vestică a fost minciuna care a stat în spatele procesului prin care am fost transformați, cu neprețuitul ajutor al celor care ne conduc din decembrie 1989 încoace, mă refer aici la românii noștri incompetenți și lacomi, într-o colonie subjugată marilor puteri occidentale.

   Studiul istoriei mi-a dat o mare doză de circumspecție în ceea ce privește politica, cu toate acestea, voi merge la alegeri de fiecare dată și voi vota conform conștiinței mele.

 11. Nu stiu daca merge comparat stalinismului cu Inchizitia. Inchizitia a existat din sec.XII pana in sec XIX, in atatea secole numarul victimelor se situeaza undeza in jurul a 500.000 daca nu ma insel. Vezi recensamantul victemelor
  stalinismului, in cativa ani, Stalin si hoarda lui au facut de ras Inchizitia. Cred ca Torqemada se rasucea in mormant de necaz, pentru ca Stalin l-a facut sa para un copil de cor. Pretul platit pentru industrializare a fost prea mare, poporul rus a beneficiat de gloante in ceafa, clica iudeo-bolsevica
  a beneficiat de tot profitul. In orice caz, oricine detinea puterea, normal ca se apuca si de construit ceva, mai ales in conditia in care exista la dispozitie un popor de sclavi.
  Spui ca am fost pacaliti dupa ’89, cred ca e corect. Acum popoarele se indreapta spre fabianism, adica tot un soi de bolsevism. Neutralitatea politica duce catre „corectitudinea politica” adica noua paradigma a zilelor noastre. Pana la urma o sa renunti la neutralitate, de fapt, cred ca in sinea ta nu esti chiar de neutru. Mai degraba, cred ca incerci sa o solutie de compromis. In opinia mea, actuala situatie din Romania nu se va reolva la „masa verde”, din pacate se va transa totul in strada. Cad si cum? Doar Dumnezeu stie.

  Cat despre comunisti … au aratat lumii din ce material sunt facuti. Pana mai ieri nomenclatura bolsevica se batea cu caramida in piep precum ca bolsevismul e cea mai avansata scorneala a umanitatii. Nimeni, absolut nimeni nu a luptat in ’89 pentru „visul de aur al omenirii”. Nici un aparatcik nu a organizat rezistenta armata. Toata nomenclatura a tradat. Nicolae si Elena Ceausescu au fost lichidati fara nici un fel de problema.
  Intreg aparatul de partid si de stat, si-a aratat valoare in zilele de pomina ale „revolutiei”. Nu stiau cum sa arate lumii presupusele crimele faptuite de
  Ceausescu. Cine facea asta? Tocmai ei … cei ce au beneficiat din plin de jumatatea de secol rosu! Nici macar iadul nu-i primeste cu bratele deschise. Comunistii sunt cei mai mari tradatori, l-au pus in umbra pana si pe Iuda
  Iscarioteanul.

  Legionarii… nu uita ca Echipa Miti Dumitriu (Razbunatorii) l-a strivit pe ticalosul Armand Calinescu, in conditia in care Legiunea era decimata si prigonita. Daca ei ratau, existau alte echipe gata de lupta, gata sa-l striveasca pe nemernicul vinovat de asasinarea Capitanului si a sutelor de camarazi. Dupa instaurarea comunismului, rezistenta a fost formata majoritar din legionari, au luptat cu mijloace modeste pana in anii ’60. Multi au primit moartea cu zambetul pe buze. Da, si Legiunea a avut tradatori, dar acestia acestia sunt pigmei ce palesc in fata sangelui mucenicesc al martirilor legionari, morti pentru Credinta, Tara si Neam.

  Sa-mi arate si mie comunistii ce au facut in ’90, ce rezistenta au organizat ei? Nomeclatura avea posibilitati imense, aveau fonduri, aveau acces la armament, aveau informatii etc. Ce au facut domniile lor? Au jupuit Romania, asta au facut. Pentru eternitate, pe fruntea comunistilor scrie Tradare si Lasitate. Nimeni dintre ei nu a salvat obrazul comunismului. Legiunea a inobilat neamul nostru cu sange de mucenic. Comunistii au spurcat totul, au dovedit ca sunt niste oameni de nimic. Comunistii l-au tradat pe Ceausescu, nu au luptat deloc pentru „crezul” lor, au jumulit tara dupa care au transformat-o in feuda la dispozitia strainatatii. Aparatcikul de ieri, astazi isi face veacul la Bruxelles, e aparatcik european. Iuda Iscarioteanul e printre noi, e gata oricand sa ne vanda oricui, pe oricat.
  Legionarii au dat sfinti, comunistii au dat demoni.

 12. TLC,

  Dorec să-ți răspund atât aici, cât și la postarea ta interesantă cu textul avându-l ca autor pe Horia Sima. Din păcate, deja am început să mă pregătesc de plecare, marți plec la Timișoara la o reuniune cu CE, eu sunt manager de proiect pe acest proiect cu reuniunea, și timpul meu este acum iarăși (și a câta oară?) limitat. Însă nu voi rămâne dator, sper, mult timp.

  Deja mă apucă groaza când văd o postare de substanță, din cauza timpului necesar analizei și răspunsului! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s