Libia – 01.04.2011

Al Jazeera – More defections from Gaddafi inner circle http://english.aljazeera.net/news/africa/2011/03/20113312103411544.html

”Ibrahim Dabbashi, Libya’s deputy UN ambassador, said that Libya’s UN mission, which now totally supports the opposition, knew two days in advance that Koussa planned to defect on Wednesday.

He said the mission had been waiting for about 10 days for Thursday’s defection of Ali Abdessalam Treki, a former foreign minister selected by Gaddafi to be the new UN ambassador.

”We know that most of the high Libyan officials are trying to defect, but most of them are under tight security measures and they cannot leave the country,” said Dabbashi.

”But we are sure that many of them will benefit from the first chance to be out of the country and to defect”.”

Vestul vrea să dea impresia că ”top officials” ai lui Gaddafi fug de pe corabia care se scufundă. Textul de mai sus, tradus, sună așa:

”Ibrahim Dabbashi, ambasador adunct al Libiei la ONU, a declarat că misiunea Libiei la această organizație, ai cărei membri au trecut în totalitate de partea opoziţiei, știa cu două zile în avans de dezertarea pe care o plănuia Koussa, care a avut loc miercuri.

El a mai spus ca misiunea aștepta de 10 zile ca Ali Abdessalam Treki, fost ministru de externe și persoana aleasă de Gaddafi pentru a fi noul ambasador la ONU, să dezerteze în ziua de joi.

”Ştim că marea majoritate a înalţilor funcţionari libieni vor să dezerteze, dar din cauză că aceștia sunt supravegheați îndeaproape, nu pot părăsi ţara”, a spus Dabbashi.

”Suntem însă siguri că mulţi dintre ei se vor folosi de prima oportunitatea de a părăsi ţara şi vor întoarce spatele regimului”.”

Libienii au, cu siguranţă, iudele lor.

Anunțuri

3 responses to “Libia – 01.04.2011

  1. Dl. Bogdan, eu nu cred o bukie din vrajelnita astora. In haosul din Libia ar fii putut dezerta pana acum. Abureala şi dezimformare.

  2. Şi apropos de Ibrahim Dabbashi acesta este primul tradator care s-a rupt de regimul Gaddafi. Tot el ın declaratia data Reuters-ului a spus „ın principiu vom sprijini NATO”.

  3. Și eu cred, d-le Gabi, că în mare parte chestia cu dezertarea e o dezinformare, vor să-l prezinte slab pe Gaddafi, care acum e în plină ofensivă – deci, de unde atâta slăbiciune? – dar o garnitură de trădători se pare că există, aceștia au fost momiți de cântecul de sirenă al occidentalilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s