Libia – 27.03.2011

Conform BBC news – http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-12873434 -, rebelii înaintează spre Vest, de-a lungul coastei, au ”capturat” Ras Lanuf, Brega, Uqayla și Bin Jawad, după retragerea gaddafiștilor, bombardați încontinuu de forțele Vestului, și au ”recapturat” portul Ajdabiya.

Libia a avut o armată rudimentară, milițiile au constituit baza militară. ”Rebelii” aceștia (poza de mai sus), creația Vestului, sunt înarmați și antrenați de către Vest și, mai mult, probabil că trupele speciale ale Vestului au fost cele care au ținut piept trupelor guvernamentale – fără mare succes – până la dezlănțuirea loviturilor din aer.
Vestul clamează că a distrus nu numai aviația lui Gaddafi, dar și blindatele sale. BBC e plin de minciuni, gen Saddam și armele de distrugere în masă – Gaddafi, cică, adună cadavrele celor uciși de trupele lui și le așează la locul unde au picat rachetele Vestului – de parcă ar mai fi nevoie de așa ceva!

Două concluzii:

– Rușine BBC!
– E mare foame după petrolul libian!

sursa imaginilor: BBC news

Anunțuri

3 responses to “Libia – 27.03.2011

 1. Domnule Bogdan, Associated Press şi Guardian-ul au scris ca politia a omorat ın oraşul Daraa o multime de demonsatranti, ori jumatate din cei ucişi sunt politişti.
  Tot Guardian-ul a mai scris ca Deraa este un oraş cu 300 de mii de oameni, pe cand acest oraş şi tot judetzul are o populatie de 75 de mii 500.

  Deci ne e clar cine sunt fortele din spatele acestor gazete…

  O zi buna,

 2. Buna ziua, d-el Gabi,

  Da, ne e foarte clar cine sunt aceste forțe. 🙂 Mai nou, am înțeles că poate deveni operațională împărțirea Libiei în două, în Est și Vest.

  A, și o sugestie, nu e nevoie să scrieți ”ț” -ul ”tz” dacă nu doriți să folosiți diacriticele, scrieți-l ca ”t”, că se înțelege, e mai elegant așa în actuala limbă scrisă.

 3. Nu am „ț”-ul la claviatura dl.Bogdan, din aceasta cauza am scris „tz”, acum l-am copiat de la dv.:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s