Completare

Inițial am vrut să postez din articolul d-lui Mihail numai extrasul cu ceea ce  se referă direct la tragedia familiei imperiale ruse – nu sunt de acord cu asasinatele, indiferent că este vorba de familia imperială, Lucrețiu Pătrășcanu, Antonescu sau cuplul Ceaușescu. Mi-am dat însă seama că dacă aș fi făcut asta, aș fi distrus contextul, așa că am realizat un extras mai cuprinzător. 

 Din ”Istoria loviturilor de stat din România”, a lui Alex Mihai Stoenescu, știu că evreii au încercat să transforme lumea prin două căi, francmasoneria și comunismul. În cadrul primei căi  nu mai există o religie care este favorizată, iar în cadrul celei de-a doua nu mai avem religie. Prin aceste două căi, evreii au vrut să depășească piedica dată de rasa și religia de care aparțin. În universalitatea indusă de  cele două căi, naționalitatea și religia nu ar mai trebui să conteze.

Ca naționalist, fac distincție între perioada stalinistă, în care am fost sub ocupație rusă, și perioada de după 1958. Să nu uităm că, în perioada 1964-1980, poporul român a avut un nivel de trai pe care nu l-a mai atins niciodată de atunci.

Tot din lucrarea de mai sus a lui Alex Mihai Stoenescu știu că legionarii trecuți în PCR au fost cei care l-au învățat pe Ceaușescu ce pericol reprezintă pentru noi rușii, i-au stimulat acestuia latura naționalistă.

Ca o completare la textul d-lui Andrei o să vin cu alt text, nu din lucrarea d-lui Stoenescu, ci din ”O istorie sinceră a poporului român”, de Florin Constantiniu. Vom vedea, pe baza fragmentului de mai jos, cum Dej a avut evrei de partea sa în lupta pe care a dus-o împotriva grupului condus de Ana Pauker şi cum a epurat Stalin Partidul Comunist al Uniunii Sovietice de evrei.

COMPETIŢIA PENTRU GRAŢIA LUI STALIN (pag. 480) 

Rivalitatea dintre grupul Gheorghiu-Dej și grupul Ana Pauker a fost interpretată, uneori, ca o luptă între grupul ”național” și cel ”moscovit”, evreo-maghiar. Această imagine este falsă: alături de Gheorghiu-Dej se aflau, așa cum s-a văzut, evrei ca Gheorghe Gaston Marin și Simon Țaigher (Zeigher) sau maghiari ca Alexandru Moghioroș, în timp ce Teohari Georgescu, un român, a fost eliminat din conducerea de partid și de stat odată cu Ana Pauker și Vasile Luca. Iosif Chișinevschi și Leonte Răutu, ambii evrei, au fost alături de Gheorghiu-Dej împotriva Anei Pauker, apoi primul se va alia cu Miron Constantinescu în încercarea de a-l înlătura pe Gheorghiu-Dej, în 1956.

În realitate, confruntarea dintre Dej, pe de-o parte, și Ana Pauker și Vasile Luca, pe de altă parte, a fost rivalitatea între două grupuri pentru a obține favoarea lui Stalin. Victoria lui Dej în 1952, când Ana Pauker și Vasile Luca (precum și Teohari Georgescu) au fost eliminaţi din conducerea PMR şi şi-au pierdut posturile în guvern, nu ar fi fost posibilă fără acordul lui Stalin.

Dictatorul sovietic, care iniţial sprijinise crearea statului Israel, în 1947-1948, şi promovarea de evrei în funcţii de răspundere în ţările-satelit, şi-a modificat fundamental politica din 1950, când s-a decis să obţină sprijinul lumii arabe împotriva SUA, în desfăşurarea războiului rece. Semnalul l-a constituit arestarea secretarului general al Partidului Comunist Cehoslovac, Rudolf Slansky, evreu, şi a altor demnitari evrei din Cehoslovacia. Procesul ce le-a fost înscenat a deplasat accentul de la colaborarea cu Tito (aşa cum fuseseră acuzaţi László Rájk la Budapesta şi Traicio Kostov la Sofia) la cea cu ”sionismul internaţional”, prezentat ca ”unealtă a imperialismului american”. La sfârşitul anului 1952, în URSS a fost iniţiată ”afacerea medicilor asasini” (”complotul bluzelor albe”) – majoritatea fiind evrei -, acuzaţi de a fi asasinat sau plănuit asasinarea unor lideri sovietici (acuzaţii făceau parte din personalul medical al Kremlinului).

Ana Pauker a căzut de la putere în acest context de antisemitism camuflat al lui Stalin. În februarie 1953, ea a fost arestată şi, după toate indiciile, urma a fi implicată în ”afacerea” de la Moscova.

Gheorghiu-Dej a izbutit să se debaraseze de cei trei rivali primejdioşi (Ana Pauker, Vasile Luca şi Teohari Georgescu) şi să-şi consolideze poziţia, devenind preşedinte al Consiliului de Miniştri (Petru Groza a fost ales preşedinte al Prezidiului Marii Adunării Naţionale, aşa cum se preconizase în decembrie 1947!) şi numind la Ministerul de Interne un fidel – Alexandru Drăghici.

Moartea lui Stalin (5 martie 1953) nu a adus modificări în componenţa echipei conducătoare de la Bucureşti. Ana Pauker a fost pusă în libertate (venită dinn închisoare la CC, ea aflat de la Alexandru Moghioroş despre moartea lui Stalin şi a izbucnit în plâns; ”Nu mai plânge, căci dacă nu murea el, mureai tu”, i-a spus Moghioroş).

Anunțuri

6 responses to “Completare

 1. vad ca dream team-ul NLp, nu’i de acord cu ultimele 2 articole.

 2. Inteleg ca esti interesat de tragedia familiei imperiale, pentru sinteza, cred ca e merita sa arunci o privire aici:
  http://www.romanov-memorial.com/

  P.S
  Acestea sunt cartile invocate de Ivor Benson (autorul citat de noi):
  The Last Days of the Romanovs:
  http://www.archive.org/stream/lastdaysromanov00sokogoog#page/n7/mode/1up

  Russia’s agony:
  http://www.archive.org/stream/russiasagony00wiltgoog#page/n26/mode/1up

  • Mulțumesc. Sunt interesat de istorie în general. Cu asasinarea Romanovilor am văzut un documentar bun, realizat de britanici, pe Viasat History. O cruzime îngrozitoare, acest asasinat. De Ivor Benson auzisem. S-a muncit ceva la articolul acela, cu evreii.

 3. Mai compolicat a fost cu articolul despre masonerie.
  A presupus documentare ceva mai temeinica. Pe cat posibil, am cautat sa cernem lucrurile. Credem ca evitat invocarea autorilor indoielnici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s