Curs

Prima zi la marele curs. Cam toată lumea  a venit neînsoțită (deși doi, care sunt soț și soție, dar lucrează la instituții diferite, printr-o întâmplare fericită s-au nimerit împreună), în afară de mine, care am venit cu soția, a mai venit o doamnă cu soțul  și cu copilul. Soția mea, din păcate, va sta numai două zile pline cu mine. Eu, corect, am vrut să plătesc mâncarea soției, dar mi s-a spus să o las așa cum a căzut, așa că am lăsat-o cum a căzut, un cadou frumos pentru zilele acestea de restriște și, implicit, pentru soție, care vine după sesiune.

Da, am și o piscină pe aici, sper să apuc să fac o baie în ea.

În rest, râca obișnuită cu dl Liviu, pe tema ”bolșevicii a fost răi sau buni”, care acum m-a amuzat. Oricum, în ciuda exagerărilor, dl Liviu are un stil cincizecist plin de farmec, retro, vorba aia, cine nu are staliniști să-și cumpere. Lăsând gluma laoparte, fiecare dintre actele de eroism ale ostașilor ruși, menționate în postarea d-sale ce comemorează victoria rușilor de la Stalingrad, este real. Jukov a fost un mare strateg.

Update: ”A  doua zi de curs”

Cursul este legat de activitatea de management al fondurilor nerambursabile pe care le dirijează Comisia Europeană. Consultanții, de fapt, consultantele, sunt trei femei în jur de 50 de ani, ce aparțin de o firmă cu nume anglo-saxon, una dintre ele este cehoaică, aceasta a fost ministru adjunct al economiei în Cehia și a negociat cu CE fonduri pentru regiunea Praga (o regiune altfel bogată, după cum zice ea), iar celelalte două sunt românce.

Vera din Cehia nu este o frumusețe clasică, dar este relativ subțire pentru vârsta ei, pe care nu o arată deloc, este foarte voluntară și foarte inteligentă și îi place să fie în centrul atenției. Una peste alta, Vera are șarm. Una din pasiunile ei este înotul, este o avidă utilizatoare a piscinei de 1,90 m. Doamnele românce sunt și ele aparte, sunt de o finețe ieșită din comun.

 Schimbând macazul, vreau să spun  că aici sigur noi, cursanții, o să ne îngrășăm cu toții. Sistemul pentru toate cele trei mese ale zilei este cel de bufet suedez, un sistem, acum îmi dau seama, teribil de eficient pentru grupuri. De ce? Fiind vorba de toate mesele, nimeni nu ia în cameră, iar personalul de deservire al restaurantului hotelului de patru stele nu se mai agită să servească pe fiecare client din grup în mod special.

Azi, înainte de prânz aveam o dilemă împreună cu un coleg, amândoi aveam poftă de ciorbă, arma secretă a românului în domeniul alimentației, și ne întrebam cum se poate servi ciorbă la bufet suedez. Păi simplu, personalul de deservire a  adus trei oale mari, una cu ciorbă de văcuță, alta cu ciorbă de perișoare a la grec și alta cu supă și fiecare și-a pus ce a vrut. Dilema a fost astfel rezolvată. Eu am optat pentru ciorba de perișoare a la grec.

Reclame

67 responses to “Curs

 1. si eu sunt nostalgic, uneori. cind mi’e greata de propaganda oficiala politiccaly correct in lipsa de lamai, citesc printre lecturi filocalice, cate un capitol din „donul linistit” a lui Solohov si altele de genu asta. sa stii ca ajuta.

 2. Mulțumesc pentru sugestie, Vasile. Am auzit de ”Donul liniștit”.

 3. Poate că vă plictisiţi la acest curs plătit de contribuabilul român pentru ca funcţionarii patriei să fie din ce în ce mai competenţi, poate că studiaţi cu aviditate, nu ştiu.

  În caz că prima variantă este cea reală m-am gândit să vă ofer spre meditaţie o serie de citate din autorul dvs. preferat Joseph Goebbels:

  „Anglo-americanii s-au dovedit a fi extrem de infructuoşi şi de rigizi în realizarea scopurilor lor militare.Nu gândesc nimic nici în domeniul psihologiei militare, nici în cel al conducerii militare” 20 martie 1945

  „Churchill este un criminal bătrân” 25 martie 1945

  „Stalin mi se pare un mare realist faţă de descreieraţii anglo-americani.” 8 martie 1945

  „Stalin este realist până în măduva oaselor” 22 martie 1945

  „Stalin se adresează lui Roosvelt şi lui Churchill ca unor ţânci prostuţi” 4 aprilie 1945

  „Marele Stat-Major îmi prezintă o carte cu datele biografice şi portretele generalilor şi mareşalilor sovietici.E lesne să scoţi din această carte diferite informaţii din care să rezulte ce greşeli am comis noi în anii din urmă. Aceşti mareşali şi generali sînt, fără excepţie, tineri – aproape nimeni dintre ei nu trece de 50 de ani.Sunt oameni deosebit de energici, iar pe feţele lor se poate citi buna plămadă ţărănească… Pe scurt, sunt silit să trag concluzia neplăcută că aceşti conducători ai Uniunii Sovietice provin din straturile cele mai bune, populare ale societăţii şi sunt mai buni decât ai noştrii.” 16 martie 1945

  Această însemnare este cea mai înaltă apreciere făcută activităţii lui Stalin din perioada 1937-1938, când acesta a epurat conducerea armatei sovietice de spioni, proşti, învechiţi, incompetenţi, elemente descompuse moral, falşi comunişti, etc. promovând în locul acestora tineri talentaţi.
  Aşa zisa „decapitare a armatei” de către Stalin a fost de fapt un proces salutar de curăţire şi primenire a posturilor de comandă, care nu numai că nu a scăzut capacitatea de luptă a armatei, ci din contră a potenţat-o în cel mai înalt grad.

  „L-am informat pe Furher despre cartea pe care Marele Stat-Major mi-a prezentat-o spre analiză, privitoare la mareşalii şi generalii ruşi, adăugând că, pare-se, nu suntem în stare să concurăm cu asemenea conducători. Furherul împărtăşeşte pe deplin opinia mea. Corpul nostru de generali este prea bătrân, şi-a trăit traiul…” 18 martie 1945

  Închei cu un citat, de această dată, din Winston Churchill care sunt convins că o să vă facă o plăcere deosebită, dat fiind admiraţia dvs. faţă de valorile societăţii occidentale:

  „A fost o mare fericire pentru Rusia că în anii grelelor încercări a fost condusă de un asemenea geniu şi comandat neclintit ca Iosif Stalin. Stalin a fost un om de o energie neobişnuită, o erudiţie şi voinţă inflexibilă, un om tăios, aspru, necruţător în faptă şi în vorbă, căruia nici eu, educat în Parlamentul britanic, nu am putut să-i contrapun nimic.”

 4. da, epurarea a dat roada buna. s-a vazut in razboiul ruso-finlandez, cand sovieticii au pierdut 250.000 de soldati, finlandezii vreo 20.000 (inclusiv civilii). aveti dreptate, epurarea a cazut la tzanc pentru finlandezi !! rusii au scapat ieftin, daca Mannerheim avea factorul numeric si suficienta munitie, ocupa Leningradul, Moscova si cam toata tara sovietelor pina la Urali.
  ))

  • salut vasile! bai, tin sa te-anunt ca efectele rasfrinte asupra-mi de bing-bangul ala al lui Syme, n-au fost nici pe departe psihedelice asa cum te laudai, ba din contra, m-am ales cu impresia unui individ ingust pentru pretentiile cu care se autopropune, un crestin „aproape” practicant, obsedat mai mult de disciplina decit de libertate si care pare-se ca dupa citeva „ciocniri” cu demersul meu alambicat a-nceput sa se teama ca eu sunt ala care ar vrea sa-i dea brinci in „saltul lui Sestov”, el complacindu-se, de fapt, intr-un mers cu pasi mici prin’nauntrul logicii marunte a pariului pascalian..da’tzi mai spun eu.

 5. …si domnule Liviu Florian, tre sa recunoasteti in invaziile napoleoniene si naziste, importanta unor factori care au dus la esec. atit francezii cit si germanii au facut greseli grosolane de planificare strategica a invaziilor, au subestimat intinderea liniilor logistice, distantele, relieful si in special clima. Rusia e prea mare pentru a fi cucerita de un singur stat inamic..dar daca ne imaginam in prezent o confruntare conventionala gen war game (fara nuke !) intre nato ( statele vestice sua japonia) si rusi, eu pariez pe Nato… dvs?

 6. salut creca. bai, eu am trecut mai demult pe-acolo, si nu am mai intrat, tu esti inca in perioada de acomodare cu hachitele jupanului. imi pare o logica suficient de beton, axata pe demantelarea argumentelor „scepticilor”. blogosfera ateista e mult mai primitiva (in exprimare)
  sa stii ca-i coleg de ghilda cu tine. pe alt domeniu.

  • rigoarea si ipocrizia dau combinatia care ma face sa (ma scuzi) vomit.
   asa ca, mi-ar placea sa fiu coleg de ghilda cu tine, chiar daca domeniul nitel hibridizat al acesteia te face pe tine sa (te scuz) vomiti.

  • apropo, bogdan maninca ciorba cu un grec si nu supa cu o vacutza, ceea ce-seamna ca-cursul e educativ, iar tu cu gindul la urmasii dinozaurilor comunisti ai uitat sa-i spui „la multi ani” lui noemi inchisa in baie cu puiul de dinozaur.

  • si mai afla bogdane ca p’aci e foame mare..unii au inceput sa muste din mina care i-a hranit. asta ca sa-ti priasca jacuziul postdigestie.

 7. uf, ce zi ciudata, bine ca s-a terminat. nu e dinozaur, creca, e tigru siberian.

  • „la multi ani ” noemi, desi e trecute fix, da’ l-am pastrat in frigiderul siberian al ghilimelelor si n-am indraznit sa-ti intorc boala cu o urare reincalzita.

 8. cu mine nu ai sa fi coleg in viitorul apropiat, prietene, caci fac parte din ortodoxia traditionalista. faptul ca „dialogam” pe net, nu are relevanta, pt mine acum esti mort @creca. cam ca orice ateu sau eretic aflat sub anateme, nu in sens fizic, in sens de orbire si impietrire. ai sa intelegi tu mai tarziu, nu o lua ca pe o insulta. nu-i treaba mea sa-ti fac catehismul online, sory, dc vrei , gaseste-ti un duhovnic iscusit. sunt medieval de pestera, ingust la minte, fanatic si plin de prejudecati stiu. ramanen amici?.

  • bineinteles vasile, mai ales de-acum incolo, cind nu am cum sa nu inteleg situatia in care te afli, chiar daca i-ai mascat patetismul expunerii printr-o usoara ofensiva a pustnicului. Oricum nu stiam care pe cine ajuta, caci prospectul EU-rilor care nu ne lasa sa murim de tot, vb. lu’ leo de la strehaia, la NU si la DA are filele rupte.

 9. la multi ani- noemi kronstadt.

 10. multumesc pentru urari. dar, v.r., am impresia ca vorbesti ca un profesor excedat, nu ca un illuminist.credinta nu ar trebui sa lumineze totul, ca aletheia?sa nu pretinda, ci sa spere, sa nu pedepseasca, ci sa mantuiasca? iar cei morti sa fie doar adormiti sau nenascuti inca?

 11. noemi kronstadt, imi repugna cuvantul „iluminist”. in bezna mintii mele fac legatura cu excesele revolutiei franceze. pai asta ziceam si eu, oricine poate renaste din starea de impietrire. unii mai devreme, altii mai tarziu, altii niciodata. vezi tu, securea sta la radacina copacului si copacul care nu da roada buna va fi taiat si aruncat in foc. cind va lovi, nu se stie. naspa.

 12. focul e bun, focul da lumina si caldura. iar cel ce ridica securea, in trufia lui nemasurata, lesne o poate cobori, inainte de a i se da peste mana.cool.

 13. imi pare rau ca te dezamagesc, @noemi kronstadt, citatul e din evanghelia dupa Matei cap 3,10. cuvintele lui Sf Ioan Botezatorul. creepy.

 14. :))))))))
  well, nu de batranete a murit dumnealui, nu-i asa?

 15. eh, mucenicii vor judeca lumea nu stiai?
  🙂

 16. oh da. noi suntem o specie care-si devoreaza martirii si eroii si apoi se linge pios pe buze. la multi ani, v.r.:)

 17. pentru ca noemi dixit ? in caz de razboi( doamne fereste ) o sa-mi ung tzeava shotgun-ului cu mir de candela.

 18. noemi says :”noi suntem o specie..” phil plait says : do you love the smell of mass extinction?
  p.s.-vezi ca-s mai retro decit domnul Liviu. sint si geocentrist. cool.

 19. gloantele tale vor fi dulci ca mierea, iar orificiile de iesire vor fumega tamaie . si coda va ingana suav hallelujah.
  noemi says, also:” we are old as time itself and a little bit wiser than that phil guy”.
  minunat. ador valsul si tangoul. classy.

 20. scuza-ma, n-am vrut sa-l fac pe vasile tigru de humulesti ci doar sa spun ca pina o sa te transformi tu din floare gingasa in copac uscat, el o sa tot importe macete ghevariste pentru a desfrunzi coada securii.

 21. creca, pusticul e inofensiv, ca orice pustnic hranit cu flora spontana si divinatii, eu, partial mettalizata, iar tu, cam obraznicutz. dar merci, my 37’th bodyguard:).

 22. cu tine sint soft darling, da’ daca vrei ceva hardcore te trimit la fra’ lexslair pe blogspot. tre sa platesti ca-ti dau ponturi.

 23. grija ta reverentioasa m-a indatorat in avans, v.r. cum sanatatea -mi de camelie nu-mi permite, momentan, invazii extramuros, invita-ti hardcorul aici, fursecurile mele n-au otravit inca pe nimeni. iar tigrul, eh bien, c’est une bete royale qu’il faut obeir.

 24. Creca, îmi priesc multe pe aici. 🙂

  • minte bogdane!
   mai vasile, ia nu te mai ride tu de mine, auzi?
   uite cum e cu scrisu’, iti spun doar tie, da’ poti sa-i spui si lu’ mesteru’ manolea ala de plantinga de pe blocu’ vecin:
   1.iei o tema si o A4 si stai in fata ei ceva timp rugindu-te de cuvinte sa te’nteleaga.
   2.la un moment dat ele o sa’nceapa sa se’nsire singure, unul dupa altul, tu nefacind altceva decit sa pui mina pe-un pix sa le ajuti.
   3.nu citesti ce-a iesit si, doamne fereste, nu modifici nimic, caci oricum distanta de la tema la perfectiune nu esti in nici un caz tu.
   4.daca vrei sa te gidili nitel in orgoliu iti ceri un autograf si te semnezi, daca nu, nu.
   P.S. ai inteles tu ce-am spus eu dupa doar trei lecturi? aici chiar ca te lauzi.

 25. bogdan, creca asta@ are un algoritm de criptare cu cheie secreta a gandirii exprimata in scris, impenetrabil. ha! ha! nici colegu de breasla de pe blocu vecin nu la’nteles, cred ca are insomnii.. da’ io am priceput ce a vrut sa zica. la a treia citire ))) concluzia; vreau si eu cursuri d-alea de robotizare ))).

 26. noemi, ajuta-ma! daca sunt un copac tinar si uscat suport mai bine securea unei amazoane delicate decit reprosurile din topor ale pazitorului de cuvinte.

 27. moi brat, marele zeu vishnu a dat reteta perfecta ca sa-ti vina inspiratia. sa stai pe un pat de cuie in pozitia lotus. auzi, daca nu respecti vointa marelui zeu, cica o sa-ti anuleze cecul bunatatii primit in alb si cardu visa.

 28. rectific
  *cecul girului bunatatii primit..* ..iaca otara determinism cu damf teologic, herr doktor

  • vasile, stii ce e totusi interesant? ca-l interesez pe herr syme, altfel nu mi-ar cere atitea explicatii, de la frica orientata spre zeul proxim pina la teama sublimata a catihetilor de la hushi.

  • da’ si tu strici ca nu mi-ai spus ca blocu’ lu’ bing-bang asta are un usor iz patri-monial si ca sfirsitului fiecarui coment tre’ sa adaugi: rog seriozitate.

  • auzi ma, si ca sa-mi baneze trei cuvinte, gen „luptele intestine ale psihologicului” imi cere in schimb un email valid.
   ba, eu cred ca tu ai facut misto de mine.

 29. am observat, da iara am gresit, ai scris „gratie..semnat in alb” bai, creca, scrie si tu mai simplu. sa te citez corekt. auzi, explica-mi te rog ce inseamna -a fi- . intr-o fraza.
  motivul ti’l spun dup’aia.

  • „a fi” inseamna..ce-o-nsemna doamne?
   e prea greu mai, pune si tu una mai simpla..de pilda, de ce desena heisenberg numai conuri de molid.

  • hai ma ca-ti spun. „a fi” inseamna 84 la suta, pen’ca 16 la suta sunt ateii. si astia inseamna „a avea”.
   da’ de ce m-ai intrebat? tot in legatura cu raifaizanu’ lu’ Dumnezeu?

 30. mi s-a crapat logica pe mislocul sudurii si parbrizu’ in partea superioara, ca nu-i tocmai raspunsul asteptat. dar mi-ai intarit o banuiala. a fi inseamna a fi. esti de acord?

 31. Creca și Vasile, cred că la dialogurile voastre filosofice Pleșu și Liiceanu ar privi cu mândrie.
  Trebuie neapărat să le publicați. 🙂

 32. ce plesu? care liiceanu? is prea mic, ovidiu pecican vrei sa zici. ca numai profu’ ala poarta dezbateri pe net cu fenomenologi din grupul HAH. io am traba cu aia din asur care scriu pretios dar folosesc tone de argumente circulare.

  • Foarte bine, Vasile. Fii ca Leonidas în cei „300”, cînd a venit solia persană la el, în Sparta, să-i ceară pământ și apă. La un moment dat, când s-a văzut că Leonidas a devenit iritat, șeful solilor i-a spus acestuia că n-are ce să le facă lor, solilor, pentru că ei beneficiază de imunitate. Atunci Leonidas, după ce i-a dat un șut solului de a picat ăla într-un puț situat în spatele lui, a zis: ”Frățele, să moară vanilia mea, aici e Sparta!”.

 33. mai creca, ti-am citit si compunerea finala postata la syme. asta e blocat in logica lui „inflexibila”, dar io, ti-as cere sa vii cu dovezi in sprijinul celor afirmate, dovezi stiintifice, caci stiinta nu-i totuna cu filosofia. ia dovedeste empiric precum ca omul inainte de a-si elabora teama si-a orientat-o spre fenomenele inconjuratoare, altfel si eu pot elabora ceva asemanator pornind de la premisa ca omul in preistorie a infruntat fara teama fulgerele, focul , cutremurele si alte alea, p-orma datorita interventiei directe a supranaturalului in viata omului, acesta si-a elaborat in cursul timpului, teama. eh, ce zici? fara povara dovezilor, asa, din tastatura, si copy/paste din documentarele descopery channel, e usor a scrie. ce scrii tu pe acolo ii un soi de speciism.

 34. corect amigo. pai din fosile, picturi rupestre si dioramele muzeului de istorie „naturala” e cam greu, da altfel degeaba dai cu paru. ca mere nu mai cad din pom. hai noroc.

  • deci tu ai putea sa spui ca omul a iesit curajos din preistorie, incarcat cu trofeele fulgerelor, cutremurelor, dinozaurilor si altor ghionoaie si brusc s-a speriat de un mesaj supranatural subtil, pildic si deci indirect.
   p’asta nici bingbang nu poa’ s’o demonstreze.

 35. dar din ce v-ati incontrat, domnilor?

 36. ala nu e triumvirat, e menage a trois. si nu se bat pe, ci cu. si se numeste miorita. mai trebuie casting pentru fluier si dulau.

  • nu mai noemi, ne-am contrat pe alt motiv..totul a’nceput de la alegerea femeii..stai, nu te’mpauna..e vb. despre un post pe un blog de-al unui prieten de-al lui vasile, crescut de doi bunici si o vaca cu coarne de 3cm. unul in sus altul in spate, care a numarat cinci degete pentru vizitele boxeorului de tata-sau si in ulcica gradata in care mulgea vaca singele pierdut de mama-sa la nastere, motiv ptr. care l-a iubit apoi l-a iubit pe isus desi colegul sau penticostal dizident il asigura ca sf. ilie n-o sa-l ia si pe el in carutza urmarita de apocalipsa, astfel ca scrisoarea adresata iubitei de-a cincea a ajuns inevitabil necitita la closet. dracu’ m-a pus sa nu intuiesc remixul dupa laifu’ lu’ plantinga desi asta urise din biberon vaca sfinta a lui darwin deci m-am luat dupa vasile si l-am vizitat fara sa-i spun ca eu mi-alesesem din capu’ locului femeia. era vb. despre o femeie care se gindea ( in sinea ei, nu?) daca e bine sau nu e bine sa nasca, la care mioriticu plantinga zice, ce mai stai ba de vb. cu ea, nu vezi ca copilu’ e viu, da-o-n ma-sa si pune-o sa nasca. apoi mi-a cerut mailul ca sa ma faca bagabont identitar, eu i-am zis ca-i impunge vaca virgulele, in fine intelept cum ma stii m-am temut de marea explozie a blogului sau si m-am retras in chilia lui vasile..da’ ce am avut liniste, c’an’ceput si asta ca-l ia de la intestinele mele, eu i-am zis ca nu e pe sistem nervos, si-a iesit o enterocolita de-a ris bogdan cu toata gura Sparta de noi.
   apoi ai aparut tu si lucrurile si-au recapatat curcubeul delicatetei.

 37. adica de la cavalcada cu cireada domnului la menuet in petale de roze.groaznic ghinion, intotdeauna apar fix in depresia postorgasmica.
  daca bunicii erau unul in sus si unul in spate, inseamna ca bunica era cocoasa sau invers? iar degetele le-a numarat vaca sau pupilul vacii? si vaca era moasa comunala si comitea divinatii in spuma din ulcica?si sf. ilie poate fi numit genitorul dizidentei penticostale odata cu lasatul de caruta a lumpenilor extranumerari pe oiste? si femeia ti-ai ales-o din capul tau sau al locului ?( atque locus et situs). si da, e mai bine sa nu-l tina in ea, asta produce, de regula, dupa 9 luni , probleme funebre de constiinta. deci vasile domiciliaza constant intr-o chilie. ca explique tout.
  eh bien, cherchez la femme.

 38. mai creca, pai vad ca tu esti intaiul in mandrie, fiindca te numesti infailibil, iar eu al doilea, caci ma numesc vasile roaita. nici tu nu esti infailibil, nici eu vasile roaita. esti cam alergic la dogmatica , dovezile „interventiei subtile” ai sa razi, dar le gasesti pe-acolo si prin alte parti, si-i irelevant un razboi pe marginea unui subiect aproape epuizat ” atei vs religiosi” – aicisa la gazda. in „disputa” prefer steagul negru. cre’ca stii ce simbolizeaza.

 39. holera sau piratii din caraibe.

 40. ma creca, prietenii mei ie din secta pustnicilor pesimisti, dc vrei te trimit si pe tine la padre //lexslair blogspot.com. asta si unu care-si zice meister gheara ,urasc atei, crestini si femei deopotriva (empatizez uneori). acolo te poti rupe’n figuri cu injuraturi originale. noemi ca sac de box.

 41. v.r., sacul de box e singurul boxeur care nu e facut niciodata k. o. dimpotriva.desi cred c-ai vrut sa spui „manusa”.

 42. textul asta trebuia sa se numeasca „jurnal de marmita”, nu”curs”. stiam eu ca nici belladona nu face ochii sa straluceasca atat de solarian ca un bufet suedez cu perisoare nerambursabile.

  • daca vera are 1,90 pina la perisoare bogdan se inneaca-n piscina.
   nu m-am gindit unde sa pun virgula.

 43. Vera e frumoasă și deșteaptă. 🙂

  Tocmai m-am întors de la curs. M-am căptușit cu o viroză care s-a manifestat chiar azi, înainte de plecare.

  Noemi, când scapi de sclavia de la job și treci la patru stele pentru 6 nopți, vrei mai puțin curs și mai mult odihnă și crăpelniță excelentă și da, dacă se poate, și sex de calitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s