”superioritate regională”

andrei badea | 10 februarie 2011 la 2:01 PM – comentariu la sciencefictionanton sau cum a devenit Attila român ardelean/ sciencefictionanton vagy erdélyi román Attila

”Să știi că nici mie nu-mi place ce face UDMR-ul și Tokes, cum sucesc ei mințile bieților secui (mă îndoiesc că Janos Istvan de la țâța vacii din Odorhei are gânduri secesioniste), însă nu poți nega că Ardealul este peste Muntenia, Moldova și Dobrogea, tocmai datorită influenței vestice venite dinspre Ungaria și Austria. Compară un sat din Oltenia cu un sat din Ardeal …”

Domnule Badea, aici vorbim de două aspecte distincte:

– Dacă vorbim de înzestrarea materială, putem spune că Ardealul are o înzestrare mai bună datorită faptului că a făcut parte din dualismul austro-ungar, și aici mă gândesc în primul rând la clădirile acelea frumoase, construite în perioada cuprinsă între sf. sec. XIX – începutul sec. XX. Deoarece Ardealul aparținea atunci de partea maghiară a regimului dualist, cred că până la urmă trebuie să mulțumim maghiarilor buni administratori pentru aceste monumente arhitectonice. Vorbind de clădirile frumoase din Ardeal și Banat, în Timișoara aceste clădiri au fost lăsate în paragină.

– Dacă vorbim de oameni, de români, indiferent din cadrul cărei regiuni fac parte aceștia, oamenii sunt foarte asemănători, cu toții facem parte din cadrul aceluiași popor, poporul român, care este o mare familie. Eu, am mai zis asta, am călătorit mult în țară, și pot să spun că nu există decât diferențe minore date de apartenența regională, eu îi iubesc pe toți românii, pe care, după cum spuneam, îi văd ca o mare familie.

Domnule Badea, e a n-a polemică pe care o am cu privire la așa-zisa superioritate regională în România. Sincer, am obosit să mai aduc argumente pe această temă, m-am repetat de prea multe ori. De acum înainte, fie că este vorba de dumneata, fie că este vorba de altă persoană, aici, la mine, voi șterge orice comentariu care susține superioritatea unei părți asupra altei părți, indiferent că ne referim la regiuni, ca înzestrare materială sau la calitatea oamenilor din aceste regiuni.

Anunțuri

20 responses to “”superioritate regională”

 1. traiasca Romania Mare!

  bogdane, fara oameni ca tine, tara asta ar fi mai saraca!

 2. Bogdan, sincer, citindu-ţi postările, m-am îndrăgostit de tine. Nu ştiu cum arăţi, dacă eşti scund sau înalt, brunet, blond sau şaten, cu ochii căprui, verzi sau albaştri, dar ai un suflet de excepţie, eşti romantic şi iubeşti oamenii, pe românii tăi mai presus de orice. Dacă ai putea să mă iubeşti şi pe mine într-un mod mai special! 🙂 Cu toate că am terminat Facultatea de Istorie, în prezent lucrez ca animatoare la un mare club. O să-ţi dau numărul meu de mobil pe e-mail. Să mă suni, please! Pe e-mail îţi voi trimite şi câteva poze cu mine la club.

 3. sefu’, te-ai scos! 🙂

 4. Cine eşti tu, măi Isabeleao? 🙂

  Da, am stat de vorbă şi ţi-am văzut pozele, superbe, precum şi clipul în care dansai la discoteca aceea de pe plajă, cred, din Spania. Să fii tu blonda de 1,76-1,79, cu mijloc de viespe şi care dansează ca o flacără pe comori?

  Dacă da, piei ispită, pentru că aşa cum ţi-am spus la telefon, inima mea nu e disponibilă! 🙂

 5. bogdan, pai cum vine asta, in timp ce unii nu pot sa doarma, altii nu vor sa asa?

 6. futaciosule! pe mine nu ma voiesti?

 7. Doamnă scumpă şi fată şi nepoată de ce altceva decât de popă, comentariul d-lui Badea a fost făcut azi la postarea mea mai sus menţionată.

  În rest, tot pe fugă? 🙂

 8. Nicio problemă cu „le desacord”, l-am rezolvat. 🙂

 9. laetitia are nevoie sa fie trasa in tzeapa! 🙂

 10. (…) catalina letitia!

  Damo!

 11. Cătălina Laetitia, noapte bună! 🙂

 12. Noapte bună la toată lumea! 🙂

 13. i-ai inchis gura letitiei! sa-ti fie rusine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s