26 ianuarie

Astăzi este o zi deosebită. Este comemorarea zilei de naștere a tovarășului Nicolae Ceaușescu. Și a mamei-soacre. Nu am pus poză cu mama-soacră, dar am pus un clip cu tovarășul, un fragment din filmul ”Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”, al lui Andrei Ujică, film la care m-am referit mai jos.

Dumnezeu să-i odihnească pe amândoi, pe tovarășul și pe tovarășa, și pe cei doi copii ai lor care au plecat devreme dintre noi, Zoe și Nicu!

Reclame

10 responses to “26 ianuarie

 1. stalinistii l-au ucis. au spurcat ziua nasterii Mantuitorului.

  • Sunt de acord doar cu ultima parte, că s-a făcut un păcat.

   Din punctul meu de vedere:

   -Ceaușeștii nu trebuiau uciși, pe motive umanitare, el și ea erau niște bătrâni de peste 70 de ani. În plus, el era și diabetic, cred că oricum nu o mai ducea mult.
   – Procesul a fost o mascaradă, o tentativă de acoperire a unui asasinat comis cu sânge rece.
   – Deoarece asasinatul a fost comis de Crăciun, s-a atins astfel o culme a acestui fenomen condamnabil reprezentat de procesul Ceaușeștilor.

   Ei au fost uciși nu de ”staliniști”, ci de ștabii din Securitate și Partid din linia a doua, care și-au început existența capitalistă împărțindu-și banii din conturile țării. Aceștia nu era staliniști, nu erau de fapt comuniști de nici un fel, ei erau doar niște cameleoni.

 2. procesul a fost in stil -beria si „democratiile” occidentale au fost complice.
  Iliescu a scapat porumbelu’, a spus ca Ceausescu a intinat idealurile socialismului, kominternistii si agentii kgb trecuti ep linie moarta s-au reactivat atunci-vezi Saul Bruckner, Militaru, Barladeanu etc. urmasii stalinistilor fugiti in strainatate au revenit in tara-vezi cazu lui Volodea Tismenitzki.
  toti stalinistii au murit in patul lor, nici unul nu a fost judecat. curios, nu?..de la Nicolski la Gogu Radulescu si Bruckner.
  faptu ca unii din astia au devenit ” profesori de democratie” tine de contextul istoric.
  ceilalti (securistii, esalonul 2 al partidului..) or profitat de sansa, nu au fost actorii principali. cam asa ca hienele dupa ce prada e doborata de lei.

  • Am o observație, aici discutăm de două niveluri relativ distincte:

   – Pe un nivel se află agenții KGB și ai altor agenturi care au ieșit în față la ordinele stăpânilor lor
   – Pe celălalt se află autorii marilor rapturi, realizate de cei care au avut legătură cu și acces la conturile externe sau alte resurse similare.

   Raptul continuă de atunci, din 1990, cu imobiliarele, cu terenurile și clădirile luate pe nimic sau datorită unor înșelăciuni, cu furtișaguri de toate felurile, cu contractele cu para îndărăt luate de la stat în cârdășie cu oamenii politici.

 3. PS.
  lei=ariel
  cre’ca intelegi, ca esti baiat destept.

 4. Regimul ceaușist a dus, recunosc, o politică criminală față de propriul popor în anii ’80, prin care a impus acestuia niște privațiuni inumane în raport cu standardele de civilizație ale sec. XX. Însă, o politică criminală, antinațională, au dus și toate guvernările de douăzeci de ani de încoace, cu efecte cutremurătoare pentru țară în prezent și în viitorul apropiat și depărtat.

  Ce avem acum? O Românie slăbită, o Românie colonie, căreia ticăloșii i-au vândut tot ceea ce are de preț, energia, apa, rafinăriile, terenurile, telecomunicațiile, băncile, transformându-ne pe noi toți într-un popor de slugi ale străinilor.

  Dacă tot ceea ce au făcut rău comuniștii la noi putea fi reparat într-o perioadă relativ mică de timp, fără nici un fel de repercusiuni viitoare, ceea ce au făcut guvernările antinaționale post-decembriste nu cred că mai poate fi reparat vreodată, dacă va exista același tip de regim.

 5. Domnule Bogdan,

  În uciderea Ceaușeștilor, toți, începând cu ăia care au apăsat pe trăgace și terminând cu Ion Iliescu, n-au fost decât niște gorile care au executat ordinul. Chiar și Pătatul n-a fost decât o lămâie, pe care Marii Draci au stors-o, până când a apărut decrepitul de Elțîn, care, în prostia lui beată, le oferea mai mult. Asta nu înseamnă că dacă au fost executanți sunt îngeri. Nu sunt adeptul violenței între oameni, consider că violența ne coboară la nivelul animalelor, care nu se conduc după valori. Dar aș fi vrut ca Pătatul să fi primit măcar un ou, în cap, de la rușii care au vărsat sânge pentru a construi sistemul pe care el l-a dinamitat.

  Despre ăștia, de la noi, ce să mai zic ? Iuda Iliescu (bineînțeles, cu zâmbetul lui lingușitor lipit pe figură) apare lângă Ceaușescu și în colajul lui Ujică (”Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu”). Vedeți reperul temporal 00:53:05 (dacă folosiți ca player VLC-ul, în dreapta-jos faceți dublu clic, apare o casetă în care puteți tasta 00:53:05).

  • Domnule Valerius,

   Eu am o parere diferită cu privire la responsabilităţile ce revin celor implicaţi în execuţia lui Ceauşescu.
   A existat o intervenţie externă pentru răsturnarea lui Ceauşescu, asta e clar. Cred însă că responsabilitatea execuţiei lui Ceauşescu – nu a răsturnării lui – revine exclusiv românilor. Explicaţia, după mine, este simplă: multe dintre marile averi de la noi îşi au obârşia în acţiunea de devalizare a conturilor ţării, iar Ceauşescu, lăsat în viaţă, putea să sesizeze devalizarea acelor conturi. Să nu uităm de moartea suspectă a lui Marin Ceauşescu de la Viena şi de cea prematură a lui Nicu.

   Pe Iliescu l-am remarcat şi eu în peliculă. 🙂

 6. Tot despre chestiunea construcţiei socialismului într-o singură ţară.

  În Decembrie 1924 apare cunoscuta lucrare a lui Stalin Revoluţia din Octombrie şi tactica comuniştilor ruşi. În această lucrare Stalin dovedeşte şi argumentează teoria sa cu privire la victoria revoluţiei socialiste într-o singură ţară arătând totodată că teza îi aparţine lui Lenin.

  Stalin deosebeşte două laturi ale problemei: cea internă şi cea internaţională. Latura internă este chestiunea relaţiilor reciproce între clasele dinăuntrul ţării care construiesc socialismul. Latura internaţională este chestiunea relaţiilor reciproce între URSS, deocamdată unica ţară socialistă, şi încercuirea capitalistă.

  Greutăţile interne pot să le biruiască pe deplin muncitorii şi ţăranii URSS cu propriile forţe, ei pot pe deplin să învingă economiceşte propria burghezie şi să construiască societatea socialistă. Însă atâta timp cât va exista încercuirea capitalistă, există pericolul intervenţiei capitaliste împotriva URSS şi al restaurării capitalismului.

  Pentru a înlătura acest pericol trebuie nimicită însăşi încercuirea capitalistă, ori încercuirea capitalistă nu poate fi nimicită decât prin victoria revoluţiei proletare în câteva ţări europene importante.

  Numai atunci se va putea socoti că victoria socialismului în URSS este completă, definitivă.

  Aceste teze ale lui Stalin au fost puse la baza rezoluţiei Conferinţei a 14-a a partidului (1925)

  Voi reveni cu răspunsul la problema luptei de clasă în socialism.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s