Înțelepciune

O postare care mi-a plăcut, cu lucruri valabile mai ales în vremurile de cumpănă în care trăim:

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că în toate imprejurările mă aflam la locul potrivit, în momentul potrivit. Și atunci am putut să mă liniștesc. Astăzi știu că aceasta se numește Stimă de sine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am realizat că neliniștea și suferința mea emoțională nu erau nimic altceva decât semnalul că merg împotriva convingerilor mele. Astăzi știu că aceasta se numește Autenticitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să doresc o viață diferită și am început să înțeleg că tot ceea ce mi se întâmplă contribuie la dezvoltarea mea personală. Astăzi știu că aceasta se numește Maturitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să realizez că este o greseală să forțez o situație sau o persoană, cu singurul scop de a obține ceea ce doresc, știind foarte bine că nici acea persoana, nici eu însumi nu suntem pregătiți și că nu este momentul. Astăzi știu că aceasta se numește Respect.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am început să mă eliberez de tot ceea ce nu era benefic. Persoane, situații, tot ceea ce îmi consuma energia. La inceput, rațiunea mea numea asta egoism. Astăzi știu că aceasta se numește Amor propriu.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, a încetat să-mi mai fie teamă de timpul liber și am renunțat să mai fac planuri mari, am abandonat mega-proiectele de viitor. Astăzi fac ceea ce este corect, ceea ce îmi place, când îmi place și în ritmul meu. Astăzi știu că aceasta se numește Simplitate.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să mai caut să am întotdeauna dreptate și mi-am dat seama de cât de multe ori m-am înșelat. Astăzi am descoperit Modestia.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am încetat să retrăiesc trecutul și să mă preocup de viitor. Astăzi, trăiesc prezentul, acolo unde se petrece întreaga viață. Astăzi trăiesc clipa fiecărei zile. Și aceasta se numește Plenitudine.

În ziua în care m-am iubit cu adevărat, am înțeles că rațiunea mă poate înșela și dezamăgi. Dar dacă o pun în slujba inimii mele, ea devine un aliat foarte prețios. Și toate acestea înseamna Să știi să trăiești cu adevărat.

Vă doresc tuturor să TRĂIȚI CU ADEVĂRAT!

Charles Chaplin

sursa: http://turambarr.blogspot.com/2011/01/intelepciunea-unui-neserios-senin.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s