A murit poetul naţional Adrian Păunescu. Adio, maestre !

Reclame

2 responses to “

 1. Pentru ca aţi spus ca admiraţi stilul meu proletcultist şi pentru ca azi a fost o zi frumoasa de toamna târzie am să vă împărtăşesc un mic “secret”.

  Aparenta contradicţie fundamentală a marxismului este următoarea: deşi este o filozofie materialista, deci care pune materia înaintea spiritului ea cere ca în practică spiritul să domine materia. Cere conştiinţei să prevaleze asupra condiţiilor ce o determină.
  Deşi postulează că existenta determina conştiinţa, marxismul ne cere să ne ridicăm conştiinţa deasupra existentei. Aceasta ridicare a spiritului şi triumful sau final asupra anarhiei istoriei este simbolizata de steaua roşie în cinici colturi cel mai important element heraldic al stemei comuniste. Ea radiază de deasupra secerei şi ciocanului care se înfrăţesc în numele ei. În numele triumfului spiritului asupra materiei cei multi şi umili sunt chemaţi sa mântuiască lumea. Putini cunosc cu adevărat semnificaţia acestei stele roşii, eu o ştiu de la Stalin personal, ce va vegheat cu lumina ei răspândită din vârful Kremlinului copilăria şi adolescenţa după care oftaţi nostalgic. Semnul heraldic astral indica astfel înălţarea omului deasupra materiei, adică a istoriei. Iată ce minunată bogăţie spirituală ascunde micuţa steluţă roşie pe care sunt sigur ca aţi ignorat-o nemeritat.

 2. Domnule Liviu,

  Vă mulțumesc pentru povestea steluței roșii, care mi-a plăcut foarte mult.

  ”Putini cunosc cu adevărat semnificaţia acestei stele roşii, eu o ştiu de la Stalin personal, ce va vegheat cu lumina ei răspândită din vârful Kremlinului copilăria şi adolescenţa după care oftaţi nostalgic.”

  Să înțeleg că ați discutat personal cu Stalin sau faceți doar referire la o informație dintr-o terță sursă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s