Bendeac educă

Am citit o postare pe blogul lui Mihai Bendeac, ”Tratat despre târfe”, pe care vă invit să o citiți.

Ce nu știe poate Mihai Bendeac este că nu reprezintă nimic nou sub soare ceea ce spune el, situația descrisă de el în România contemporană a mai existat de-a lungul timpului și în alte țări. Pe vremuri, Cuba era denumită bordelul Americii (din câte am înțeles, Cuba roșie a revenit la acest statut din cauza sărăciei).

Dragi părinți de fete din toate categoriile sociale, vă vorbește un părinte de fată de 19 ani. Copilul – fata, în acest caz – se naște, crește, noi îl îmbrăcăm, îl hrănim, îl apărăm de foc și de apă, numai că în afară de acestea mai avem o responsabilitate enormă, trebuie să-l și educăm. Știu, e un chin mare cu această educație, dar ea trebuie făcută, pentru ca fiicele noastre să nu ajungă să îngroașe rândurile naivelor care cred că pentru bani merită să-ți vinzi inocența, tinerețea, pentru că nu, nu merită.

Fetelor, pentru voi: viața trebuie trăită plenar, trebuie să învățați, să munciți, trebuie să iubiți frumos așa cum se iubește la tinerețe, să aveți onoare și curățenie interioară și exterioară, să vă bucurați de adevărata viață și nu să trăiți o iluzie după care nu veți rămâne cu nimic bun.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s