Contesa B – celălalt film

Am văzut azi filmul ”Contesa”, un film având-o ca personaj principal tot pe contesa Erzsébet Báthory, ca acela a cărui cronică am prezentat-o în postarea anterioară, un film despre care auzisem că trebuie să apară și pe care am vrut să-l văd tocmai ca să fac comparație între cele două.

În film joacă Julie Delpy, Daniel Brühl, un actor german tânăr pe care l-am remarcat în alte câteva filme, și William Hurt. Filmul este regizat chiar de Julie Delpy.

Cele două filme au cam aceeași valoare artistică. Dacă în primul film, crimele contesei sunt o mistificare, rezultatul unui complot pus la cale pentru a o spolia de o parte din avere, acest film fiind mult mai romantic decât următorul, mai degrabă părând a fi  nararea unei povești decât nararea unor evenimente care au avut loc în realitate, în al doilea film, mai sobru, mai serios, crimele contesei nu mai sunt o mistificare, ci sunt rezultatul unei manipulări care are același scop al spolierii. Manipularea contesei a început prin zdrobirea inimii ei atunci când iubitul mai tânăr a fost îndepărtat și ea mințită că a fost părăsită pentru o fetișcană, manipulare care a continuat prin împingerea ei pe un drum presărat cu crime.

Julie Delpy mi-a plăcut în rolul contesei, în film trece prin mai multe ipostaze, este cerebrală, senzuală, înamorată total, zdrobită, sângeroasă, disperată, este o femeie și o contesă Báthory complexă, interesantă. Mi-a plăcut și Daniel Brühl în rolul iubitului, tânărului Thürzo, dar și William Hurt, WASP-ul, în rolul lui Thürzo-tatăl.

După cum spuneam, primul film este prin excelență romantic, în timp ce al doilea, mai serios, te predispune mai mult la meditație. În al doilea, cu Julie Delpy, un rol foarte bun a făcut românca Anamaria Marinca, în rolul Darvuliei, vrăjitoarea și confidenta, mâna dreaptă și iubita lesbiană a contesei Bathory, cea care a iubit-o nespus pe contesă și care i-a fost credincioasă până la sfârșitul vieții ei, al Darvuliei.

Concluzia, concluzia este că ar fi bine să le vedeți pe ambele contese. 🙂

Julie Delpy

Anamaria Marinca

Anamaria Marinca

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s