Astăzi este una dintre sărbătorile dragi sufletului ortodox românesc, este pomenirea Nașterea Maicii Domnului, a Preasfintei Stăpânei noastre Născătoarei de Dumnezeu şi pururea Fecioarei Maria.

”Către Născătoarea de Dumnezeu acum cu osârdie să alergăm noi păcătoșii și smeriții și să cădem cu pocăință, strigând din adâncul sufletului: „Stăpână ajută-ne, milostivindu-te spre noi! Grăbește că pierim sub mulțimea păcatelor! Nu întoarce pe robii Tăi deșerți, că pe tine singura nădejde te-am câștigat!””

din ”Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”

Reclame

2 responses to “

  1. Dumneavoastră domnule Bogdan afirmaţi că sunteţi de acord cu critica marxistă a capitalismului. Păi dacă sunteţi de acord cu această critică, care demonstrează fără putinţă de tăgadă că miezul rău al capitalismului se alimentează din proprietatea privată asupra principalelor mijloace de producţie, trebuie să fiţi de acord pe cale logică şi cu desfiinţarea acestei proprietăţi, pe care oricum capitalismul a realizat-o deja pentru nouă zecimi din populaţie. Dacă sunteţi de acord cu critica sistemului capitalist de ce nu sunteţi de acord şi cu răsturnarea sa, de ce nu credeţi că acesta nu este decât o etapă din istoria zbuciumată a omenirii care trebuie şi va fi depăşită. De ce să nu renunţăm la un sistem în care marea majoritate a populaţiei munceşte din greu pentru o mână de profitori? De ce să umblăm cu sferturile de măsură ale social-democraţiei?
    Ca să menţinem în viaţă cu preţul vieţii noastre un sistem condamnat de istorie, ale cărui comandamente morale sunt nule sau antiumane.
    Cred că v-aţi convins şi dvs. din experienţa ultimilor douăzeci de ani că democraţia americană, drepturile omului şi aşa zisele valori occidentale nu fac nici doi bani pentru cineva care a avut neşansa să se nască într-o familie de muncitori sau de ţărani săraci. Şi atunci de ce am fi noi social-democraţi ? Ca să perpetuăm hegemonia americană, ca să apărăm capitalismul de clasa muncitoare inducând-o in eroare şi canalizându-i energia revoluţionară spre ţinte false? Poate social-democraţia să creeze o societate in care principul sfânt al repartiţiei produsului social să fie cantitatea şi calitatea muncii prestate de fiecare individ ? Eu observ că liderii partidului social democrat din România sunt mari capitalişti, că liderii de sindicat sunt toţi corupţi şi putrezi de bogaţi, ca toţi aceşti oameni care activează oficial în mişcarea muncitorească se afla sub umbrela protectoare a social-democraţie. A mişcat vreun deget social democraţia în apărarea proletariatului din 1989 până acum în afară de încercările de mituire cu diverse ajutoare sociale de doi bani care n-au făcut decât să îl afunde şi mai mult în mizerie ? Nu,domnule Bogdan,eu nu pot fi niciodată social democrat pentru că sunt un om care iubeşte dreptatea până în pânzele albe, care crede în puterea omului de a se înălţa peste mizeria zilnică către un orizont al libertăţii şi al mântuirii sociale, căruia nu-i plac compromisurile în legătură cu principiile şi care crede din toată inima că sistemul capitalist merită răsturnat, nu pentru a pedepsi pe cineva ci pentru a elibera lumea.
    Eu respect dreptul dvs. de a avea orice opţiune politică doriţi, nu vă trec pe lista inamicilor mei, dar îmi pare nespus de rău că nu vă pot trece nici pe cea a prietenilor.

  2. V-am răspuns pe blogul d-lui Valerius, d-le Liviu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s