S-a zis cu boieria?

Boc taie în carne vie

Articol semnat de Alexandra Ariciu || 23 iulie 2010

”S-a zis cu boieria! Pensiile magistraţilor, diplomaţilor, parlamentarilor şi aviatorilor vor fi tăiate substanţial până la 1 septembrie, în timp ce veniturile militarilor ieşiţi din activitate vor fi recalculate până la finele acestui an.

Aproape 200.000 de români, beneficiari ai pensiilor nesimţite, vor fi loviţi “în moalele capului”, până în decembrie, de noul act normativ iniţiat de premierul Emil Boc. Aceştia rămân chiar şi fără 80% din veniturile cu care erau obişnuiţi. Practic, autorităţile vor să elimine diferenţele de bani adăugate până acum de legile pensiilor speciale, iar “specialii” vor fi “judecaţi” după aceeaşi lege ca şi ceilalţi pensionari din România, adică Legea 19/2000.

Singurii care scapă de măsură sunt militarii cu pensii mai mici de 3.000 de lei. Economiile prognozate de Guvern prin recalcularea acestor venituri se ridică la peste un miliard de lei până în 2014.”

sursa: ”Libertatea” online, 23 iulie 2010

Dacă Băsescu ar face asta, să le taie pensiile magistraților, militarilor și sereiștilor, aș vota și la următoarele alegeri cu PD-L-ul. 

Dacă pe vremea președintelui Ceaușescu, raportul dintre salariul unui muncitor și cel al unui ofițer superior era  cam de maximum 1:2., în cele mai multe cazuri, în timp ce pensia ofițerului superior era, tot în general, cam de maximum 1,5 ori mai mare decât  a muncitorului, acum există niște rapoarte terifiante, de exemplu, o asistentă medicală ieșită la pensie la  57 de ani, cu penalizare, are 800 de lei, în timp ce un procuror, ieșit la pensie la un pic peste peste patruzeci de ani, ca vârstă,  are 15.000 de lei, adică nea procurorul are o pensie de 18,75 ori mai mare decât cea a asistentei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s