Master încheiat şi altele

Am terminat masterul meu, la ASE, în Administraţie publică şi Integrare Europeană. Au fost doi ani frumoşi, cu colegi buni şi materii interesante, cu profesori de calitate. Tocmai când formaserăm şi noi un colectiv adevărat, sudat, s-a terminat masteratul. Avantajul, atunci când ai făcut ca mine, şase ani de facultate (Management, tot la ASE), este  că la sfârşit sigur rămâi cu prietenii trainice, la 13 ani de la absolvire încă ne mai întâlnim noi, un nucleu, chiar sâmbăta următoare avem fixată o întâlnire.

Am 9,97 media celor doi ani de studiu, la master, iar la lucrare (disertaţie) am luat 9,50, ceea ce eu zic că este onorabil pentru tânăr de 42 de ani, ca mine. 🙂

Soţia a terminat şi ea anul I, la Universitate, la Facultatea de Litere, la Biblioteconomie (ea este bibliotecară, a urmat şcoala postliceală de specialitate). Sincer, mă bucur mai mult pentru ea, decât pentru mine, aşa cum este şi normal pentru un soţ bun ca mine. 🙂 A avut medii de 10, 9 şi 8, s-a descurcat foarte bine, şi sunt mândru de ea.

În continuare, este rândul fiicei mele, cu bacalaureatul şi admiterea la facultate. Alexandra, tata îţi ţine pumnii şi-ţi urează multă baftă! După cum se vede, suntem o familie cu înclinaţie spre studiu! 🙂

În altă ordine de idei, întotdeauna  când îmi mai arunc privirea pe tabloide, ajung să regret decenţa (impusă) din  socialism. La un moment dat, am citit un articol despre Anca Ţurcaşiu, o tipă care pare să fie fină, şi casa ei de lemn construită pe parcela primită în dar de la naşul Ţânţăreanu, în aşa-zisul „Paradis verde” de la Corbeanca.  Articolul avea şi poze, casa era înghesuită între altele, fără gard, cu câţiva metri pătraţi de spaţiu verde. Cred că e foarte „plăcut” să îi ai pe vecini aşa de aproape!

În momente precum cel de mai sus, cu tabloidele, aş vrea să mai vină un socialism, să mai pună ordine în haosul ăsta de la noi, dar un socialism naţionalist, nu unul antiromânesc. Aş vrea să mai vină o orânduire care să se aplece spre omul simplu, nu una precum cea de acum, cu o conducere formată din indivizi dubioşi, care a permis şi favorizat un proces  accelerat de  sud-americanizare, prin care  s-a ajuns ca la noi în ţară să existe o mână de oameni foarte bogaţi şi prost crescuţi, în timp ce restul populaţiei înoată într-o sărăcie lucie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s