Hi, Jimmy Somerville!

Adolescența mea s-a petrecut în frumoșii și promiscuii ani 80’ (nu la noi, unde secera și ciocanul țineau morala sus, ci în Vest, bineînțeles, cu toate că anii ’80 au fost frumoși și aici, în România, pentru adolescenții de vârsta mea), cu SIDA, sex liberal și muzică de calitate. Atunci am făcut cunoștință cu muzica celor de la Bronsky Beat și de la The Communards, formații care l-au avut pe rând ca solist pe inegalabilul  Jimmy Somerville, cu falsetto-ul lui crescător,  trademark-ul lui. Doamne, mult mai îmi plăcea muzica acestor două formații!
Eram un adolescent în căutare de fete, de aventură. Nu i-am înțeles sau simpatizat pe homosexuali, atunci, dar nici nu îi condamnam în mod deosebit, conform moralei socialiste, aceștia erau o aberație sancționată nu numai de societate ci și de Codul Penal, erau ceva din zona perverșilor, a exihibiționiștilor și a altor categorii asemănătoare, erau ceva cu care nu voiai să ai de-a face, morală în care de altfel fusesem crescut.
Târziu, după 2000, după ce netul a pătruns masiv și în România, am aflat că Jimmy este gay și că la fel erau și ceilalți doi membri din Bronsky Beat (chiar formau un cuplu atunci!) și așa era și Richard Coles (acum pastor anglican), co-fondator împreună cu Jimmy al formației The Communards (acolo numai fetele erau hetero! :)).
Mai târziu am îndrăgit și muzica celor de la Erasure, formație al cărei solist, Andy Bell, o altă voce de excepție, la fel ca George Michael sau Jimmy Somerville, este gay și, din 1998, infectat cu virusul SIDA, în 2004 el a făcut public acest lucru.
În melodia „For a friend” , a lui The Communards, solistul plânge pierderea unui prieten, răpus de SIDA. Melodia este superbă. Chiar dacă, tu, ca straight, ai prejudecata că homosexualii nu se pot iubi și nu pot lega relații de prietenie la fel ca heterosexualii, este posibil, după ce asculți melodia aceasta, să te întrebi dacă nu cumva, totuși, și iubirea și prietenia homosexualilor sunt, dacă nu la fel, cel puțin aproape la fel, uneori, precum cele ale persoanele cu obiceiuri sexuale normale, precum cele ale heterosexualilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s